Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je nová hviezda v segmente SUV. Nákupný boom prekonal očakávania francúzskeho výrobcu

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tcmotorsmainpeugeotdealer7267). Trh stále miluje vozidlá SUV napriek tomu, že sa čoraz viac kupujú kompaktnejšie vozidlá. Tento trend pokračuje v celej Európe, čoho výsledkom sú nové...

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tcmotorsmainpeugeotdealer7267).

Trh stále miluje vozidlá SUV napriek tomu, že sa čoraz viac kupujú kompaktnejšie vozidlá. Tento trend pokračuje v celej Európe, čoho výsledkom sú nové dizajny automobilov v obľúbenom segmente. Spomedzi mnohých návrhov vyniká nie ten, ktorý je najlacnejší a má skvelý pomer kvality a výbavy.

Tu je nová hviezda v segmente SUV. Nákupný boom prekonal očakávania francúzskeho výrobcu.
Foto: youtube.com/@tcmotorsmainpeugeotdealer7267

Francúzsky model premenený na plnohodnotné SUV ohúril davy

Nie je žiadnym tajomstvom, že druhá generácia Peugeotu 3008 sa predávala ako čerstvé rožky. Vlajkový model značky prekonal všetky rekordy výrobcu, čo sa týka predaja. Čomu za to vďačí?

Nepochybne tomu, že zákazníci kupujú autá „očami“ a zaujal ich modernejší dizajn s nádychom športového charakteru. Úspech modelu, najmä po facelifte, znamenal pre dizajnérov značky nemalú výzvu, keď prišlo na tretiu iteráciu kompaktného najpredávanejšieho SUV.

Peugeot 3008, ktorý sa teraz zmenil na plnohodnotné SUV v štýle kupé, má jediný cieľ. Získať v Európe dostatok zákazníkov, aby sa stal hviezdou segmentu. Filozofia dizajnu oslovila zákazníkov natoľko, že dosiahnutie cieľa nebude ťažké.

Francúzsky výrobca potvrdil, že od mája minulého roka dostal 50 000 objednávok. Ako uvádza, ide o veľký úspech, ktorý prevyšuje jeho ciele. Za tento výsledok sú samozrejme zodpovedné modely 3008 a E-3008. Žeby si zákazníci francúzske SUV zamilovali natoľko, že sa tohto typu motora nezľaknú?

Krásny a výkonný Peugeot 3008 s mnohými verziami na výber

Niet pochýb o tom, že francúzske SUV je jedno z najkrajších, aké sme kedy videli. To však nie je jediná vec, ktorá rozhoduje o jeho úspechu na trhu. Uvedený na trh v marci vo Francúzsku a následne v máji uvedený na hlavné európske trhy má veľmi vážnu nákupnú výhodu.

Nový Peugeot E-3008.

V závislosti od motorovej verzie má autonómia, ktorú ponúka najvýkonnejší balík batérií, dostatok energie na prekonanie maximálneho dojazdu 700 kilometrov. Okrem toho sú v ponuke dve nové verzie nového elektrického SUV e-3008.

Sú to Peugeot e-3008 Electric 320 Dual Motor AWD a dlho očakávaná verzia Electric 230 Long Range, ktorá umožňuje rekordný dojazd 680 kilometrov. Ďalšie predĺženie dojazdu tak nepochybne ovplyvní vyššie percento predaja tohto typu mechaniky modelu v nasledujúcich mesiacoch. Záujemcovia o kúpu totiž získajú ešte viac motorických možností. V súčasnosti je model E-3008 k dispozícii s tromi motormi: elektrickým s výkonom 210 k, hybridným s výkonom 136 k a hybridným s výkonom 195 k e-DCS7 PHEV.

Je možné, že nový Peugeot E-3008 bude jedným z najpredávanejších elektrických vozidiel na európskom kontinente. A to aj napriek tomu, že elektrický pohon v pohone stále nemá veľa priaznivcov.

SUV značky Peugeot je navrhnuté tak, aby nadchlo verejnosť, a zároveň je radosť ho riadiť vďaka veľkolepému panoramatickému i-Cockpitu®. Francúzske SUV s novou ergonomickou prístrojovou doskou a digitálnymi ovládacími prvkami je ideálnou ponukou v každom ohľade.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

SUV Peugeot takmer za nič. Na Slovensku stačí 17 990 eur, aby ste si hneď vyzdvihli dobre vybavený exemplár

Peugeot e-5008 je prvé 7-miestne SUV s elektrickým pohonom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov