Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je nový Discovery Sport 2025 „Made in China“. Pôsobivé a luxusné SUV má čo ponúknuť

18.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsGarage). Čínska spoločnosť Chery Jaguar Land Rover oficiálne predstavila inteligentné terénne SUV Discovery Sport 2025. Vo všetkých smeroch vylepšené vozidlo má čo ponúknuť milovníkom expedícií...

18.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsGarage).

Čínska spoločnosť Chery Jaguar Land Rover oficiálne predstavila inteligentné terénne SUV Discovery Sport 2025. Vo všetkých smeroch vylepšené vozidlo má čo ponúknuť milovníkom expedícií ďaleko za asfaltovými cestami.

Tu je nový Discovery Sport 2025 „Made in China“.
Foto: youtube.com/@CarsGarage

Discovery Sport 2025 „Made in China“ za cenu od 49 000 eur.

Chery Jaguar Land Rover 15. júla tohto roku oficiálne predstavil nové SUV Discovery Sport 2025. Vozidlo debutuje v dvoch verziách a zdedilo gény a štýl značky Discovery.

Štýl vozidla zahŕňa znamenitú prednú mriežku chladiča a tvary tigrieho pazúra vo vstupoch vzduchu na oboch stranách predného nárazníka. Bočné obklady karosérie vo vysokolesklej čiernej farbe a 3D lišty zdôrazňujú luxusný a športový charakter.

Nový Discovery Sport Explorer Special Edition má novú farbu exteriéru Varese Blue. Špeciálna edícia Tanxiang medzitým obsahuje farebný balík Atlas v grafitovo sivej farbe a 20-palcové 5-lúčové disky z ľahkej zliatiny v tmavosivej farbe. Ceny sú 388 300 jüanov a 399 900 jüanov.

Bez ohľadu na výbavu dostane nový Discovery Sport inteligentný systém terénneho prispôsobenia All Terrain Response® druhej generácie. Zohľadňuje rôzne jazdné režimy v závislosti od typu terénu, t. j. tráva/štrk/sneh, blato/koľaje, piesok. K dispozícii je aj dynamický, úsporný, komfortný a automatický režim.

Nový Land Rover Discovery je vybavený preplňovaným motorom 2,0T.
Foto: youtube.com/@CarsGarage

Maximálna hĺbka brodenia dosahuje až 600 mm. Okrem toho je model vybavený systémom detekcie brodenia. Uhly nájazdu a odjazdu sú 23° a 28°. Okrem toho má vodič vďaka 360° systému snímania celého tela jednoduchý prístup ku všetkým informáciám o premávke v okolí vozidla prostredníctvom centrálnej ovládacej obrazovky. Vďaka tomu je oveľa jednoduchšie posúdiť dopravnú situáciu a schopnosť vozidla prechádzať zložitým terénom. Objem batožinového priestoru modelu Discovery Sport je 780 litrov. Po sklopení zadných sedadiel sa tento objem môže zväčšiť na 1574 litrov.

Luxusný interiér SUV plný technológií a užitočných funkcií

Pokiaľ ide o interiér, luxusné SUV má sedadlá vyrobené z luxusnej perforovanej kože Windsor najvyššej kvality. Tie v prvom rade sú mimoriadne ergonomické. Výsledkom je pohodlie, vďaka ktorému sa na dlhých cestách a počas intenzívnej jazdy obaja cítia menej unavení.

Land Rover Discovery 2025.

Pokiaľ ide o kokpit, Land Rover Discovery 2025 je vybavený 11,4-palcovým centrálnym ovládacím panelom, zabudovaným informačno-zábavným systémom InControl OS 2.0 a nechýba ani luxusný audiosystém Meridian British Treasure. Ten má 12 reproduktorov a subwoofer a podporuje pripojenie mobilného telefónu.

Interiér SUV je vybavený aj systémom čistenia vzduchu, ktorý dokáže automaticky monitorovať prostredie v kabíne. Ak sa zistí príliš veľa oxidu uhličitého, používateľ môže otvoriť klapku recirkulácie, aby sa vzduch vo vozidle udržiaval čistý a svieži.

Na palube modelu Land Rover Discovery 2025 je štandardne k dispozícii päť rýchlonabíjacích portov typu C 45 a funkcia bezdrôtového nabíjania umiestnená v prednej stredovej konzole. To úplne uspokojí potreby všetkých cestujúcich. Celkový zážitok dopĺňa plne vylepšený informačno-zábavný systém InControl OS 2.0 a systém pripojenia e+ Entertainment. Qualcomm Snapdragon SA8155P, poskytuje rýchlu odozvu a prepojenie s rôznymi aplikáciami.

Pokiaľ ide o výkon, nový Land Rover Discovery je vybavený preplňovaným motorom 2,0T. Ten spolupracuje so 48-voltovým mäkkým hybridným systémom. Vďaka tomu dosahuje výkon 249 k (365 Nm). Prevodový systém pracuje v spojení s 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Inteligentný systém pohonu všetkých kolies, ktorý je štandardnou výbavou všetkých sérií, dokáže na požiadanie automaticky prepínať medzi pohonom dvoch a štyroch kolies.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Prichádza nové úsporné SUV značky Suzuki. Už je známe, či príde do Európy

Kariéra Suzuki Jimny sa v Európe končí. Výrobca pri tejto príležitosti oznamuje špeciálnu edíciu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Clá na elektromobily ohrozujú Cupru

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Povedal to Wayne Griffiths, šéf spoločnosti Cupra, ktorá vyrába elektrické SUV Tavascan v Číne. Clá na elektromobily ohrozujú Cupru.Foto:…

Nový Bentley Flying Spur má premiéru 10. septembra. Luxusná limuzína bude využívať hybridný motor V8 s výkonom takmer 800 koní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@MED-CARS). Bentley pripravuje uvedenie novej limuzíny Flying Spur na trh. V novom modeli použijeme rovnaké pohonné ústrojenstvo ako v nedávno modernizovanom…

Prvý MG s polovodičovými batériami príde v roku 2025

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip). Spoločnosť MG začne v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov vybavovať svoje modely elektromobilov polovodičovými batériami. Správu priniesol portál Autocar priamo…

Spoločnosť Volvo oznámila čisto elektrické nákladné vozidlo s dojazdom až 600 km

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@bjornnyland). Volvo Trucks, divízia nákladných vozidiel švédskeho výrobcu, oznámila, že v roku 2025 uvedie na trh čisto elektrické nákladné vozidlo.…

Čínska spoločnosť BYD kupuje nemeckú sieť veľkých predajcov

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Čínska automobilka sa rozhodla kúpiť nemeckú sieť predajcu, prostredníctvom ktorej doteraz predávala svoje vozidlá. BYD chce upevniť svoju prítomnosť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov