Tipy, Zaujímavosti,

TOP 3 lacné nové autá, ktoré si môžete kúpiť v roku 2024. Modely s úspornými motormi a nízkymi nákladmi

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Potreba ľudí po mobilite rastie a zákazníci hľadajú lacné, úsporné a jednoduché vozidlá, ktoré ich z dlhodobého hľadiska nebudú stáť veľa peňazí. Aj keď...

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA).

Potreba ľudí po mobilite rastie a zákazníci hľadajú lacné, úsporné a jednoduché vozidlá, ktoré ich z dlhodobého hľadiska nebudú stáť veľa peňazí.

TOP 3 lacné nové autá, ktoré si môžete kúpiť v roku 2024.
Foto: youtube.com/@CARSARENA

Aj keď vozidlá SUV ovládli trh, stále existujú hatchbacky malých tried, autá, ktoré boli ešte nedávno hlavnou voľbou pre ľudí, ktorí potrebovali lacné a ľahko udržiavateľné mestské auto.

Vybrali sme tri najlacnejšie a najobľúbenejšie nové modely dostupné na slovenskom trhu, kompaktné, úsporné a cenovo dostupné vozidlá s cenami niečo vyše 13 000 EUR.

Dacia Sandero.
Foto: youtube.com/@AutoAvenueBE

Dacia Sandero

Prvým a najlacnejším vozidlom v tomto zozname je Dacia Sandero, model, ktorý sa v Európe stáva čoraz populárnejším a v prvej polovici tohto roka bol najpredávanejším vozidlom na starom kontinente.

Dacia v súčasnosti ponúka Sandero City, ešte dostupnejší variant hatchbacku na báze modelu Logan. Vozidlo je vybavené klimatizáciou, autopilotom a systémom Media Control s dvoma reproduktormi. Sandero City je vybavené 1,0-litrovým benzínovým motorom s manuálnou prevodovkou a výkonom 65 koní. Vozidlo má LED svetlomety a svetelné senzory, ako aj palubný počítač.

Škoda Fabia.
Foto: youtube.com/@CARSARENA

Škoda Fabia

Model českej automobilky triedy B netreba predstavovať. Súrodenec Volkswagenu Polo alebo Ibizy vždy ponúkal ťažko prekonateľný pomer ceny a úžitkovej hodnoty a aj v roku 2024 zostáva atraktívnym vozidlom pre tých, ktorí potrebujú jednoduchý, ľahko ovládateľný dopravný prostriedok s dôrazom na praktickosť.

Najlacnejšiu Škoda Fabia, poháňa ju 1,0-litrový motor s výkonom 80 k a je spojená s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Hyundai i20.

Hyundai i20

V neposlednom rade tu máme Hyundai i20, ďalší veľmi obľúbený model malej triedy, ktorý v minulom roku tiež prešiel faceliftom. Hyundai i20 sa nachádza v rovnakej malej triede a ponúka dostatok priestoru na pohodlné cestovanie pre štyroch cestujúcich, ale je určený predovšetkým do mestského prostredia.

Najlacnejší Hyundai i20 poháňa 1,2-litrový štvorvalcový motor s výkonom 84 k, ktorý je spojený s päťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Dacia zostane pri LPG Plánuje až tri nové modely

Tento Lexus LBX nemá len desivé meno. Je veľmi desivý. Motor 1.6 a manuál


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov