Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Druhá generácia SUV MG HS bola oficiálne predstavená

14.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). MG uvádza na trh novú generáciu obľúbeného SUV HS. Druhá iterácia modelu ponúka spaľovacie a plug-in hybridné pohonné jednotky. Britsko-čínsky výrobca predstavil druhú generáciu...

14.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

MG uvádza na trh novú generáciu obľúbeného SUV HS. Druhá iterácia modelu ponúka spaľovacie a plug-in hybridné pohonné jednotky.

Druhá generácia SUV MG HS bola oficiálne predstavená.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Britsko-čínsky výrobca predstavil druhú generáciu kompaktného SUV MG HS na Festivale rýchlosti v Goodwoode 2024, kde spoločnosť oslavuje svoje 100. výročie.

Nové SUV má ostrý dizajn v súlade s tým, čo sme nedávno videli pri modeloch MG4 a MG3. Prednej časti dominuje veľká mriežka chladiča, podobne ako pri modeli MG3. V porovnaní s predchádzajúcim modelom je nový MG HS o 14 mm širší a o 45 mm dlhší, ale jeho nový elegantný profil znižuje jeho celkovú výšku približne o 30 mm. Rozchod kolies sa predĺžil o 45 mm na 2765 mm, aby sa zväčšil vnútorný priestor.

Nový MG HS bude konkurovať Hyundai Tucson a Toyote RAV4

V interiéri nového HS výrobca avizuje nové technológie vrátane dvoch obrazoviek s uhlopriečkou 12,3 palca každá. Súčasťou je navigácia v reálnom čase, konektivita Apple CarPlay a Android Auto a najvyššie modely dostanú 360-stupňový kamerový systém.

Nový MG HS.

Objem batožinového priestoru sa zvýšil o 44 litrov na maximálnych 507 litrov, zatiaľ čo širší exteriér umožňuje pohodlnejší pocit pre cestujúcich.

Pokiaľ ide o motory, zákazníci budú mať k dispozícii len dva, aspoň zatiaľ. Základným motorom je 1,5-litrový benzínový agregát s výkonom 169 k a 275 Nm. Ten je spojený s dvojspojkovou automatickou prevodovkou, vďaka ktorej vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 9,4 sekundy.

Druhou možnosťou je plug-in hybrid. Jeho základom je stále 1,5-litrový benzínový motor, ktorý však produkuje 142 koní v kombinácii s elektromotorom s výkonom 209 koní.

MG HS PHEV využíva batériu s kapacitou 24,7 kWh a výrobca uvádza, že čisto elektrický dojazd môže dosiahnuť 120 kilometrov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Krásne kórejské SUV má všetko na to, aby dobylo trh. Teraz je k dispozícii za akciovú cenu

Je to najbezpečnejšie SUV na trhu? Ohromuje svojím výkonom a spaľovacími vlastnosťami. Teraz je ešte lacnejšie…


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov