Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Rozkošný batoh VW camper je dokonalým doplnkom pre život v dodávke

6.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@womoclick). V priebehu rokov sme sa zaoberali toľkými malými kempingovými prívesmi a prívesmi na náradie, že je zriedkavé nájsť dizajn, ktorý by bol tak neočakávaný,...

6.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@womoclick).

V priebehu rokov sme sa zaoberali toľkými malými kempingovými prívesmi a prívesmi na náradie, že je zriedkavé nájsť dizajn, ktorý by bol tak neočakávaný, až je to prekvapujúce. Ale Bbox Bulli Edition je skutočne takýmto dizajnom, odlišným štýlom kempingového prívesu s úplne iným účelom. Malý vozík na kolieskach dopĺňa hlavný kempingový príves nielen ako nosič nákladu, ale aj ako rozšírenie základného tábora.

Rozkošný batoh VW camper je dokonalým doplnkom pre život v dodávke.
Foto: youtube.com/@womoclick

Box nielen za bike

Pôvodný Bbox vyvinula severonemecká spoločnosť Wolf Boxdesign ako rodinu závesných a ťažných prepravníkov pre ťažšie dvojkolesové vozidlá vrátane elektronických bicyklov a mopedov. V roku 2022 zakladateľ Berthold Wolf predal spoločnosť neďalekej spoločnosti MFI Camperlife, ktorá rozšírila koncept aj mimo bicyklov. Predpokladáme, že aj na úrodnej pôde severného Nemecka, priamo medzi ešte vášnivejšími národmi milujúcimi bicykle, ako sú Dánsko a Holandsko, je len toľko cyklistov, koľko sa ich zíde.

Spoločnosť MFI sa nakoniec rozhodla, že majitelia malých obytných vozidiel by mohli využiť trochu viac priestoru na prepravu každodenných zásob. Základom Bbox Bulli Edition sa stali obytné automobily a MPV značky Volkswagen, ale nevieme si predstaviť, že bude mať inú značku/model proti každému, kto sa objaví pripravený na kúpu.

Keď je Bbox Bulli zatvorený, veľmi nám pripomína Hitch Hotel Traveler – pravdepodobne preto, že je to jediný laminátový kempingový príves, ktorý sa svojím vysokým a štíhlym profilom približuje Bboxu. Keď sa vyjadríme číslami, karoséria Bbox Bulli meria vpredu dozadu len 94 cm a po strechu má 222 cm. Ťažné zariadenie sa tiahne ďalej dopredu ako samotná karoséria a viac ako zdvojnásobuje celkovú dĺžku na 203 cm.

Kopec úložného priestoru

Na rozdiel od teleskopického prístroja Hitch Hotel sa Bbox nerozšíri ani o centimeter a zostáva vo vysokej, robustnej podobe po celú dobu svojej životnosti. Otvára sa však na troch samostatných stranách, čo umožňuje prístup k 3 100 litrom úložného priestoru vo vnútri. Spoločnosť MFI ho vybavila konfigurovateľnými policami, aby si ich majitelia mohli prispôsobiť podľa svojho nákladu a lepšie prispôsobiť náklad, ako sú euroboxy, kanistre na vodu, chladiace boxy, kempingové variče a ďalšie.

Je zrejmé, že spoločnosť MFI si predstavuje, že Bbox Bulli sa bude používať ako jedinečný štýl ťahanej šatníkovej skrine, jedálenského priestoru a možno aj špajze/kuchyne, na rozdiel od skrinky na športovú výbavu a celodreveného prívesu, ako je napríklad príves Ushi, ktorý sme si pozreli začiatkom tohto roka. Konštrukcia zahŕňa rozkladací stôl a dve bočné skrine sú vybavené podobnými šatníkovými tyčami a policami.

Bbox Bulli Edition.

Ak teda niekto považuje obytný automobil za svoj domov mimo domova, Bbox Bulli je jeho skriňa a stôl na terase mimo domova. Popri prevážaní ďalšieho nákladu, ktorý by sa do dodávky nemusel zmestiť, môže uvoľniť priestor v samotnej dodávke pre väčší komfort bývania v kempe. V skutočnosti, ak sa vám podarí uschovať väčšinu vašej výbavy a oblečenia v Bboxe, môžete prakticky eliminovať únavný proces nakladania a vykladania dodávky pri každej ceste. Po návrate domov vyberte oblečenie a predmety, ktoré potrebujete, a všetko ostatné nechajte naložené v Bboxe, pripravené na stopovanie a ďalšiu cestu. Samotná dodávka zostane prázdna a pripravená na prácu v pondelok.

Váha nie je rozhodujúca

Bbox Bulli váži približne 880 libier (440 kg) a má užitočné zaťaženie 660 libier (300 kg). Jeho súčasťou sú dvere so vzperami a zámkami a voliteľný systém osvetlenia. Sklolaminátovo-sandvičová karoséria môže byť lakovaná alebo polepená tak, aby ladila s ťažným vozidlom, alebo vo farbe a štýle podľa výberu kupujúceho.

Nie sme si istí, či by sme zaplatili 11 900 EUR (vrátane DPH, približne 13 000 USD) len za ťahanie skrine, ktorá sa hodí k nášmu obytnému autu, ale Bbox Bulli Edition je určite jedinečný malý príves. Spoločnosť MFI Camperlife predstavila Bulli Edition na jeseň minulého roka a o niekoľko mesiacov neskôr si odniesla víťazstvo v súťaži RV Industry 2024 European Innovation Awards.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tu je nový Volkswagen California. Je väčší, má priestrannejšiu kabínu a systém 4MOTION

Caravaning. Pre koho aký karavan? Praktický sprievodca


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov