Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové SUV spoločnosti BYD v Číne. Aký model sa skrýva?

20.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrive372). Čínsky výrobca BYD je už zákazníkom v Európe známy. Jeho ponuka mu umožnila o vlások prehrať s Teslou Elona Muska. Nemá núdzu o dobré...

20.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrive372).

Čínsky výrobca BYD je už zákazníkom v Európe známy. Jeho ponuka mu umožnila o vlások prehrať s Teslou Elona Muska. Nemá núdzu o dobré SUV za konkurencieschopné ceny. Teraz výrobca, známy svojimi elektromobilmi, pracuje aj na širšom sortimente hybridných modelov.

Nové SUV spoločnosti BYD v Číne. Aký model sa skrýva?
Foto: youtube.com/@evdrive372

Spoločnosť BYD testuje v Číne nové SUV

Nedávno sme informovali, že spoločnosť BYD je v záverečnej fáze európskeho testovania svojho nového SUV Atto 2, jedného z najostrejších konkurentov európskych značiek s elektrickým pohonom. Nie je jasné, či BYD nakoniec svoje SUV pomenuje Atto2 alebo Yuan Up, čo sa dozvieme, keď z modelu odstráni kamufláž.

Nový Atto2 nie je jedinou novinkou, ktorú čínsky gigant pripravuje. V príprave je okrem iného Dolphin a nový hybridný Hiace 07 alebo Frigate 07. Väčšina sa prikláňa k druhej možnosti.

Rovnako ako súčasný model má vozidlo skryté kľučky dverí, ale predná časť vozidla sa výrazne zmenila. Očakáva sa, že prejde metamorfózou, aby zodpovedala osvieženej prednej časti použitej na modeli Seal 06 DM-i.

Hovorí sa tiež, že budúci model bude premenovaný na

Pokiaľ ide o interiér vozidla, očakáva sa, že sa nový automobil vráti k zjednodušenému dizajnu. Predchádzajúci individualizovaný štýl dizajnu zmizne a BYD sa vráti k tradičným dizajnovým konceptom. Rozloženie plávajúceho centrálneho LCD displeja však zostane rovnaké.

BYD Frigate 07.

Pokiaľ ide o výkon, očakáva sa, že BYD zavedie technológiu DM5.0. Informácie o výkone motora a spotrebe paliva zatiaľ neboli oficiálne oznámené.

Nové SUV je podobné modelu BYD Song Plus. Ak dostane piatu generáciu systému BYD DM (Dual Mode), možno očakávať, že bude využívať 1,5-litrový benzínový motor v plug-in hybridnom systéme. Jeho maximálny výkon je 74 kW a krútiaci moment 126 Nm.

Vďaka technologickým vylepšeniam má teraz motor tepelnú účinnosť 46,06 %, čo je podľa spoločnosti BYD najlepšia hodnota na svete. Dosiahlo sa to kombináciou viacerých technológií, t. j. inteligentného systému spaľovania, inteligentného systému EFI, inteligentného deleného chladenia a inteligentného systému mazania s premenlivým tlakom.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD dráždi konkurentov oficiálnymi fotografiami svojho nového hybridného SUV. Bude ho predávať za 19 200 eur

Sedemmiestne a lacné vozidlo prejde 70 km bez paliva. SUV od BYD je príležitosť, ktorú je ťažké ignorovať


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Kľúč od auta som vložil do hrnca. Môj otec používal tento trik v 90. rokoch. Smiešny, ale účinný

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Počuli ste niekedy o „kufríkovej“ krádeži auta? O tejto metóde sa, žiaľ, často hovorí v médiách, pretože je,…

Mnohí si toto meno pamätajú. Model je späť, no teraz vyzerá úplne inak

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@niksautomotive). Názov Actyon sa vracia na trh v úplne novej podobe. SsangYong uvádza na trh nové SUV, ktoré bude prvým…

Hrozí odteraz tým, ktorí jazdia s letnými pneumatikami, pokuta?

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto). Blížiace sa chladné obdobie znamená pre mnohých vodičov prechod na zimné alebo celoročné pneumatiky. Zákon dokonca vyžaduje používanie týchto…

Mŕtvy uhol v zrkadle. Ako funguje systém monitorovania mŕtveho uhla?

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Nikhil Mantri). Bočné zrkadlá sú nevyhnutnou súčasťou, ktorá umožňuje vodičovi vidieť situáciu za vozidlom. Každé zrkadlo má však tzv. mŕtvy…

Tisíce prepustených pracovníkov v automobilovom priemysle. Má to byť „ekologické“, takže to bude veľmi ťažké

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Automobilový priemysel čelí jednej zo svojich najväčších výziev: prechodu na elektromobily, ktorý si vyžaduje obrovské investície a zníženie nákladov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov