Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Ktoré značky Stellantisu by ste zrušili, keby ste boli generálnym riaditeľom? Vodiči vyniesli svoj verdikt

7.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@kbb). Webová stránka uskutočnila prieskum medzi motoristami, v ktorom sa ich pýtala, ktoré značky Stellantis by zrušili, keby sa stali generálnymi riaditeľmi konglomerátu. Tento nápad...

7.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@kbb).

Webová stránka uskutočnila prieskum medzi motoristami, v ktorom sa ich pýtala, ktoré značky Stellantis by zrušili, keby sa stali generálnymi riaditeľmi konglomerátu. Tento nápad prišiel po správach, že generálny riaditeľ Carlos Tavares zvažuje zatvorenie alebo predaj nerentabilných značiek v portfóliu konglomerátu.

Ktoré značky Stellantisu by ste zrušili, keby ste boli generálnym riaditeľom? Vodiči vyniesli svoj verdikt.
Foto: youtube.com/@kbb

V automobilovom priemysle sa každú chvíľu špekuluje o tom, ktoré značky z ponuky viacerých spoločností pôjdu pod gilotínu. Všetko sa to začalo po vyhlásení Carlosa Tavaresa, ktorý zmenil názor na nedotknuteľnosť značiek vytvorených pod krídlami konglomerátu Stellantis. Toto varovanie prišlo po tom, ako konglomerát zverejnil neuspokojivé výsledky za prvý polrok 2024, ktoré ukázali 48-percentný pokles zisku.

Uprostred všetkého tohto rozruchu uskutočnila webová stránka prieskum a mini prieskum trhu medzi svojimi čitateľmi. Respondentov sa pýtali, ktoré značky by zabili, keby sa ocitli na mieste generálneho riaditeľa spoločnosti Stellantis. Ukázalo sa, že výsledky sa celkom nezhodovali s typmi odborníkov a novinárov, vrátane našich.

Vodiči nemilosrdní k americkej legende

Chrysler obsadil prvé miesto s takmer štvrtinou hlasov. Webová stránka vysvetľuje, že výsledok je vzhľadom na jeho súčasnú situáciu protichodný. Po stiahnutí modelu 300C na konci roka 2023 je jediným modelom v ponuke starnúca Pacifica. Nový elektrický model, ktorý by konkuroval Tesle, sa očakáva až o niekoľko rokov, ak k nemu vôbec dôjde.

Chrysler obsadil prvé miesto s takmer štvrtinou hlasov.
Foto: youtube.com/@kbb

Na druhom mieste sa so 17 % hlasov umiestnila značka DS, luxusná podznačka Citroënu, ktorá si nezískala takú popularitu ako Cupra. Napriek odkazu na štýlový a inovatívny model z 50. rokov minulého storočia sa extravagantnému modelovému radu DS nepodarilo ohúriť fanúšikov automobilov. Dnes sa značka spája najmä s veľkými zľavami a pomerne malým počtom nasledovníkov.

Na druhom mieste sa so 17 % hlasov umiestnila značka DS, luxusná podznačka, ktorá si nezískala takú popularitu.
Foto: youtube.com/@crospotter13

Tretie miesto s 11 percentami hlasov obsadila značka Vauxhall, ktorá v Spojenom kráľovstve predáva modely ekvivalentné značke Opel. Hoci je značka na britskom trhu dobre známa, pre zvyšok sveta sa zdá byť zbytočná.

Napriek sentimentu pre klasické modely ako Delta Integrale Stratos a Fulvia a úspechu v motoristickom športe, ako aj prísľubu investícií do značky, sa Lancia umiestnila na vysokom štvrtom mieste s 10 % hlasov. Takéto percento respondentov by bez sentimentu taliansku legendu vylúčilo.

Tretie miesto s 11 percentami hlasov obsadila značka Vauxhall.
Foto: youtube.com/@Vauxhall

Abarth je ďalším talianskym výrobcom športových variantov Fiatov, ktorý podľa respondentov nezískal dôveru. Táto značka získala 8 percent hlasov. Na druhej strane Maserati, napriek špekuláciám o jeho možnom zatvorení alebo predaji, skončilo v ankete v pomerne bezpečnom strede tabuľky – zbavilo by sa ho len 5 percent opýtaných, pričom prezidentom by bol Stellantis.

Ostatné značky ako Opel, Fiat, Dodge, Citroën, Ram, Peugeot, Alfa Romeo a Jeep skončili v rozmedzí 4 až 2 percent hlasov. Jeep sa ukázal ako značka, ktorej sa účastníci prieskumu chcú zbaviť najmenej.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto talianske mini SUV, hoci nie je najnovšie, je skvelou voľbou. Ikona láka nielen svojou cenou

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov