Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD má dôvod na oslavu. Jej vozidiel SUV sa predal veľkolepý milión kusov

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska spoločnosť BYD sa vďaka svojim technológiám a vynikajúcemu pomeru ceny a výbavy stala silným konkurentom spoločnosti Tesla. Jej...

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197).

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska spoločnosť BYD sa vďaka svojim technológiám a vynikajúcemu pomeru ceny a výbavy stala silným konkurentom spoločnosti Tesla. Jej vozidlá SUV využívajúce nové zdroje energie sa ukázali ako hit a dosiahli výsledok, ktorý sa nepodarilo dosiahnuť žiadnej značke.

Spoločnosť BYD má dôvod na oslavu. Jej vozidiel SUV sa predal veľkolepý milión kusov.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

Predaj nových rodinných SUV Song Plus prekročil milión kusov

V sobotu 20. júla spoločnosť BYD oznámila, že celkový predaj vozidiel poháňaných novým modelom BYD Song Plus prekročil 1 milión kusov. Značka BYD tým po prvýkrát v takom krátkom čase vytvorila SUV, ktoré v Číne dosahuje takýto veľkolepý výsledok. Trvalo to len tri roky od uvedenia modelov na trh.

O tento kumulatívny výsledok sa zaslúžili dve verzie SUV: DM-i (plug-in hybrid) a čisto elektrický. Obe z produktového radu BYD Dynasty.

Je známe, že 3. januára 2024 zišiel z výrobnej linky v závode BYD Auto v Xi’ane 800 000. exemplár BYD Song Plus Champion Edition. Spoločnosť BYD zároveň vyhlásila, že táto séria vyhrala dva a pol roka po sebe šampionát v predaji plug-in hybridných SUV.

Nový model Song PLUS DM-i 2025 bude v Číne uvedený na trh 25. júla. Podľa Zhang Zhuo, generálneho riaditeľa obchodného oddelenia BYD Auto Ocean Network, bude nový Song PLUS DM-i vybavený technológiou DM piatej generácie. Nový model sa okrem iného vyznačuje 19-palcovými zliatinovými kolesami s nízkym odporom, vylepšenými svetlometmi a svetelným LOGO na zadnej časti.

Z hľadiska výkonu je nový BYD Song PLUS 2025 vybavený 1,5-litrovým motorom s prirodzeným nasávaním s výkonom 74 kW a elektromotorom s maximálnym výkonom 160 kW. BYD bude používať rovnaké batérie Blade s kapacitou 18,3 kWh a 26,6 kWh ako súčasný model. Očakáva sa, že spotreba paliva nového vozidla bude prekvapivo nízka.

Čím je spôsobená taká obrovská popularita modelu BYD Song Plus?

Nie je žiadnym tajomstvom, že tvrdenie, že elektrický BYD Song Plus je lacnejší ako spaľovací model, neprejde. Pre tých, ktorí si uvedomujú svoj rozpočet, je to dôležitý faktor.

BYD SONG PLUS DM-i.

Hybridné SUV BYD Song Plus DM-i má v porovnaní s inými vozidlami na palivo skvelú cenu. Po druhé, spotreba paliva je na vynikajúcej nízkej úrovni. Navyše sa dá udržať aj pri nízkom stave nabitia batérie. Cestovanie na dlhé vzdialenosti je preto bez stresu a nie sú s ním spojené veľké výdavky.

Spoločnosť BYD odviedla skvelú prácu aj pokiaľ ide o priestor vo vozidle. Vo vnútri je dostatok miesta nad hlavou aj pre nohy. Objem batožinového priestoru dosiahol 574 litrov, ktorý sa po sklopení sedadiel zväčší na 1 500 litrov.

Z hľadiska výbavy sa BYD Song Plus nemá za čo hanbiť. Sú to však výnimočné výkony, ktoré priťahujú zákazníkov ochotných kúpiť si čínske SUV. Nové vydanie modelov Byd Song PLUS DM-i a BYD SONG L DM-i, ktoré sa dostane do katalógu výrobcu, nepochybne uspokojí širší okruh zákazníkov. Očakáva sa, že plug-in hybridný pohon v novom SUV mu pomôže stať sa obľúbeným na trhu. Pridanie novej technológie ešte viac zlepší spotrebu paliva a výkon.

Pre spoločnosť BYD je predaj jedného milióna kusov modelu SONG PLUS len zahrievacím kolom. Výrobca dúfa, že uvedenie ďalších nových modelov kvalitných a cenovo výhodných SUV posilní jeho pozíciu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV spoločnosti BYD v Číne. Aký model sa skrýva?

Dacia zostane pri LPG tak dlho, ako to bude možné. Plánuje až tri nové modely


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Clá na elektromobily ohrozujú Cupru

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Povedal to Wayne Griffiths, šéf spoločnosti Cupra, ktorá vyrába elektrické SUV Tavascan v Číne. Clá na elektromobily ohrozujú Cupru.Foto:…

Nový Bentley Flying Spur má premiéru 10. septembra. Luxusná limuzína bude využívať hybridný motor V8 s výkonom takmer 800 koní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@MED-CARS). Bentley pripravuje uvedenie novej limuzíny Flying Spur na trh. V novom modeli použijeme rovnaké pohonné ústrojenstvo ako v nedávno modernizovanom…

Prvý MG s polovodičovými batériami príde v roku 2025

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip). Spoločnosť MG začne v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov vybavovať svoje modely elektromobilov polovodičovými batériami. Správu priniesol portál Autocar priamo…

Spoločnosť Volvo oznámila čisto elektrické nákladné vozidlo s dojazdom až 600 km

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@bjornnyland). Volvo Trucks, divízia nákladných vozidiel švédskeho výrobcu, oznámila, že v roku 2025 uvedie na trh čisto elektrické nákladné vozidlo.…

Čínska spoločnosť BYD kupuje nemeckú sieť veľkých predajcov

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Čínska automobilka sa rozhodla kúpiť nemeckú sieť predajcu, prostredníctvom ktorej doteraz predávala svoje vozidlá. BYD chce upevniť svoju prítomnosť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov