Elektro, Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Volkswagen odkladá uvedenie nových generácií elektromobilov na trh. Prečo?

20.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR). Podľa najnovších správ sa uvedenie novej generácie elektrických modelov Volkswagen oneskorí kvôli problémom so softvérom. Volkswagen pripravuje novú platformu určenú pre elektromobily, ale zdá...

20.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR).

Podľa najnovších správ sa uvedenie novej generácie elektrických modelov Volkswagen oneskorí kvôli problémom so softvérom.

Volkswagen pripravuje novú platformu určenú pre elektromobily
Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR

Volkswagen pripravuje novú platformu určenú pre elektromobily, ale zdá sa, že problémy so softvérom oddiali jej uvedenie na trh, čím sa oneskorí uvedenie nových elektromobilov.

Zdá sa, že nemecká automobilka má problémy so softvérom v procese vývoja novej platformy SSP určenej pre elektromobily. Oneskorenie vývoja údajne prinútilo spoločnosť odložiť uvedenie niekoľkých nových modelov – vrátane nástupcu SUV ID.4, informuje Carscoops.

Platforma SSP má byť nástupcom architektúry MEB, ktorá je v súčasnosti rozšírená nielen v rámci koncernu Volkswagen. Ford na rovnakej platforme stavia napríklad nový Explorer a Capri.

Pôvodný plán spoločnosti bol uviesť novú platformu SSP na trh v roku 2025, ale medzitým sa situácia zmenila. Generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen Thomas Schafer naznačil, že prvým vozidlom, ktoré bude využívať platformu SSP, bude elektrický nástupca modelu Golf, ktorý by mohol byť uvedený na trh v roku 2025.

Nová platforma Volkswagenu sa oneskoruje

Softvér pre architektúru SSP vyvíja spoločnosť Cariad a spoločnosť chce, aby nová platforma podporovala veľmi rýchle nabíjanie a bola kompatibilná s autonómnou jazdou úrovne 4.

Tieto softvérové problémy znamenajú, že nebude pripravená včas, čo nevyhnutne ovplyvní program vývoja budúcich produktov v modelovom rade.
Foto: youtube.com/@dailycarreveals9335

Tieto softvérové problémy znamenajú, že nebude pripravená včas, čo nevyhnutne ovplyvní program vývoja budúcich produktov v modelovom rade nemeckej automobilky a zvyšku koncernu.

Podľa najnovších informácií sa uvedenie nástupcu elektrického SUV Volkswagen ID.4 oneskorilo o 15 mesiacov, takže vozidlo s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme až v roku 2029.

Ďalším dôvodom odkladu platformy SSP je snaha o maximalizáciu ziskovosti automobilov postavených na platforme MEB. Platforma, ktorá je základom celej rodiny ID, dostane aktualizáciu v roku 2026. Medzi budúce modely založené na platforme MEB patrí dlho očakávaný hatchback ID.2 a ID.1, ktorý bude základným elektrickým modelom.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Kedy sa dočkáme modelu Volkswagen ID.Golf?

Audi odhaľuje karty. Nový elektrický model nebude SUV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Kľúč od auta som vložil do hrnca. Môj otec používal tento trik v 90. rokoch. Smiešny, ale účinný

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Počuli ste niekedy o „kufríkovej“ krádeži auta? O tejto metóde sa, žiaľ, často hovorí v médiách, pretože je,…

Mnohí si toto meno pamätajú. Model je späť, no teraz vyzerá úplne inak

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@niksautomotive). Názov Actyon sa vracia na trh v úplne novej podobe. SsangYong uvádza na trh nové SUV, ktoré bude prvým…

Hrozí odteraz tým, ktorí jazdia s letnými pneumatikami, pokuta?

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto). Blížiace sa chladné obdobie znamená pre mnohých vodičov prechod na zimné alebo celoročné pneumatiky. Zákon dokonca vyžaduje používanie týchto…

Mŕtvy uhol v zrkadle. Ako funguje systém monitorovania mŕtveho uhla?

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Nikhil Mantri). Bočné zrkadlá sú nevyhnutnou súčasťou, ktorá umožňuje vodičovi vidieť situáciu za vozidlom. Každé zrkadlo má však tzv. mŕtvy…

Tisíce prepustených pracovníkov v automobilovom priemysle. Má to byť „ekologické“, takže to bude veľmi ťažké

4.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Automobilový priemysel čelí jednej zo svojich najväčších výziev: prechodu na elektromobily, ktorý si vyžaduje obrovské investície a zníženie nákladov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov