Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Ikonické japonské SUV sa po modernizácii dostáva do cenových relácií. So zverskou zľavou ohrozí Renault Captur

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Nový japonský bestseller Suzuki Vitara je pripravený zmerať si sily okrem iného s francúzskymi modelmi Renault Captur a Toyota Yaris Cross. Obnovené SUV, ktoré...

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT).

Nový japonský bestseller Suzuki Vitara je pripravený zmerať si sily okrem iného s francúzskymi modelmi Renault Captur a Toyota Yaris Cross. Obnovené SUV, ktoré ponúka rôzne možnosti, určite poteší mnohých zákazníkov na európskom trhu.

Ikonické japonské SUV sa po modernizácii dostáva do cenových relácií.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Suzuki Vitara bude nebezpečným súperom modernizovaného francúzskeho SUV

Suzuki Vitara je SUV, ktoré je považované za najpopulárnejšie v ponuke japonského výrobcu. Obnovená a prispôsobená novej generácii automobilov je preto lákavou alternatívou pre nový Renault Captur a Toyotu Yaris Cross.

Jej výhodou je podobná cena ako v prípade modelu Toyota, väčší objem batožinového priestoru a viac miesta na zadných sedadlách. Ako taký je rovnako dobrou voľbou, ak nie v mnohých ohľadoch lepšou. Okrem iného pre tých, ktorí hľadajú niečo univerzálnejšie na vyššej úrovni z hľadiska výkonu.

Pod kapotou novej Vitary je 1,4-litrový štvorvalcový benzínový motor s turbodúchadlom. Elektrifikovaný agregát, ktorý využíva 48-voltovú technológiu soft hybrid (MHEV), dosahuje výkon 129 k (235 Nm) a je spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies.

V ponuke je aj modernizovaná Suzuki Vitara vo verzii Strong Hybrid HEV. Tento motorický systém tvorí motor 1,5 DUALJET s výkonom 102 koní, ktorý spolupracuje s elektromotorom. Okrem toho budú obe motorové varianty k dispozícii s pohonom predných kolies a pohonom 4×4 AllGrip.

Nová Vitara sa dostáva do prvých európskych cenníkov. Suzuki rozdelilo ponuku novej Vitary do troch stupňov výbavy. V závislosti od krajiny sa tieto líšia v názvosloví. Jedna z nich je pre nové SUV mimoriadne výhodná.

Nové Suzuki Vitara 2024 – hybridný subkompaktný crossover SUV s miernym faceliftom.

Uvedenie Suzuki Vitara na trh poháňané propagačným strojom

SUV sa pri svojom vstupe na trh dočkalo niekoľkých zaujímavých propagačných akcií. Tá najzaujímavejšia sa vzhľadom na pomer cena/vybavenie týka strednej výbavy. V Nemecku zákazníci ušetria 7 000 eur na zľave, aby mali japonské SUV s dobrou výbavou. V Španielsku je nová Vitara v tejto verzii k dispozícii so zľavou viac ako 5500 eur.

K najpozoruhodnejšej štandardnej výbave patrí napr:

  • automatické ovládanie klimatizácie
  • vyhrievané sedadlá vpredu,
  • Android Auto a Apple CarPlay, Bluetooth,
  • 9-palcový dotykový HD displej, farebný multifunkčný LCD displej,
  • cúvacia kamera, zadné parkovacie senzory, automaticky stmievateľné vnútorné zrkadlo,
  • LED svetlomety,
  • kožený volant, dvojitá podlaha batožinového priestoru a celý rad asistenčných a bezpečnostných systémov.

Nie zle vybavená, úsporná a technologicky prispôsobená novým automobilom, Suzuki Vitara má všetko, aby mohla konkurovať modernizovanému Renaultu Captur. Preto o jej mieste v obľúbenom segmente rozhodne dobrá cenová relácia pre SUV, ktoré sa uspokojí so spotrebou len niečo vyše 5 litrov a zrýchli na 190 km/h.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Dacia zostane pri LPG tak dlho, ako to bude možné. Plánuje až tri nové modely

Tu je nová hviezda v segmente SUV. Nákupný boom prekonal očakávania francúzskeho výrobcu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov