Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nová Corvette ZR1 je hypercar pre chudobných. Má vyšší výkon ako Bugatti Veyron

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Chevrolet). Chevrolet práve predstavil najnovší model Corvette ZR1 – hypercar s výkonom 1 064 koní a maximálnou rýchlosťou viac ako 350 km/h. ZR1 je oficiálne...

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Chevrolet).

Chevrolet práve predstavil najnovší model Corvette ZR1 – hypercar s výkonom 1 064 koní a maximálnou rýchlosťou viac ako 350 km/h. ZR1 je oficiálne späť a má vyšší výkon ako Bugatti Veyron a lepší pomer výkonu a hmotnosti ako novšie generácie vozidiel z Molsheimu. Navyše nestojí vrece peňazí a jeho výroba nebude nijako obmedzená.

Nová Corvette ZR1 je hypercar pre chudobných. Má vyšší výkon ako Bugatti Veyron. Foto: youtube.com/@Chevrolet

Úplne nová Corvette ZR1 prichádza na trh

Čísla, ktoré bude mať nová Corvette k dispozícii, sú čísla vyhradené výlučne pre hyperautá. Americká ZR1 sa môže rovnocenne postaviť takým ako Ferrari 296 GTB, 12Cilindri, SF90 Stradale. Je tiež výkonnejší ako Lamborghini Revuelto, McLaren 750S, Pagani Huayra alebo Mercedes-AMG One. Ako uvádza Chevrolet, je to najvýkonnejší motor V8, aký bol kedy v Amerike vyrobený.

Agregát je známy ako LT7 a má veľa spoločného s predchádzajúcim LT6, ktorý pracuje pod pásom Corvette Z06. Prešiel však rozsiahlou modernizáciou, aby zvládol nové turbodúchadlá a vyšší výkon. Má väčšiu spaľovaciu komoru, odliatky hlavy s jedinečnými otvormi. Časovanie ventilov bolo optimalizované a k dispozícii je aj nové nasávanie vzduchu a inteligentné kalibračné techniky. Motor má tiež unikátne piesty a ojnice či sekundárny systém vstrekovania paliva.

Vylepšenia však siahajú ďaleko za motorový priestor. Chevrolet prepracoval 8-stupňovú dvojspojkovú prevodovku. Teraz má širšie prevody, pevnejšie hriadele a vylepšené mazanie.

Auto „ťahá ako nákladný vlak

Výkonný inžinier Corvette Tadge Juechter novinárom povedal, že najnovší model ZR1 „ťahá ako nákladný vlak“. A hoci Chevrolet momentálne neposkytuje žiadne konkrétne údaje, ubezpečuje, že vozidlo pohodlne dosahuje rýchlosť 350 km/h. Výrobca tiež naznačil, že konečná maximálna rýchlosť by mohla byť oveľa vyššia a že model nedostane žiadne elektronické obmedzenie.

Nová Corvette ZR1.

Hoci má Corvette ZR1 obrovský výkon a skvelé parametre, zachováva si pomerne striedmy dizajn. Je tu však veľa náznakov, že nejde o obyčajný model. Máme tu viac splývavú kapotu, cez ktorú prúdi vzduch, čo zvyšuje prítlak.

Kupujúci tu nájdu aj karbónovú strechu a malý spojler s nastaviteľnými panelmi. To všetko dopĺňajú 20- a 21-palcové karbónové alebo hliníkové disky s pneumatikami Michelin Pilot Sport 4S. Model má aj sortiment ďalších komponentov z vlákien, ako napríklad predný splitter, bočné prívody vzduchu a chladiace kanály bŕzd.

Vozidlo sa začne vyrábať budúci rok v závode Bowling Green v Kentucky. V súčasnosti nie sú k dispozícii žiadne informácie o cene, ale určite sa zaradí nad model Z06, ktorý stojí 110 000 dolárov. Určite však pôjde o jedno z najlacnejších áut na svete, ktoré ponúka výkon hypercaru.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD oznámila dátum dodania modelu YangWang U9. Koľko musíte zaplatiť za superauto s výkonom viac ako 1 300 koní?

Americký poradca tvrdí, že toto sú najhoršie nové autá, ktoré si môžete kúpiť v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov