Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toyota aktualizuje model GR Corolla – zákazníci majú možnosť automatickej prevodovky

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@toyotausa). Toyota predstavila aktualizáciu modelu GR Corolla, výkonnej verzie svojho kompaktného hatchbacku. Vozidlo je teraz možné objednať s automatickou prevodovkou. Toyota nadchla automobilových nadšencov, keď...

5.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@toyotausa).

Toyota predstavila aktualizáciu modelu GR Corolla, výkonnej verzie svojho kompaktného hatchbacku. Vozidlo je teraz možné objednať s automatickou prevodovkou.

Toyota aktualizuje model GR Corolla – zákazníci majú možnosť automatickej prevodovky.
Foto: youtube.com/@toyotausa

Toyota nadchla automobilových nadšencov, keď uviedla na trh model GR Yaris, ale tento model sa nikdy nedostal do Severnej Ameriky, takže tamojší fanúšikovia po takomto hot hatchi veľmi túžili.

Aby Toyota ponúkla takýto automobil aj zámorským zákazníkom, prevzala pohonnú jednotku použitú v modeli GR Yaris a preniesla ju do modelu Corolla. Výsledkom je model GR Corolla, ktorý využíva rovnaký 1,6-litrový trojvalcový motor a systém pohonu všetkých kolies ako model GR Yaris.

Teraz sa vozidlo dočkalo faceliftu a rovnako ako GR Yaris dostalo možnosť 8-stupňovej automatickej prevodovky. Vďaka tomu by mal byť model atraktívnejší pre širšie publikum v porovnaní s vozidlami dostupnými výlučne s manuálnou prevodovkou.

Toyota GR Corolla facelift – do ponuky sa dostáva automatická prevodovka

Toyota vykonala aj niekoľko zmien s cieľom zvýšiť výkon vozidla. Napríklad motor teraz produkuje vyšší krútiaci moment (400 Nm), pričom maximálny výkon 300 k zostal zachovaný. Vozidlá vybavené novou automatickou prevodovkou navyše využívajú funkciu Launch Control, časy zrýchlenia však Toyota neuviedla.

Okrem automatickej prevodovky a dodatočného krútiaceho momentu motora inžinieri Toyoty pracovali aj na spôsobe ovládania vozidla. Boli namontované nové pružiny, ale zmeny boli vykonané aj na protišmykových tyčiach. Všetky modely teraz dostali diferenciály s obmedzeným preklzom na prednej aj zadnej náprave.

Toyota GR Corolla.

Kozmetické zmeny nie sú príliš veľké, ale model GR Corolla dostal nový predný nárazník. Zmeny boli vykonané s cieľom dosiahnuť lepšie chladenie, takže vidíme zväčšené vstupné otvory, ktoré umožňujú väčší priechod vzduchu.

V Severnej Amerike a Kanade budú exkluzívne k dispozícii tri verzie: GR Corolla Core, GR Corolla Premium a GR Corolla Premium Plus.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Celosvetový predaj automobilov. Neslýchané, čo robí Toyota

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightReviews69). Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@car_explor). Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L. Dongfeng Box…

Rusi Ladu skrátili a privarili 25 cm. Má byť lepšia ako Passat

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tvzrru). Lada pripravuje spustenie výroby nového modelu - Lada Aura. Ide o „biznis sedan“, ekvivalent automobilov ako Toyota Camry alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov