Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toto nové veľké SUV dostane technológie Toyota. Očakáva sa, že s 2,5-litrovým benzínovým motorom bude spaľovať 6 l/100 km.

13.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINFO). Najnovšia Mazda CX-50 je SUV, ktoré má všetky predpoklady na to, aby sa stalo predajne úspešným. Vozidlo dostane technológie Toyota a očakáva sa, že...

13.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINFO).

Najnovšia Mazda CX-50 je SUV, ktoré má všetky predpoklady na to, aby sa stalo predajne úspešným. Vozidlo dostane technológie Toyota a očakáva sa, že ponúkne spotrebu paliva 6 l/100 km. Jeho ceny sa budú začínať na úrovni približne 31 000 eur a na trh by sa mal dostať ešte v tomto roku.

Toto nové veľké SUV dostane technológie Toyota.
Foto: youtube.com/@AutoYaINFO

Mazda uvádza na trh úplne nový model CX-50 Hybrid s pohonnou jednotkou od Toyoty. Japonský crossover má kombinovaný výkon 219 koní a krútiaci moment 221 Nm. Japonci sa môžu pochváliť nízkou spotrebou paliva 6 l/100 km, čo je približne o 1,5 l/100 km menej ako pri štandardnom modeli.

Pod kapotu dostalo SUV hybridný systém od Toyoty. Tvorí ho 2,5-litrový štvorvalcový motor a až tri elektromotory. Okrem toho tu nájdeme bezstupňovú prevodovku a malý akumulátor. To všetko znamená, že vozidlo má celkový výkon 219 koní a krútiaci moment 221 Nm.

Zaujímavé je, že systém Toyoty bol ďalej kalibrovaný spoločnosťou Mazda. Týka sa to „aj tých najmenších detailov hybridného pohonu, ako je napríklad odozva na plynový pedál, aby sa zabezpečila jazdná dynamika, ktorou je CX-50 povestná.“ Japonská spoločnosť dodáva, že SUV môže ťahať aj prívesy s pohotovostnou hmotnosťou 680 kg.

Jasné zmeny štýlu

Hoci SUV vyzerá zvonku dosť podobne, má jasné odlišnosti od štandardného modelu. V prvom rade má prepracovaný predný nárazník či unikátne 17- alebo 19-palcové disky. K dispozícii je aj červená koža, ktorá bude vyhradená pre hybridný model.

Nová Mazda CX-50.

Okrem hybridného variantu sa Mazda CX-50 môže spoľahnúť aj na množstvo ďalších vylepšení. Bude mať SUV vo všetkých variantoch výbavy integrovanú Alexu. Japonci pridajú aj ďalšie bezpečnostné prvky, ako je napríklad nočná detekcia chodcov a technológia zmierňovania čelnej kolízie.

Mazda tiež upravila niektoré balíky a pridala viac výbavy do najvyššej verzie CX-50 2,5 Turbo Premium Plus. Pod kapotou budú aj nehybridné varianty s výkonom 256 koní alebo 190 koní. V týchto prípadoch však musíte počítať s tým, že bude mať vyššiu spotrebu paliva.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

Talianska Dacia kradne zákazníkov Kia Sportage. Výkonné a efektívne SUV s bezkonkurenčnou cenovkou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov