Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears). V druhom júlovom týždni sme oznámili blížiace sa uvedenie nového SUV od čínskeho giganta BYD. Dnes ho výrobca v súlade s dohodou oficiálne uviedol...

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears).

V druhom júlovom týždni sme oznámili blížiace sa uvedenie nového SUV od čínskeho giganta BYD. Dnes ho výrobca v súlade s dohodou oficiálne uviedol na trh v Číne. Príjemným sklamaním pre mnohých bude cena, ktorá je nižšia, než sa očakávalo.

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

Nové SUV Song L DM-i spoločnosti BYD debutuje v Číne

Trh SUV v Číne je väčší ako v Európe, ale spoločnosti BYD sa na ňom darí. Mnohé svoje modely dodáva aj do zahraničia, čím vypĺňa medzeru v ponuke hybridných vozidiel v tomto populárnom segmente.

V druhom júlovom týždni sme oznámili oficiálne uvedenie nového modelu BYD Song L DM-i, ktorý dnes debutuje s piatimi verziami na výber. Kompaktné SUV vypĺňa medzeru v ponuke spoločnosti BYD medzi modelmi Song Pro DM-i a Tang DM-i.

Najväčším lákadlom nového vozidla je technológia DM 5.0, ktorá poskytuje maximálny dojazd až 1 500 km. Pre zákazníkov je to veľmi lákavá ponuka na rodinný komfortný a úsporný model patriaci do rodiny Dynasty. Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška BYD Song L DM-i sú v uvedenom poradí: 4780/1898/1670 mm. Rázvor náprav meria 2782 mm.

Spoločnosť BYD ponúka svoj najnovší model v štyroch farbách exteriéru: citrónovo sivá, ľadovo jantárová, francúzska smaragdovo modrá a nefritovo biela. Vzhľad vozidla nadväzuje na dizajnový štýl modelov rodiny Dynasty. Je veľmi podobný skôr uvedenej elektrickej verzii modelu. Rozdiel je len vo veľkej mriežke chladiča na odvod tepla z motora a vo vetracích otvoroch na oboch stranách.

SUV dostane 15,6-palcový centrálny ovládací displej s integrovaným operačným systémom DiLink 100.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

V zadnej časti dostalo SUV veľkú chrómovú dekoráciu nad zadným oknom a v dizajne nárazníka. Čierny rám nad ním vytvára efekt terénneho vozidla. Svetlá na zadnej časti sa neodchyľujú od čínskeho štýlu a majú priechodný charakter.

Vnútri 31 kombinácií okolitého osvetlenia

Takmer pred dvoma týždňami sme ešte nevedeli nič o interiéri nového SUV BYD Song L DM-i. Mohli sme sa domnievať, že bude podobný modelu Qin L DM-i. Je to skutočne tak.

SUV dostalo podobné usporiadanie interiéru ako model Qin L DM-i, ale volant je trojramenný a centrálne usporiadanie ovládacích prvkov má tvar písmena T. Farba interiéru bude dokonale ladiť s 31 variantmi osvetlenia kabíny.

Pokiaľ ide o technológie, SUV dostane 15,6-palcový centrálny ovládací displej s integrovaným operačným systémom DiLink 100 využívajúcim 6 nm procesný čip s výpočtovým výkonom 136 000. Okrem toho je k dispozícii HUD displej, priestorový zvukový systém Infinity s 10 reproduktormi, 50 W bezdrôtové nabíjanie, vyhrievanie volantu, asistenčné funkcie DiPilot na úrovni radenia s pádlami radiacej páky a mnoho ďalších prvkov.

Moderné SUV s módnym pohonom a za skvelú cenu

Päťmiestne SUV má elektrické nastavovanie sedadiel, vyhrievanie a ventiláciu v prednom rade sedadiel. Zadný rad má vývody klimatizácie a prípojky na nabíjanie. Z hľadiska nosnosti si kompaktné SUV vedie tiež dobre. Batožinový priestor s objemom 419 litrov ponúka po sklopení sedadiel 1 400 litrov voľného priestoru.

Úplne nový 2025 BYD Song L DM-i – Najlepší kompaktný crossover SUV.

Pokiaľ ide o motor, ako sme už spomenuli, hybridné SUV dostalo plug-in hybridnú technológiu DM5.0. Tá pozostáva z 1,5-litrového benzínového motora a elektromotora. Prvý z nich má maximálny výkon 74 kW a druhý 160 kW. Vďaka tomu dosahuje maximálna tepelná účinnosť motora 46,06 %.

Pokiaľ ide o batériu, SUV bude mať kapacitu: 12,9 kWh, 18,3 kWh a 26,6 kWh. To zodpovedá dojazdom na elektrický pohon v uvedenom poradí: 75 km, 112 km a 160 km (v prevádzkových podmienkach CLTC). V dôsledku toho je celkový dojazd 1 450 km, resp. 1 500 km a spotreba paliva 3,88 l/km, 3,90 l/100 km, resp. 3,93 l/100 km (prevádzkové podmienky NEDC). Okrem toho BYD Song L DM-i podporuje aj funkciu externého nabíjania s výkonom 6,6 kW, čo je ďalšia výhoda.

Pokiaľ ide o cenu, najlacnejší BYD Song L DM-i s dojazdom 75 km stojí 135 800 juna, čo je menej ako 17 400 eur. Verzie s dojazdom 115 km oscilujú v rozmedzí 145 800 – 155 800 juanov. Najbohatšia verzia s elektrickým dojazdom 160 km stojí 175 800 juanov, čo je necelých 22 500 eur. Toto je moment, keď Číne závidíme pomer kvality a ceny.

BYD Song L DM-i bude konkurentom zámorského Tiguanu L Pro, ale aj jeho brata Song PLUS DM-i. Nehodlá ho však svojou bezkonkurenčnou ponukou zabiť. Uvidíme, či sa podobne ako BYD Tang a Seal U dostane nový BYD Song L DM-i do európskeho cenníka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

Leapmotor bude predávať lacné autá. Prvá várka sa plaví do Európy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Veľký problém BMW. 1,5 milióna áut na opravu, pokles zisku

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWGroup). Spoločnosť BMW musela v dôsledku závažnej recidívy súvisiacej s poruchou bŕzd prehodnotiť svoju prognózu zisku na fiškálny rok 2024.…

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla…

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Beyondmedia10). Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025. Kia EV2 (2025): Malé…

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov