Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Legendárny nemecký výrobca športových sedadiel v problémoch

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recaroautomotiveseating). Každý fanúšik áut to vie. Je synonymom pre športové sedadlá. Napriek svojej povesti zažíva spoločnosť Recaro Automotive GmbH v súčasnosti veľmi ťažké časy. Vo...

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recaroautomotiveseating).

Každý fanúšik áut to vie. Je synonymom pre športové sedadlá. Napriek svojej povesti zažíva spoločnosť Recaro Automotive GmbH v súčasnosti veľmi ťažké časy.

Legendárny nemecký výrobca športových sedadiel v problémoch.
Foto: youtube.com/@recaroautomotiveseating

Vo svojej histórii prešla spoločnosť Recaro mnohými reštrukturalizáciami. Okrem iného boli vyčlenené aj spoločnosti zodpovedné za výrobu sedadiel do lietadiel alebo herných sedadiel. V súčasnosti je spoločnosť Recaro Automotive GmbH, ktorá vyrába sedadlá do automobilov, v konkurze, a jej 215 zamestnancov má neistú budúcnosť.

Správa o súčasných obrovských finančných problémoch nemeckej spoločnosti prišla celkom nečakane. Prekvapila nielen zamestnancov spoločnosti Recaro, ale aj odborový zväz IG Metall. „Nie je isté, čo to znamená pre 215 zamestnancov spoločnosti Recaro Automotive GmbH v Kirchheime,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Súd v Esslingene nariadil predbežnú správu spoločnosti a vymenoval správcu konkurznej podstaty. Ďalším krokom je preskúmanie jej hospodárskej situácie a monitorovanie jej hospodárenia.

Recaro pristúpilo k niekoľkým zníženiam platov

Ukázalo sa, že nemecký výrobca sedadiel mal problémy už predtým. Zamestnanci museli v poslednom čase niekoľkokrát akceptovať zníženie svojich platov.

„Sme sklamaní a cítime sa vedením opustení. Kolegovia sa veľmi obetovali, aby pomohli spoločnosti.“

– Frank Bokowits, odborový predák, komentuje oznámenie o bankrote.

„Očakávame, že sa preskúmajú všetky možnosti s cieľom zachovať pracovné miesta a nájsť udržateľné riešenie,“

– hovorí Alessandro Lieb z odborového zväzu IG Metall.

Organizácia sa v najbližších dňoch stretne so zástupcami zamestnancov spoločnosti, aby prediskutovali ďalší postup.

V súčasnosti je spoločnosť Recaro Automotive GmbH, ktorá vyrába sedadlá do automobilov, v konkurze.
Foto: youtube.com/@recaroautomotiveseating

Spletitá história

Spoločnosť Recaro bola založená v roku 1906. Založil ju Wilhelm Reutter. Spočiatku sa volala Stuttgarter Carosserie und Radfabrik. O 3 roky neskôr si nechala patentovať „sklápaciu strechu so strieškou“. V 20. rokoch 20. storočia bola spoločnosť Recaro výrobcom karosérií pre limuzíny a od roku 1931 Reutter vyrábal karosérie pre Porsche.

Aj po vojne táto stuttgartská spoločnosť vyrábala karosérie pre Porsche, presnejšie pre model 356. Prelom nastal v roku 1963, keď výrobca športových automobilov zo Zuffenhausenu prevzal továreň na výrobu karosérií, pričom to, čo zostalo z Reutterovej spoločnosti, sa premenovalo na Recaro.

O 2 roky neskôr ukázala svoje prvé sedadlo pre športové vozidlá. V roku 1971 zasa spoločnosť začala vyrábať sedadlá pre lietadlá.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Slnečné okuliare do auta – nie všetky sú bezpečné

Vodíkové letecké taxi sa už preháňa po oblohe. Uletel už takmer 850 kilometrov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov