Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je najstaršie Ferrari, ktoré nesedí pod dekou v garáži. Toto majstrovské dielo má dokonalého majiteľa

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Výnimočné vozidlá z Maranella, ktoré sa dožili dôchodku, zvyčajne trávia čas ukryté v garážach. Často sú pre svojich majiteľov investíciou a istou finančnou injekciou...

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari).

Výnimočné vozidlá z Maranella, ktoré sa dožili dôchodku, zvyčajne trávia čas ukryté v garážach. Často sú pre svojich majiteľov investíciou a istou finančnou injekciou navyše. Nie každý sa však k Ferrari správa ako k trofeji a jazdí s nimi na výstavy. Sú aj takí, ktorí s radosťou a nemilosrdne pribúdajú kilometre na ich tachometri.

Výnimočné vozidlá z Maranella, ktoré sa dožili dôchodku, zvyčajne trávia čas ukryté v garážach.
Foto: youtube.com/@Ferrari

75-ročný muž sa pred 30 rokmi zamiloval do Ferrari 166 Inter z roku 1948

Najstaršie Ferrari, ktoré je stále na cestách, dnes patrí veľmi výnimočnej osobe. Je ňou 75-ročná Amanda, ktorá vlastní Ferrari 166 Inter z roku 1948 o rok staršie ako ona sama. Žena, ktorá ho dnes šoféruje na cestách Nového Zélandu, sa tam presťahovala z Aljašky. Ako sa stalo, že jazdí na klasickom Ferrari s volantom na pravej strane?

Amanda a jej manžel Philip narazili na inzerát na toto vozidlo v časopise v 90. rokoch minulého storočia, keď ešte žili v najsevernejšom štáte USA. Rozhodli sa ho „adoptovať“, pretože v garáži už mali dve Ferrari: 330 GT a 330 GTC.

Talianska automobilka začala vyrábať model 166 Inter v roku 1948. Išlo o vývoj pretekárskych modelov 125 S a 166 S. Názov „ Inter“ je poctou víťazstvám Scuderie Inter v motoristickom športe.

Dnes už viac ako 70-ročné Ferrari používa 2,0-litrový hliníkový motor V12, ktorý navrhol Gioacchino Colombo. Ten istý, ktorý poháňal pretekársky model 166 S. Oba modely boli postavené na rovnakom podvozku, ale Ferrari zväčšilo rázvor cestnej verzie z 2420 na 2500 mm.

Kúpa klasického modelu nebola pre dvojicu jednoduchou úlohou. Rokovania trvali šesť mesiacov, kým Ferrari 166 Inter putovalo do kontajnera. Po jeho otvorení čakalo na nových majiteľov prekvapenie – podvozok a päť krabíc s rôznymi mechanickými dielmi. S odbornou podporou sa im podarilo projekt dokončiť a klasické Ferrari bolo v roku 1997 pripravené na cestu.

Manželia s ním v súčasnosti najazdili spolu viac ako 50 000 km a majiteľ naberá ďalšie. Prečo jeho krásu a jedinečnosť nevystavuje na podujatiach alebo ho neschováva v garáži, aby získalo na hodnote?

Glacier Blue, pretože Pininfarina vždy milovala modrú farbu

Nie je tajomstvom, že taliansky model s číslom podvozku 007-S mal niekoľko preliačin, takže v žiadnom prípade nebol bezchybný. Farba, ktorú dnes nosí, bola voľbou majiteľov, a to z dôvodu, že čiernobiele fotografie priložené k vozidlu neumožňovali identifikovať pôvodnú farbu laku. Ľadovcovo modrá, dokonale sedí na klasický model. Manželia správne usúdili, že si zaslúži obľúbenú farbu Pinifarina.

Na fenomenálnych cestách Nového Zélandu je pre ňu najkrajšia hudba vychádzajúca z motora vyše 70-ročného Ferrari a hučanie pneumatík na asfalte.

Dnes auto, v ktorom človek márne hľadá rádio, robí zo svojho majiteľa najšťastnejšieho človeka na svete. Práca na tomto projekte bola vzrušujúca a Amanda hovorí: „Cítim sa stále rovnako, aj keď uplynulo 30 rokov“.

Na fenomenálnych cestách Nového Zélandu je pre ňu najkrajšia hudba vychádzajúca z motora vyše 70-ročného Ferrari a hučanie pneumatík na asfalte. Amanda ho nikdy nemala v úmysle zamknúť v garáži, aby získavalo každodenne hodnotu. Radosť z jazdy týmto vozidlom sa jej ťažko opisuje slovami. Bez váhania však o ňom hovorí s emóciami: „Je to láska môjho života.

Je to najstaršie Ferrari na cestách a ona nie je žiadna garážová kráľovná. S neúprosne plynúcim časom 75-ročná Amanda dúfa, že ďalší majiteľ ho nezamkne v garáži. Je to auto, ktoré potrebuje byť na cestách, a súčasná majiteľka si jednoducho chce svoje výnimočné auto užívať čo najdlhšie.

Pri sledovaní videa vyššie si nerobíme ilúzie, že toto je jediné správne miesto pre toto krásne auto. Koniec koncov, toto majstrovské dielo bolo stvorené hlavne na cesty.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ferrari verí, že syntetické palivá budú riešením pre superautá budúcnosti

Ferrari 12 valcov: Nový taliansky superautomobil využíva atmosférický dvanásťvalec s výkonom 830 koní


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov