Tipy, Zaujímavosti,

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však neznamená, že autá navrhnuté na...

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner).

Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však neznamená, že autá navrhnuté na státisíce či dokonca milióny kilometrov už nie sú na trhu. Tu sú najspoľahlivejšie motory z roku 2024, ktoré sa pravdepodobne nikdy nepokazia.

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“.
Foto: youtube.com/@carhelpcorner

Existuje množstvo áut, pri ktorých sa prvé problémy objavia po menej ako 100 000 kilometroch. U iných sa objavia po prvých 50 až 50 000 kilometroch.

Čo nie je dobrá správa pre vodiča, ktorý napríklad denne najazdí v priemere 50-60 km. Pretože už po 3-4 rokoch bude musieť neustále navštevovať servisy kvôli rôznym opravám.

To však neznamená, že neexistujú autá navrhnuté tak, aby vydržali stovky tisíc kilometrov len so základným servisom.

Najspoľahlivejšie motory v roku 2024

Ľudia z Car Help Corner zverejnili, ktoré sú najspoľahlivejšie motory roku 2024. Tieto pohonné jednotky sú podľa nich navrhnuté tak, aby bez problémov vydržali až pol milióna kilometrov.

To si samozrejme vyžaduje, aby sa základný servis vykonával včas a aby sa používal motorový olej a filtre odporúčané výrobcom.

Medzi najspoľahlivejšie motory v roku 2024 patria motory vyrobené:

  • Subaru;
  • Mazda;
  • Toyota;
  • Honda; Lexus
  • Lexus;
  • BMW;
  • Ford; Nissan
  • Nissan;
  • Mitsubishi.

Len niektoré pohonné jednotky týchto výrobcov sú však mimoriadne spoľahlivé.

Tieto pohonné jednotky, ktoré analyzovali odborníci, sa nachádzajú najmä v severoamerických automobiloch. Tento top zoznam však zahŕňa aj vozidlá predávané v Európe vrátane Slovenska.

Najspoľahlivejšie motory Subaru a Mazda

Štvorvalcové motory Subaru FB20d a FB25d Subaru FB20d a FB25d patria medzi najspoľahlivejšie motory 2024 vyrábané spoločnosťou Subaru.

Dvojlitrový benzínový variant FB20d sa nachádza v modeloch Impreza a Crosstrack. A 2,5-litrový motor FB25d poháňa modely Forester a Outback.

„Oba motory sú mimoriadne odolné, veľmi dobre skonštruované motory, ktoré dokážu najazdiť vysoký počet kilometrov len so základnou údržbou. Mechanické problémy sú veľmi zriedkavé a spotreba oleja a tesnenia, ktoré kedysi spôsobovali problémy, sú už vyriešené,“ tvrdia autori článku.

Mazda sa tiež môže pochváliť dvoma mimoriadne spoľahlivými motormi. Ide o 2,0-litrový a 2,5-litrový štvorvalcový motor Skyactive-G.

Dvojlitrový motor sa používa najmä na pohon modelu Mazda MX5. Motor s objemom 2,5 litra sa montuje do modelov Mazda 3 alebo CX90.

Kto sú najspoľahlivejšie hybridné motory: Honda a Toyota

3,5-litrové šesťvalcové motory V6 J35 od Hondy patria medzi najspoľahlivejšie klasické pohonné jednotky na svete.

Okrem toho sa však ázijský výrobca môže pochváliť aj kvalitne spracovaným hybridným motorom.

Svoju spoľahlivosť už preukázal 2-litrový 4-valcový motor z dielne Hondy. Poháňa modely ako Honda CRV, Accord a Civic.

Najspoľahlivejšie automobilové motory, ktoré vydržia navždy.

„Honda vyrába tieto hybridné motory už viac ako desať rokov. Problémy, s ktorými sa stretávame, sú mimoriadne zriedkavé. Honda je určite odborníkom na hybridné technológie,“ tvrdia ľudia, ktorí zostavili desiatku najlepších.

Najspoľahlivejšie hybridné motory však vyrába Toyota.

„Pokiaľ ide o hybridné motory, žiadny výrobca automobilov nemá viac skúseností ako Toyota. Sú lídrami v tejto technológii a vyrábajú jedny z najlepších systémov,“ tvrdia odborníci.

Najlepšími pohonnými jednotkami Toyoty sú štvorvalcové motory s objemom 1,8 l a 2,0 l, ktoré poháňajú modely Corolla a Prius. A 2,5-litrový motor, ktorý sa montuje do modelov RAV a Camry, je veľmi spoľahlivý.

Tieto motory dokážu bez väčších problémov najazdiť 200 000 až 300 000 kilometrov. Samozrejme, za predpokladu, že sú správne a včas servisované.

Aj klasické motory Honda a Toyota sú uznávané pre svoju spoľahlivosť. Ich prevádzka trvá státisíce kilometrov, aj keď ich majitelia neudržiavajú včas.

Motor Toyota, ktorý dosiahol 500 000 km bez opravy

Spoločnosti Toyota sa podarilo zrealizovať takmer dokonalý motor, ktorý bez problémov dosiahne aj pol milióna kilometrov.

„Týmto motorom je 4-litrový šesťvalec Toyota V6, známy aj pod označením GR1FR, ktorý sa používa v 4. generácii modelu 4Runner. Je to absolútne legendárny motor. Pravdepodobne najodolnejší motor, aký je v bežnom aute k dispozícii. Vyrába sa už tak dlho, že akékoľvek potenciálne problémy sú už minulosťou,“ tvrdia odborníci.

Bohužiaľ, tento rok je posledným, kedy sa „nezničiteľný“ motor Toyoty ešte vyrába. Od roku 2025 bude pohonná jednotka nahradená modernejšími, ale menej testovanými variantmi.

V nasledujúcom klipe sa dozviete, ktoré ďalšie motory sú spoľahlivé.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toyota s dvoma úplne novými modelmi. V ponuke nie je nič podobné

821 koní v novom Forde Mustang GT. Podmienka balíka Roush Performance


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Clá na elektromobily ohrozujú Cupru

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Povedal to Wayne Griffiths, šéf spoločnosti Cupra, ktorá vyrába elektrické SUV Tavascan v Číne. Clá na elektromobily ohrozujú Cupru.Foto:…

Nový Bentley Flying Spur má premiéru 10. septembra. Luxusná limuzína bude využívať hybridný motor V8 s výkonom takmer 800 koní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@MED-CARS). Bentley pripravuje uvedenie novej limuzíny Flying Spur na trh. V novom modeli použijeme rovnaké pohonné ústrojenstvo ako v nedávno modernizovanom…

Prvý MG s polovodičovými batériami príde v roku 2025

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip). Spoločnosť MG začne v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov vybavovať svoje modely elektromobilov polovodičovými batériami. Správu priniesol portál Autocar priamo…

Spoločnosť Volvo oznámila čisto elektrické nákladné vozidlo s dojazdom až 600 km

7.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@bjornnyland). Volvo Trucks, divízia nákladných vozidiel švédskeho výrobcu, oznámila, že v roku 2025 uvedie na trh čisto elektrické nákladné vozidlo.…

Čínska spoločnosť BYD kupuje nemeckú sieť veľkých predajcov

6.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Čínska automobilka sa rozhodla kúpiť nemeckú sieť predajcu, prostredníctvom ktorej doteraz predávala svoje vozidlá. BYD chce upevniť svoju prítomnosť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov