Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája do procesu propagácie nových riešení...

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:).

Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája do procesu propagácie nových riešení mobility v Indii. Nový model je skvelou rodinnou ponukou.

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur.
Foto: youtube.com/@motoringx

BYD láka na minivan so šiestimi alebo siedmimi sedadlami

Čínska spoločnosť BYD využila medzinárodný autosalón GAIKINDO Indonesia International Auto Show (GIIAS), aby predstavila svoj prvý elektrický minivan pre indonézsky trh. Pokiaľ ide o rozmery karosérie, BYD M6 meria 4710 mm na dĺžku, 1810 mm na šírku a 1690 mm na výšku a má rázvor 2800 mm. Verzie Standard a Superior štandardne ponúkajú sedem miest na sedenie. Verzia Superior Captain umožňuje prepravu šiestich cestujúcich.

Minivan BYD M6 vychádza z modelu BYD Song Max. Vzhľadovo sa podobá modelu BYD e6, ktorý od roku 2010 dominuje na trhu s taxíkmi. Pokiaľ ide o exteriér, podobne ako pri ostatných modeloch značky sú štíhle svetlomety spojené chrómovým pásom s logom výrobcu umiestneným v strede. Objem batožinového priestoru bez sklopenia sedadiel je 652 litrov.

Interiér modelu M6 je vybavený prístrojovou doskou s 12,8-palcovým otočným dotykovým displejom, ktorý je okrem iného vybavený systémom DiLink spoločnosti BYD a podporuje CarPlay.

Štandardná výbava zahŕňa:

  • bezkľúčový prístup,
  • aktivácia jedným dotykom
  • automatická klimatizácia
  • tempomat,
  • šesť airbagov,
  • elektronická kontrola stability.

Okrem toho majú najvyššie verzie panoramatické strešné okno, vetrané predné sedadlá, bezdrôtové nabíjanie, elektrické zadné dvere, adaptívny tempomat, asistent udržiavania v jazdnom pruhu a monitorovanie mŕtveho uhla.

Minivan predstavený v Indonézii neexistuje v čínskom portfóliu značky

V modelovom portfóliu výrobcu v Číne márne hľadáme novú M6. Tam je hlavným modelom MPV predávaným pod hlavičkou BYD Group model D9 by Denza. Za posledné štyri mesiace predaj modelu D9 presiahol 10 000 kusov mesačne.

Čínsky výrobca vstúpil na indonézsky trh osobných automobilov len nedávno, v januári. Vtedy debutovali modely Seal, Dolphin a Atto 3. Čínsky výrobca plánuje investovať 1,3 miliardy USD do továrne s výrobnou kapacitou 150 000 vozidiel ročne. Dôvodom je, že na rozdiel od Európanov je v Indonézii veľký rozmach trhu s elektrickými vozidlami.

BYD M6.

V roku 2023 sa predalo 17 501 elektrických vozidiel, čo je o 70 % viac ako v predchádzajúcom roku. Okrem toho je cieľom indonézskeho trhu dosiahnuť do konca roka 2024 objem predaja 50 000 kusov.

V čom je BYD M6 šampiónom z hľadiska ceny a výbavy?

Motor BYD M6 je rovnaký ako v modeli Atto 3, má výkon 150 kW (204 k) a krútiaci moment 310 Nm. Batérie Blade sa dodávajú v dvoch variantoch: 55,4 kWh a 71,8 kWh. Dojazd je potom 420 a 530 km. Nabíjanie jednosmerným prúdom podporuje výkon až 115 kW.

Zákazníci si môžu vybrať z troch verzií výbavy, a to: Standard 7 Seater, Superior 7 Seater a Superior Captain 6 Seater.

Minivan M6 v základnej verzii stojí necelých 21 500 eur. V drahšej 6-miestnej verzii Superior Captain sa cena pohybuje okolo 24 100 eur.

Rodinné elektrické vozidlo bude mať pravdepodobne úspech. Je priestranný, moderne navrhnutý a vybavený. Za atraktívnu cenu bude skvelou voľbou pre široké spektrum zákazníkov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD oznámila, že v roku 2025 uvedie na európsky trh 3 modely PHEV

BYD dráždi konkurentov oficiálnymi fotografiami svojho nového hybridného SUV. Bude ho predávať za 19 200 eur


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Clá na elektromobily ohrozujú Cupru

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Povedal to Wayne Griffiths, šéf spoločnosti Cupra, ktorá vyrába elektrické SUV Tavascan v Číne. Clá na elektromobily ohrozujú Cupru.Foto:…

Nový Bentley Flying Spur má premiéru 10. septembra. Luxusná limuzína bude využívať hybridný motor V8 s výkonom takmer 800 koní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@MED-CARS). Bentley pripravuje uvedenie novej limuzíny Flying Spur na trh. V novom modeli použijeme rovnaké pohonné ústrojenstvo ako v nedávno modernizovanom…

Prvý MG s polovodičovými batériami príde v roku 2025

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip). Spoločnosť MG začne v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov vybavovať svoje modely elektromobilov polovodičovými batériami. Správu priniesol portál Autocar priamo…

Spoločnosť Volvo oznámila čisto elektrické nákladné vozidlo s dojazdom až 600 km

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@bjornnyland). Volvo Trucks, divízia nákladných vozidiel švédskeho výrobcu, oznámila, že v roku 2025 uvedie na trh čisto elektrické nákladné vozidlo.…

Čínska spoločnosť BYD kupuje nemeckú sieť veľkých predajcov

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Čínska automobilka sa rozhodla kúpiť nemeckú sieť predajcu, prostredníctvom ktorej doteraz predávala svoje vozidlá. BYD chce upevniť svoju prítomnosť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov