Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové SUV MG na zozname pripravovaných modelov v Číne. Bude nepríjemným prekvapením pre európskych konkurentov

17.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RcObsessive). Čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií zaradilo na zoznam vozidiel schválených na predaj nové SUV značky MG. Už teda vieme, ako bude vyzerať a...

17.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RcObsessive).

Čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií zaradilo na zoznam vozidiel schválených na predaj nové SUV značky MG. Už teda vieme, ako bude vyzerať a aký pohon preň populárny európsky výrobca pripravuje.

Nové SUV MG na zozname pripravovaných modelov v Číne.
Foto: youtube.com/@RcObsessive

MG pripravuje nový elektrický model

Vďaka čínskej potrebe schvaľovať každé nové auto vieme, že MG pripravuje nové kompaktné SUV.

Tento nový model v ponuke výrobcu je MG S5 a vďaka odhaleným informáciám vieme aj to, že dostane elektrický pohon. Na čínskom trhu bude konkurovať modelom Geely Galaxy E5, Baojun Yunhai, Wuling Starlight, BYD Yuan Plus atď. Je veľmi pravdepodobné, že značka, ktorá je už známa v Europe, prinesie tento model aj do Európy.

Dĺžka, šírka a výška karosérie sú 4476/1849/1621 mm a rázvor náprav je 2730 mm. Vozidlo sa teda zaraďuje medzi kompaktné SUV.

Z hľadiska štýlu využíva predná časť vozidla klasický dizajnový jazyk X MG. Štíhle svetlomety sú zladené s tvarom spodných bočných nasávačov vzduchu. V kombinácii s rozdelenou mriežkou sania vzduchu nadobúda celé vozidlo športový charakter. Z boku karosérie vidíme oblúkovitú líniu pásu a zužujúcu sa líniu brucha. Čierne horizontálne pruhy dodávajú pocit sily.

Pokiaľ ide o kolesá, dodávajú sa v dvoch veľkostiach 17 a 18 palcov. Zoznam voliteľnej výbavy zahŕňa aj panoramatickú strechu a rôzne možnosti zrkadiel. Vzhľadom na typ karosérie je MG S5 praktický aj z hľadiska užitočného zaťaženia.

2025 MG S5 Electric SUV – MG4 EV SUV Version.

Kompaktné SUV bude jazdiť rýchlosťou 170 km/h

Vďaka informáciám, ktoré zverejnilo čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií, vieme, že kompaktné elektrické SUV značky MG bude vybavené rôznymi batériami vyššej špecifikácie. Všetko bude montovať spoločnosť SAIC zo skupiny CATL.

Boli špecifikované rôzne hmotnosti, pričom základná verzia bude pravdepodobne vážiť 1615 kg a vozidlo dosiahne 1685, ako aj 1740 kg v iných špecifikáciách. Z hľadiska výkonu je nový automobil MG vybavený jedným motorom s maximálnym výkonom 125 kW (169 k). MG S5 vyvinie maximálnu rýchlosť 170 km/h a je vybavený akumulátorom LFP. Dve pohotovostné hmotnosti, by mali zodpovedať dvom dojazdom vrátane jedného dlhého dojazdu. S každou možnosťou výbavy dostane MG S5 predný pohon.

Nové SUV môže prísť do Európy nečakane. Vzhľadom na vysokú konkurencieschopnosť ponuky MG voči európskym konkurentom by sa mohlo ukázať ako silný súper v ponuke elektrických SUV. V neposlednom rade pre čínske ekvivalenty od BYD a Geely, ktoré sa dovážajú na starý kontinent.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Druhá generácia SUV MG HS bola oficiálne predstavená

SUV od MG Motor lacnejšie o viac ako 5 200 eur. Tu mu nemôže konkurovať ani Volkswagen T-Cross


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spotrebiteľské správy. Lexus – spoľahlivé auto na dlhé roky

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LexusAustralia). Lexus sa stal lídrom Consumer Reports v oblasti spoľahlivosti vozidiel vo veku 5 - 10 rokov, pričom v rokoch…

Vozidlá Tesla sa môžu pri nesprávnom ťahaní vznietiť. Ako ťahať vozidlo Tesla

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť poskytla zákazníkom podrobné pokyny, ako ťahať vozidlá Tesla. Pri nesprávnom ťahaní môže dôjsť k požiaru elektrických vozidiel.…

Nové batérie zvýšia dojazd elektromobilov o 70 percent – a to nie je všetko

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@TheEngineersPost). Švédski výskumníci vyvinuli nové batérie, ktoré možno použiť ako zdroj energie pre telefóny, notebooky aj elektrické vozidlá. Očakáva sa, že…

Špionážne zábery prvého elektrického Ferrari. Auto vydáva zvuky motora V8 – VIDEO

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Acriore). Nový model Ferrari bol spozorovaný v akcii. Vozidlo v kamufláži je údajne vôbec prvé čisto elektrické Ferrari. Vozidlo v…

Volkswagen odhaľuje svoje nové SUV. Nástupca modelu Tiguan Allspace je skvelou voľbou pre rodiny

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volkswagen je pripravený uviesť na trh nástupcu modelu Tiguan Allspace. Ako bude nové SUV vyzerať a čo by mohlo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov