Elektro, Tipy, Zaujímavosti,

Mal prežiť „súdny deň“. Tesla Cybertruck opäť zlyhala!

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaOwnersSV). Podľa Elona Muska je to najodolnejšie auto na svete. „Táto vec bola doslova postavená tak, aby vydržala,“ počujeme hlas fanúšika vo videu vychvaľujúcom Tesla...

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaOwnersSV).

Podľa Elona Muska je to najodolnejšie auto na svete. „Táto vec bola doslova postavená tak, aby vydržala,“ počujeme hlas fanúšika vo videu vychvaľujúcom Tesla Cybertruck. O chvíľu neskôr sa spod jeho nôh ozve charakteristické vŕzganie skla.

Mal prežiť „súdny deň“. Tesla Cybertruck opäť zlyhala!
Foto: youtube.com/@TeslaOwnersSV

Tesla Cybertruck sa rodil v bolestiach, čo malo za následok, že jeho uvedenie na trh sa posunulo z roku 2021 na… koniec roka 2023. Môže za to najmä použitie nehrdzavejúcej ocele v konštrukcii karosérie. Áno, práve to je to, čo má americkému automobilu pomôcť prežiť „súdny deň“, ale… vyžaduje si to špeciálne výrobné postupy.

Elon Musk sa pri predstavení sériového modelu pochválil, že oceľová zliatina vyvinutá spoločnosťou Tesla je mimoriadne pevná. Skutočne poskytuje Cybertrucku torznú tuhosť lepšiu ako napríklad McLaren P1.

Okrem toho tento americký pick-up vydrží streľbu z pištole kalibru 45. Akoby to nestačilo, jeho sklenené plochy „sú v podstate odolné voči kameňom a pomáhajú takmer úplne izolovať kabínu Cybertrucku od vonkajšieho sveta“, pochválil sa Musk.

Lepšie je nechodiť po skle

Sú naozaj? Ukazuje sa, že ubezpečenia kontroverzného šéfa spoločnosti Tesla sú jedna vec a realita je…. úplne iná. Presvedčil sa o tom jeden oddaný fanúšik cybertruckov.
„To, čo teraz musíte urobiť, je vyliezť na vrch tohto auta a prechádzať po ňom. Táto vec bola doslova postavená tak, aby vydržala,“ je počuť na nahrávke.

„Teraz ideme… 240 libier (približne 109 kg).“ – V tomto momente autor videa vylezie na sklo. Po chvíli je počuť charakteristické vŕzganie skla. Údajne nepriestrelné sklo sa rozbije pri štvrtom kroku, ale majiteľ auta ide ďalej a je mu to jedno.

Cybertruck praskne čelné sklo.

Jeho bezhraničná viera v záruky Elona Muska ho stojí 1900 dolárov – toľko musíte zaplatiť za nové čelné sklo. Nuž, zdá sa, že Tesla Cybertruck predsa len nie je taká odolná, ako sa predpokladalo.

Tesla Cybertruck vyvoláva kontroverziu

Tesla Cybertruck je v súčasnosti najpolarizovanejším automobilom na svete. Všetko kvôli jeho siluete a povesti. V USA sa tento pick-up už preslávil ako „trojtonová masa mechanických porúch a ohrozenia verejnej bezpečnosti za 70 000 dolárov“.

Bohužiaľ, od jeho uvedenia na trh ho trápia mnohé problémy. Používatelia Cybertrucku už nahlásili korodujúce panely karosérie, chybnú elektroniku, pokazené stierače, chybné riadenie, zaseknuté nabíjacie káble alebo prasknuté okná.

Fanúšikovia vozidla však podobne ako hlavný hrdina filmu zostávajú bez akejkoľvek kritiky. „Všetci toto auto nenávidíte, aj keď nanovo definuje, aké by malo byť šoférovanie nákladného auta. Tesla vyrába tie najamerickejšie autá. A bodka“ – je počuť vo videu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Je Tesla Cybertruck naozaj nepriestrelný? Overujeme

Tesla Cybertruck má osudovú chybu. Keď zošliapnete pedál až na doraz, neprestane zrýchľovať


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov