Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Xiaomi nebude ako Tesla. Druhé lacnejšie SUV sa bude dať natankovať

12.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CruiseControlVis). Nie je žiadnym tajomstvom, že keď spoločnosť Xiaomi predstavila svoje prvé vysokovýkonné vozidlo, vyvolala na domácom čínskom trhu eufóriu. Dnes sa z unikátneho SU7...

12.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CruiseControlVis).

Nie je žiadnym tajomstvom, že keď spoločnosť Xiaomi predstavila svoje prvé vysokovýkonné vozidlo, vyvolala na domácom čínskom trhu eufóriu. Dnes sa z unikátneho SU7 môžu tešiť len Číňania, čo však neznamená, že spoločnosť nemá v pláne priniesť ho do Európy. Pripravuje aj ďalšie prekvapenie – dva nové modely typu SUV.

Xiaomi nebude ako Tesla. Druhé lacnejšie SUV sa bude dať natankovať.
Foto: youtube.com/@CruiseControlVis

Xiaomi nemá v úmysle byť elektrická ako Tesla

Po marcovom predstavení vysokovýkonného sedanu SU7, ktorý je na najlepšej ceste dosiahnuť predaj 100 000 kusov ročne, Xiaomi naďalej prekvapuje.

Na rozdiel od toho, čo sme nedávno počuli, tento technologický gigant nepripravuje jedno, ale dve SUV. Navyše nimi nemieni konkurovať elektrickej Tesle Model Y. Výrobca má veľké plány s dnes tak žiadaným hybridným pohonom. Práve tento typ pohonu s možnosťou nabíjania a so spaľovacím motorom použitým ako generátor plánuje použiť v pripravovanom treťom modeli.

Spoločnosť Xiaomi rada prekvapuje, ako to urobila so svojím elektrickým sedanom SU7. Svoje prvé auto ukázala v čase, keď všetci hovorili o iCar od Apple. Toho sa však vôbec nedočkáme. Auto od Xiaomi, ktorému sa predpovedal prepadák, malo v Číne úspech. Teraz Xiaomi nespí na vavrínoch a siaha po najobľúbenejšom segmente vozidiel.

Nové druhé SUV s módnym pohonom a atraktívnou cenovkou

Pôvodné správy o tom, že Xiaomi plánuje konkurenta Tesly Model Y, hovorili o dizajne pripomínajúcom Ferrari Purosangue. Teraz je však jasné, že čínsky technologický gigant nemá v úmysle byť čisto elektrický ako Tesla.

Ako to vyžadujú súčasné pravidlá trhu, druhý produkt SUV od Xiaomi sa dočká predstavenia koncom roka 2024 alebo začiatkom roka 2025. Zatiaľ nie je známe, aký oficiálny názov dostane, keďže Xiaomi namiesto neho používa kódové označenie MX11. Vďaka najnovšie sa objavujúcim fotografiám je známe, že silueta pripomína skôr SUV než sedan. Rovnako je známe, že z hľadiska motora bude ako SU7, teda elektrický.

Nové Xiaomi SU8.

Spoločnosť Xiaomi však plánuje zlepšiť výkon motora a už je vo fáze testovania nového modelu. Podobné práce prebiehajú aj na najextrémnejšej verzii sedanu SU7.

Vo vývoji je aj tretí model, SUV EREV. Xiaomi ho plánuje ukázať svetu v roku 2026. Vďaka hybridnej technológii bude ľahší a lacnejší, takže si ho kúpi viac zákazníkov. Spaľovací motor sa bude používať len na nabíjanie batérie, čím sa zvýši jeho dojazd.

Technologický gigant sleduje nálady na trhu a vie, že nie každý je pripravený kúpiť si 100 % elektromobil. Range Extender bude rodinný model, pravdepodobne kompaktný crossover. Hoci informácia ešte nie je oficiálne potvrdená, hovorí sa, že nový projekt Xiaomi sa bude volať Kunlun.

Prítomnosť elektrickej a spaľovacej jednotky zvýši dojazd na viac ako 1 000 kilometrov podľa schvaľovacieho cyklu CLTC. Aspoň tak to vyplýva z informácií, ktoré na túto tému odhalili zdroje blízke pracovnému tímu.

Očakáva sa, že nové kompaktnejšie SUV dostane najnovšie technológie a výbavu, ktoré sa vo veľkej miere týkajú bezpečnosti a jazdných asistentov. Nie je žiadnym tajomstvom, že Xiaomi, podobne ako mnohí výrobcovia, má v úmysle umožniť svojim zákazníkom pridávať po kúpe ďalšie funkcie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Xiaomi oznámila oficiálne ceny svojho prvého automobilu. Bude cenovo dostupnejšie ako Tesla Model 3

Nové Xiaomi ako Ferrari? Číňania pripravujú svoj druhý model


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov