Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoMotoTV). Nie je žiadnym tajomstvom, že SUV JAECOO 7, ktoré do Európy priviezol čínsky gigant Chery, je veľmi zaujímavou voľbou. S výkonom 145 koní a...

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoMotoTV).

Nie je žiadnym tajomstvom, že SUV JAECOO 7, ktoré do Európy priviezol čínsky gigant Chery, je veľmi zaujímavou voľbou. S výkonom 145 koní a pohonom všetkých kolies by mohlo brániť v predaji trháku Hyundai Tucson.

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy.
Foto: youtube.com/@AutoMotoTV

Rezervačné knihy na nové čínske SUV sa už otvorili

Nie je žiadnym tajomstvom, že prvé kusy modelu JAECOO 7, ktorý sa bude predávať okrem iného aj v Španielsku, už dorazili do prístavu vo Valencii. Okrem toho mladá značka patriaca spoločnosti Chery už otvorila rezervačné knihy na svoje SUV v krajine. Je teda pripravená zaútočiť na predajné salóny predajcov v Španielsku, a tých je pomerne dosť.

Ide nepochybne o veľmi zaujímavé SUV, ktoré sa stane alternatívou k zavedeným modelom, t. j. Hyundai Tucson. Má pohon všetkých kolies a dostane aj módny hybridný mechanický variant, takže naozaj cena a výbava rozhodnú o tom, či sa stane hviezdou jesene v Španielsku.

Konkrétny dátum uvedenia na trh zatiaľ nie je známy, pretože spoločnosť Chery dokončuje podrobnosti. To však neznamená, že čínske SUV už nemôže byť rezervované. Nový JAECOO 7 už má svoju novo spustenú webovú stránku a rezervácie je možné robiť prostredníctvom nej alebo u ktoréhokoľvek predajcu značky. Podmienkou je, aby ste tak urobili do 17. septembra a zložili zálohu vo výške 600 eur. Výhodou bude plná záruka na motor počas prvých 500 000 kilometrov.

Čínske SUV je k dispozícii v dvoch výbavách Select a Exclusive. Nie je tajomstvom, že JAECOO 7 má už v základnej výbave viac než dobrú výbavu. To samozrejme nie je dobrá správa pre jeho konkurentov.

JAECOO 7 zatiaľ presýtený technológiami s benzínovým motorom

Nový gigant značky Chery vie, ako bojovať o zákazníkov. Preto rozsiahla štandardná výbava zahŕňa okrem iného celkovo 18 jazdných asistenčných systémov. Zoznam zahŕňa všetko, čo bude rozhodovať o predchádzaní kolíziám, a osem airbagov.

SUV má najmodernejšie komunikačné a zábavné systémy. Má priestrannú a pohodlnú kabínu s kvalitnými materiálmi. Vďaka ponúkanému pohonu je ideálny na mestské dobrodružstvá aj jazdu v teréne.

Okrem toho, v závislosti od zvoleného stupňa výbavy, JAECOO 7 dostane prvky výbavy, ako napr:

  • Full LED svetlomety
  • panoramatická strecha,
  • 14,8″ multimediálny dotykový displej,
  • kamerový systém s 540-stupňovým zorným poľom,
  • bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu (50 W),
  • inteligentný systém hlasového ovládania.

Okrem toho výberom možnosti pohonu všetkých štyroch kolies zákazníci získajú volič siedmich jazdných režimov: Eco, Normal, Sport, Mud, Sand, Snow a Off-Road.

Prvých 120 kusov JAECOO 7 prichádza do Španielska.

Na začiatok dostane JAECOO 7 ponúkaný v Španielsku 1,6-litrový benzínový motor s turbodúchadlom a výkonom 145 k (275 Nm). Je spojený so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou DCT. Ako sme už spomenuli, pohon modelu J7 je možné zvoliť na pohon predných alebo všetkých kolies.

Neskôr bude motorická ponuka rozšírená o žiadanú plug-in hybridnú verziu (PHEV) s výkonom vyše 300 koní. V tejto mechanickej konfigurácii dostane SUV pohon všetkých kolies a elektrický dojazd takmer 100 km. Priemerná spotreba paliva modelu Jaecoo 7 s plug-in hybridom by mala byť 4,7 litra na 100 kilometrov.

Okrem dátumu uvedenia na trh zatiaľ nie sú známe ceny nového modelu JAECOO 7 na španielskom trhu. Vzhľadom na prítomnosť vozidiel v krajine a plánovaný termín v polovici septembra však na ne nebudete musieť dlho čakať. Dobrou správou pre tých, ktorí sa nebojí čínskych modelov, je, že JAECOO 7 sa bude ponúkať aj u našich severných susedov. Premiéra modelu sa uskutoční na jeseň, rovnako ako v Španielsku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Úplne nové čínske SUV sa dostane do európskeho cenníka. Stellantis ho už naložil na loď

Ineos Grenadier – francúzske SUV s nemeckým motorom inšpirované britským modelom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh…

Ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla?

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChavezDIY). Mnohí vodiči nevedia, ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla. A možno sa zdá, že…

Plán rozvoja elektromobility je v troskách. Takto reagujú výrobcovia

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Vývoj elektromobility neprebieha podľa predstáv analytikov. Trh nielenže nerastie, ale dokonca sa prepadol. Z tohto dôvodu sú najväčší svetoví…

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Toto jedinečné lietadlo sľubuje nielen zníženie spotreby paliva a emisií o obrovských 50 %, ale vďaka novému partnerstvu by…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov