Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Toto talianske mini SUV, hoci nie je najnovšie, je skvelou voľbou. Ikona láka nielen svojou cenou

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RevealCars). Nie je žiadnym tajomstvom, že taliansky Fiat v poslednom čase získava na popularite so svojím modelovým radom. Je to vďaka niekoľkým novým produktom, ktoré...

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RevealCars).

Nie je žiadnym tajomstvom, že taliansky Fiat v poslednom čase získava na popularite so svojím modelovým radom. Je to vďaka niekoľkým novým produktom, ktoré uviedol na trh. Nie je to však len nové SUV Pandina alebo Fiat 600, ktoré sú veľmi dobrou voľbou pre mestský automobil.

Toto talianske mini SUV, hoci nie je najnovšie, je skvelou voľbou. Ikona láka nielen svojou cenou.
Foto: youtube.com/@RevealCars

Prečo je Fiat 500X, hoci nie je najnovší, skvelou ponukou?

Toto talianske mini SUV je malý crossover, ktorého technologickým dvojčaťom je Jeep Renegade. Fiat prepracoval model 500 na mini SUV podľa potrieb trhu a urobil to vynikajúco. Osvieženie v roku 2018 dostalo nové farby exteriéru a technologické riešenia. K dispozícii sú aj ďalšie balíky výbavy, ktoré umožňujú väčšiu personalizáciu Fiatu 500X v ponúkaných verziách Urban aj Cross.

V roku 2022 mal Fiat 500X premiéru s novým 48-voltovým hybridným pohonom. Takto vybavená módna karoséria a žiadaný ekologický pohon dokonale doplnili ponuku talianskeho výrobcu. Modelový rad 500X, sa dodával vo verziách výbavy Cult, Club, Cross, (RED), Sport a špeciálnej edícii Yacht Club Capri. Pokiaľ ide o karosárske varianty, 500X sa dá kúpiť ako hatchback a Dolcevita s mäkkou strechou.

Tajomstvo úspechu hybridného modelu 500X spočíva v súčinnosti novej generácie 1,5-litrového motora FireFly Turbo s výkonom 130 k (240 Nm), 48-voltového elektromotora s výkonom 15 kW a novej 7-stupňovej dvojspojkovej automatickej prevodovky.

Vďaka novej technológii poskytuje mini SUV tichý, 100 % elektrický štart a výrazne sa zlepšila dynamika a výkon.

Je to jediný dôvod, prečo siahnuť po tomto nie celkom novom mini SUV?

Talianske mini SUV zostáva veľmi dobrou voľbou. Stále patrí k špičke v oblasti vzhľadu, karosérie a potrieb zákazníkov.

Fiat 500X Sport.

S rozmermi tesne nad 4,2 m je skvelou voľbou na každodenné mestské a medzimestské cestovanie. Má svoje obmedzenia, ale ani ďalšie eskapády nie sú nemožné.

Dôležité je, že napriek motoru s výkonom 130 koní a hybridnému systému patrí medzi najlacnejšie vozidlá s označením eco. Ten je v dnešnej dobe čoraz dôležitejší.

Tým, že je o krok pozadu za niektorými modernejšími konkurentmi, zostáva veľmi zaujímavou voľbou aj z hľadiska ceny. Vzhľadom na úroveň spokojnosti zákazníkov s kúpou Fiatu 500X, s ktorou sa dá len ťažko polemizovať, je to ponuka, ktorú sa oplatí zvážiť.

V ponukách predajcov stále nájdeme dobre vybavené exempláre talianskeho mini SUV. Za takúto kúpu minieme menej ako 27 000 eur. Veľmi zaujímavá je dobre vybavená verzia Sport, a variant s benzínovým motorom.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Fiat pripravuje dva nové modely. SUV vyzerá šialene a fastback ešte lepšie

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov