Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Odoberali autá zákazníkom a ničili ich. Prekvapivý krok spoločnosti Ferrari

15.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JuanMendoza). Ferrari je jednou z najikonickejších značiek. Mnohí sa snažia využiť túto skutočnosť a predávať svoje výrobky so symbolom talianskej značky. Spoločnosť z Maranella sa...

15.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JuanMendoza).

Ferrari je jednou z najikonickejších značiek. Mnohí sa snažia využiť túto skutočnosť a predávať svoje výrobky so symbolom talianskej značky. Spoločnosť z Maranella sa však snaží bojovať proti falzifikátom.

Odoberali autá zákazníkom a ničili ich. Prekvapivý krok spoločnosti Ferrari.
Foto: youtube.com/@JuanMendoza

Ferrari je nepochybne jednou z najznámejších automobilových značiek na svete. Je ťažké nájsť človeka, ktorý by si nespájal symbol čierneho koňa. Taliansky výrobca si je dobre vedomý svojho postavenia a o svoj imidž veľmi dbá. Už roky sa hovorí o „čiernej listine“ značky. Majú sa na nej nachádzať ľudia, ktorí sa voči Ferrari previnili. Mali by na ňu patriť Justin Bieber, 50 Cent a Kim Kardashian. Nie je to však jediný spôsob, ktorým sa Ferrari snaží chrániť svoj imidž.

Ferrari falzifikáty. Čierny kôň sa dostal aj na chladničku

Ako zdôraznil oficiálny časopis Ferrari, byť jednou z najvyhľadávanejších značiek na svete má aj svoju temnú stránku. Mnohí ľudia chcú slávne logo zneužiť a zarobiť na ňom. Výsledkom je, že nie je ťažké naraziť na najrôznejšie predmety s vyobrazením čierneho koňa – čiapky, okuliare, tričká a podobne. Pri mnohých z nich však umiestnenie loga Ferrari nebolo konzultované s talianskym výrobcom.

Carlo Daneo z právneho oddelenia značky v rozhovore pre spomínaný časopis upozorňuje, že logo sa dostáva aj na predmety, ktoré je ťažké akokoľvek spojiť s výrobcom, a pripomína, že symbol čierneho koňa sa kedysi objavil na chladničke.

Falšovatelia falšujú autá Ferrari

Keďže ide o značku vyrábajúcu automobily, falšujú sa samozrejme aj jej modely. Nejde však o lacné falzifikáty. Automobily sú postavené na originálnych komponentoch Ferrari. Napodobňujú však vzácnejšie autá, zrejme preto, aby podvodníci mohli pri ich predaji zarobiť viac peňazí.

Ferrari sa však snaží proti falzifikátom bojovať. Spoločnosť so sídlom v Maranelle požaduje od výrobcu predmetov so symbolom čierneho koňa, aby falzifikáty nielen stiahol z trhu, ale ich aj zničil. Daneo však uviedol, že pokiaľ je to možné, značka sa snaží s takýmto výrobcom dohodnúť, aby nemusela iniciovať súdne konanie.

Koľko falzifikátov zničilo Ferrari v roku 2023?

Taliansky výrobca sa podelil aj o údaje o počte zničených falzifikátov v roku 2023. Okrem troch automobilov zoznam zahŕňal aj oblečenie (100 351 kusov), slnečné okuliare (91 229), hodinky (60 903), parfumy (30 161) alebo modely áut (872).

Taliansky výrobca sa podelil aj o údaje o počte zničených falzifikátov v roku 2023.

75 200 eur za nárazník Ferrari?

Ferrari je nepochybne značka, ktorá ponúka exkluzívne produkty. To môže na druhej strane znamenať nemalé výdavky v prípade akýchkoľvek problémov. Presvedčil sa o tom vodič, ktorý mierne poškodil nárazník iného vozidla v znamení čierneho koňa. Servis talianskeho výrobcu ocenil nárazník na 75 200 eur. Našťastie pre vinníka bola celá vec krytá jeho poistením zodpovednosti za škodu. Za poistku zaplatil len 100 eur.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

VW má plné zuby „elektriky“? Koncern presunie 60 miliárd eur z programu elektromobility na vývoj spaľovacích motorov

Spoločnosť Geely vytvára šach mat s novou technológiou pre elektromobily. Konkurencia sa už potí


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Máte dve nové pneumatiky? Odborníci odporúčajú zadné, nie predné

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AlwaysForward12). Odborníci na pneumatiky tvrdia, že viac ako polovica vodičov tento trik pri výmene pneumatík nepoužíva. Ako správne je namontovať…

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars). Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného…

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Passionauto458). Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.…

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov