Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Mitsubishi sa pripája k aliancii Nissan-Honda. Čo to znamená pre Japoncov?

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto:). Mitsubishi sa pripája k aliancii Honda-Nissan. Títo traja výrobcovia budú spoločne vyvíjať technológie pre budúce elektromobily. V snahe znížiť náklady spájajú tri japonské automobilky svoje...

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto:).

Mitsubishi sa pripája k aliancii Honda-Nissan. Títo traja výrobcovia budú spoločne vyvíjať technológie pre budúce elektromobily.

Mitsubishi sa pripája k aliancii Honda-Nissan.
Foto: youtube.com/@BenHardyCars

V snahe znížiť náklady spájajú tri japonské automobilky svoje sily pri vývoji a výrobe komponentov pre elektromobily a softvéru novej generácie integrujúceho umelú inteligenciu, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na Nikkei.

Spoločnosť Mitsubishi Motors, ktorej 34 % vlastní Nissan, bude spolupracovať so spoločnosťami Honda a Nissan na dokončení podrobností ich strategického partnerstva. Uviedol Nikkei a dodal, že tieto tri spoločnosti plánujú štandardizovať softvér pre nové modely, ktoré budú výsledkom partnerstva.

Tento plán prichádza v čase, keď Nissan, tretí najväčší japonský výrobca automobilov, neustále stráca podiel na svojich dvoch najväčších trhoch, v Spojených štátoch a Číne. Tie do marca spolu predstavovali polovicu jeho celosvetového predaja.

Mitsubishi bude spolupracovať so spoločnosťami Honda a Nissan na výrobe elektromobilov

Spoločnosti Nissan a Honda v marci oznámili, že zvažujú strategické partnerstvo s cieľom spolupracovať na výrobe komponentov elektrických vozidiel a umelej inteligencie v softvérových platformách pre automobily.

Mitsubishi Motors je už súčasťou dlhoročnej aliancie so spoločnosťami Nissan a Renault, ktorú sa tieto tri automobilky vlani dohodli reštrukturalizovať s cieľom vytvoriť zmenšené, ale pragmatickejšie a agilnejšie partnerstvo.

Samostatná spolupráca medzi spoločnosťami Nissan, Honda a Mitsubishi Motors by mohla pomôcť japonským výrobcom automobilov znížiť náklady.
Foto: nissan a honda

Samostatná spolupráca medzi spoločnosťami Nissan, Honda a Mitsubishi Motors by mohla pomôcť japonským výrobcom automobilov znížiť náklady. Čeliť tak tvrdej konkurencii na trhu elektrických vozidiel, ktorému dominujú spoločnosti ako BYD a Tesla.

V Číne, ktorá je najväčším automobilovým trhom na svete, boli japonské značky v minulosti silné. Teraz čelia domácim výrobcom automobilov, ktorí rýchlo zvýšili výrobu a získali si zákazníkov lacnými vozidlami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Rusi prekabátili Francúzov. Sami vyrábajú Citroeny

Japonské automobilky v problémoch? Šéf Afeela varuje pred Číňanmi


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov