Tipy, Zaujímavosti,

Americký zberateľ diskov. Zbiera ich už roky, pretože sú lacnejšie ako celé autá

24.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@drive). Ľudia môžu zbierať známky, staré počítače a dokonca aj… disky automobilov. A je zaujímavé, že vášeň hlavného hrdinu tohto materiálu vôbec nie je statická....

24.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@drive).

Ľudia môžu zbierať známky, staré počítače a dokonca aj… disky automobilov. A je zaujímavé, že vášeň hlavného hrdinu tohto materiálu vôbec nie je statická. Pretože disky sa nezaprášia na policiach, ale systematicky zbierajú prach počas jazdy po cestách.

Americký zberateľ diskov. Zbiera ich už roky, pretože sú lacnejšie ako celé autá.
Foto: youtube.com/@drive

Príbeh Alexa Stearlinga, ako ho opisuje The Drive, sa začína pomerne typickým spôsobom. V jeho prípade sa láska k motorizmu zrodila z… hračkárskych áut. Mal celú zbierku kolies. Neskôr sa stal závislým od čítania automobilových časopisov, až kým si neurobil vodičský preukaz a nekúpil svoje prvé auto. Bol to Volkswagen Golf IV vo verzii GTI.

Začal s Golfom. Teraz má M3, Hondu S2000 a Nissan kupé

Golf bol pôvodne sériový model. Alex sa však pomerne rýchlo ocitol v online fanklube tohto modelu. A príbehy opísané jeho členmi ho dotlačili k úprave hot-hatchu. Namontoval mu znížené odpruženie a zliatinové disky z… Čierne disky boli skutočne pôsobivé. Vášeň pre motorizmus sa v priebehu rokov rozvinula a doviedla Alexa do bodu, keď vlastní tri autá a celý rad diskov z rôznych modelov.

V garáži Alexa Stearlinga sa nachádza niekoľko naozaj zaujímavých exemplárov vozidiel. Hovoríme o:

  • BMW M3 radu E36. Ide o klasické kupé s fialovým vonkajším lakom. Pod dlhou kapotou vozidla spočíva 3-litrový radový 6-valcový motor s výkonom približne 290 koní.
  • Honda S2000. Ide o klasický roadster s malou kabínou, dlhou kapotou, prirodzene nasávaným motorom a pohonom zadných kolies. Jeho sila nespočíva vo výkone, ale skôr v jeho nízkej hmotnosti.
  • Nissan 240SX. Hovoríme o modeli, ktorý sa vyrábal do roku 1993. Má napríklad stretávacie svetlá vystupujúce z karosérie.

Vyššie uvedená kolekcia vyzerá pôsobivo. Autá sú však … staré. Prečo? Alex si cení nové vozidlá. Napriek tomu sa však lepšie cíti v klasike. A dôvod je jednoduchý. Tieto autá je pri jazde rozhodne cítiť silnejšie. Vodič cíti odpor na volante a spojkovom pedáli, môže mechanicky radiť rýchlostné stupne a oveľa viac z hľadiska stopy je na ňom.

Kľúčovou súčasťou Alexovej vášne sú však aj zliatinové disky.
Foto: youtube.com/@drive

Alex miluje autá. Miluje však aj… zliatinové disky!

Kľúčovou súčasťou Alexovej vášne sú však aj zliatinové disky. Dotvárajú totiž vzhľad auta, dokážu mu dodať šarm a sú technologickou zaujímavosťou. Majú totiž mnoho praktických funkcií. Kolekcia diskov Alexa vyzerá pôsobivo. Nájdete v nej modely z radu BBS, tie, ktoré vyrába napríklad Porsche, alebo úplne bizarné. Dôležité je, že tento prvok kolekcie vôbec nie je výstavný. Pretože s dištančnými ráfikmi ich nadšenec inštaluje do svojich vozidiel a prevádzkuje ich na cestách.

Je zbieranie diskov bizarné? O nič menej ako zbierky známok alebo starých počítačov. Mne však Alexova vášeň neprekáža. Poviem viac, som schopný ju obdivovať. Pretože v kombinácii s analógovou verziou motorizmu znamená návrat ku koreňom. Najlepšie ukazuje to, čo by sme mali na autách skutočne milovať. A tým niečím sú práve detaily a silné nervovo-mechanické spojenie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ako dlho môžete jazdiť s rozbitým čelným sklom? Čo robiť, keď zistíte toto poškodenie

Tesla má v továrni v Nemecku zvláštny problém. 77 krádeží denne nedá riaditeľovi spať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Grafitové mazivo – na čo sa používa?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@jeffgrave). Obľúbené grafitové mazivo je vysoko cenené a denne ho používajú mechanici a domáci majstri na celom svete. Používa sa…

Tesla Model Y bude k dispozícii aj v 7-miestnej verzii

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Newcarvision-ob2ic). Tesla ponúkne sedemmiestnu verziu svojho elektrického SUV Model Y. Tesla Model Y zostáva jedným z najžiadanejších elektromobilov, aj keď…

Mini si v Paríži pripomína dve premiéry s novými modelmi John Cooper Works Electric a John Cooper Works Aceman

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Mini prinieslo na parížsky autosalón dva nové plne elektrické výkonné modely. Tieto dva automobily sú pre britskú značku prvé.…

Ako si vybrať a aká by mal byť dobrá plachta na motorku?

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MotorcyclistMag). Blížiaca sa jeseň a zima sú obdobím, keď majitelia motocyklov musia venovať svojim strojom osobitnú starostlivosť. V chladných mesiacoch…

Presypte ju do látkového vrecka a vložte do auta. Nepríjemný zápach zmizne za niekoľko sekúnd

17.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: súkromná archív). Nepríjemný zápach v aute je bežný problém, ktorý môže byť spôsobený viacerými príčinami. Skôr ako investujete do nového…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov