Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

SUV Zeekr predstavené v Číne vyvolá nákupný boom. Je päť metrov dlhý, vkusný a elegantný

10.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Značka Jikrypton, ktorú v roku 2021 v Číne založila spoločnosť Zhejiang Jikrypton Intelligent Technology Co, Ltd., je v Európe známa pod názvom Zeekr. Spoločnosť...

10.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen).

Značka Jikrypton, ktorú v roku 2021 v Číne založila spoločnosť Zhejiang Jikrypton Intelligent Technology Co, Ltd., je v Európe známa pod názvom Zeekr. Spoločnosť už na starom kontinente ponúka svoje luxusné SUV a sedan. Teraz v Číne ukázala nový model v módnom štýle karosérie, ktorý nezostal bez povšimnutia čínskych médií.

SUV Zeekr predstavené v Číne vyvolá nákupný boom. Je päť metrov dlhý, vkusný a elegantný.
Foto: youtube.com/@evsqueen

SUV s kódovým označením CX1E nadchlo Čínu

Oficiálne fotografie prvého čínskeho SUV Jikrypton vyvolali vlnu komentárov v médiách. Päťmetrový model bude významným hráčom v klube SUV správnej veľkosti na trhu.

Nové čínske SUV Zeekr s líniami karosérie v súlade s dizajnovým štýlom Hidden Energy vyzerá veľmi moderne. Vďaka blatníkom upúta pozornosť vizuálnym efektom svojej veľkej a širokej karosérie. Efekt, ktorý vyvolal svojím vystúpením v médiách, napovedá, že popularita značky JiKr opäť dosiahne vysokú úroveň.

Predná časť SUV využíva jednoduché a hladké línie, ktoré jasne načrtávajú víziu budúceho modelu, skrytú pod kamuflážou. Kapota motora odkazuje na tvar mušle. Vnímaví uvidia aj lidar, ktorý sľubuje inteligentné vozidlo Driving.

Na boku karosérie sa od predného blatníka až po zadné svetlá tiahne hladký pás, ktorý zdôrazňuje dynamickú siluetu karosérie. Skryté kľučky dverí v kombinácii s plochými stĺpikmi B a C ďalej zlepšujú aerodynamiku. Zlepšujú aj celkový dojem zo vzhľadu Zeekr CX1E. Zadná časť vozidla predpokladá v dizajne priechodné zadné svetlá a spojler.

Čo sa týka dizajnu interiéru, využíva priechodnú svetelnú clonu podobnú tej, ktorú má Ji Krypton/Zeekr 007.
Hidden Energy design a očakáva sa, že bude používať priechodný typ svetelnej obrazovky ako Ji Krypton 007. Plnohodnotný LCD prístrojový panel je kombinovaný s trojramenným volantom a ovládacou obrazovkou. Celkovo dizajn nového SUV zdôrazňuje, že je technologickejší. Čo je známe z hľadiska mechaniky nového CX1E?

Nové čínske SUV Zeekr.

Päťmetrový model je plne elektrický

Fotografie ukazujú, že rodinné SUV Jikrypton zaberá rovnako veľa parkovacieho miesta ako model 007. Je zrejmé, že po svojom bratovi zdedí veľa mechaniky a technológií.

Vodič dostane najnovší systém inteligentnej konektivity podporujúci množstvo funkcií, ako je hlasové ovládanie, navigácia a zábava. Jeho výhodou bude aj kompletný prístrojový panel s LCD displejom, multifunkčný volant a pokročilé asistenčné systémy pre jazdu.

Z hľadiska výkonu sa očakáva, že nové vozidlo bude využívať rovnaký motor ako Ji Krypton 007. Nové SUV postavené na rovnakej 800-voltovej vysokonapäťovej platforme sa bude ponúkať s jedným alebo dvoma motormi.

Pokiaľ ide o výdrž batérie, očakáva sa, že nový automobil bude používať batériu „Golden Brick Battery“ vyvinutú spoločnosťou JiKrypton s maximálnym nabíjacím výkonom až 500 kW a schopnosťou doplniť energiu na 500 km za 15 minút.

Predstavenie prvého rodinného SUV Jikrypton je nielen dôležitým míľnikom pre rozvoj značky v Číne. Rodinný model vďaka svojej všestrannosti a výhodám z hľadiska dizajnu, technológií a výkonu môže počítať s tým, že na trhu s novými vozidlami predznamená nákupný boom. Najmä ak tomu bude zodpovedať aj atraktívna nákupná cena. Uvidíme, či nám čínsky výrobca prinesie nové SUV aj do Európy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čínska spoločnosť BYD hádže rukavicu Toyote RAV4. Ktoré hybridné SUV je lepšia kúpa?

Tesla a motor V8? Neuveríte, keď to budete počuť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov