Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nissan Qashqai, ktorý je vo všetkých ohľadoch lepší, už má slovenský cenník. Koľko musíte zaplatiť za modernizovaný bestseller?

11.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutointerPress). Modernizovaný Nissan Qashqai je jedným z najočakávanejších vozidiel na slovenskom trhu. Model, ktorý bol oficiálne predstavený, prešiel v polovici svojho životného cyklu faceliftom. Teraz...

11.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutointerPress).

Modernizovaný Nissan Qashqai je jedným z najočakávanejších vozidiel na slovenskom trhu. Model, ktorý bol oficiálne predstavený, prešiel v polovici svojho životného cyklu faceliftom. Teraz môže držať krok s novšími konkurentmi v segmente malých SUV.

Nissan Qashqai, ktorý je vo všetkých ohľadoch lepší.
Foto: youtube.com/@AutointerPress

Nissan Qashqai je teraz dynamickejší a technologicky modernejší

Nissan Qashqai prešiel v polovici cyklu faceliftom. Získal nový dizajn a technológie. Teraz sa vyznačuje prepracovanou prednou maskou so zväčšenou maskou chladiča. Lesklé čierne „prvky v tvare čiarky“ umiestnené na nej sú údajne inšpirované „šupinami starovekého japonského brnenia“.

Na bohatších verziách sa denné svetlá pri odbočovaní menia na sekvenčné smerovky, čo je pre Qashqai novinka. Zmenil sa aj dizajn zadných svetiel, ktoré majú priehľadné šošovky a červené svetelné prvky v tvare čiarky. Osviežený Qashqai dostal aj nový tvar LED svetlometov, nové disky kolies, ako aj nové materiály v interiéri.

Z hľadiska technológií bol Nissan Qashqai okrem iného vylepšený o zabudované služby Google a vylepšený 360° kamerový systém.

Ako vyzerá ponuka a cenník osvieženého japonského hitu? Distribútor vozidiel japonskej značky na Slovensku zverejnil prvú ponuku s podrobnosťami o výbave a nový cenník svojho bestselleru.

Základná verzia Acenta od 27 190 EUR

Aktuálny modelový rad Nissanu Qashqai sa začína od 27 190 EUR do 36 790 EUR pre benzínové verzie so soft hybridným systémom. Hybridná verzia e-Power stojí od 32 490 EUR do 39 190 EUR.

Zoznam výbavy základnej verzie Acenta teraz zahŕňa väčšiu 12,3-palcovú obrazovku informačno-zábavného systému. Okrem toho rovnako ako predtým obsahuje aj automatickú klimatizáciu, cúvaciu kameru a rozhranie pre aplikácie Android Auto a bezdrôtový prístup k Apple CarPlay. Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, Nissan Qashqai je v tejto verzii výbavy k dispozícii s výberom 1,3-litrového mild hybridného benzínového motora v dvoch výkonových variantoch a inovatívneho hybridného systému e-POWER.

Z hľadiska technológií bol Nissan Qashqai vylepšený aj o zabudované služby Google a vylepšený 360° kamerový systém.
Foto: youtube.com/@AutointerPress

Táto posledná motorická možnosť poháňa kolesá, na rozdiel od konvenčných hybridov, výlučne pomocou elektromotora. Spaľovací motor sa používa len na výrobu elektrickej energie na nabíjanie batérie. Toto riešenie má mnoho výhod. Okrem iného umožňuje plynulú jazdu ako v elektromobile a nevyžaduje nabíjanie batérie.

Zaujímavou možnosťou je verzia N-Connecta od 28 990 EUR

V novej ponuke modernizovaného Nissanu Qashqai je zaujímavou možnosťou verzia N-Connecta. Bola obohatená o zimný balík, ktorý okrem iného zahŕňa vyhrievané čelné sklo, volant a predné sedadlá.

Táto možnosť výbavy zahŕňa aj pokročilý asistenčný systém vodiča ProPILOT Assist, bezdrôtovú nabíjačku smartfónov a strešné lišty.

Novinkou sú aj zabudované služby Google, ktoré v ponuke Nissanu debutujú s faceliftom najvyššieho modelu. Používatelia, ktorí sa rozhodnú pre túto možnosť výbavy, môžu teraz využívať napríklad Mapy Google, ktoré sú integrované do 12,3″ digitálnych hodín. Celý zážitok dotvára atmosférické osvetlenie interiéru s desiatkou farieb na výber.

K atraktívnosti verzie N-Connecta prispieva aj nový 360° kamerový systém s funkciou 3D. Toto riešenie umožňuje vodičovi vidieť vozidlo nielen zhora, ale aj vybrať si z ôsmich rôznych uhlov pohľadu. Nový režim „Pohľad cez kapotu“ umožňuje vodičovi prakticky nerušený výhľad na predné kolesá. Môžu vidieť prahy a manévrovať v stiesnených priestoroch. Je to užitočná pomôcka na identifikáciu predtým neviditeľných nebezpečenstiev z kabíny.

Nový Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai dostane okrem nového dizajnu aj novú verziu výbavy – N-Design

Novinkou v ponuke obnoveného crossoveru je verzia výbavy N-Design. Od ostatných sa líši tým, že spodná časť karosérie je lakovaná vo farbe karosérie. Okrem toho je interiér vybavený kombináciou materiálu Alcantara a kože. Qashqai v tejto verzii výbavy dostal špeciálne 20″ disky.

Systém náladového osvetlenia v novej verzii výbavy bol rozšírený o ďalšie svetelné body. Rozšírila sa aj ponuka farieb na 64 možností.

Štýl Nissanu Qashqai N-Design dopĺňa panoramatická strecha, čierne koľajnice a dekoratívne prvky exteriéru a interiéru v čiernej farbe.

K ďalším variantom výbavy patria Tekna a najvyššia verzia Tekna Plus. V prvej z nich, ktorej cena sa začína na 38 090 EUR, zoznam výbavy zahŕňa:

  • sedadlo vodiča s elektrickým nastavením a pamäťou,
  • 10,8″ head-up displej,
  • nové čalúnenie v čiernej farbe s hnedými vložkami,
  • elektricky ovládané a bezdotykové ovládanie zadných dverí,
  • nové 19″ disky kolies z ľahkých zliatin.

Verzia Tekna+, ktorá zostáva na vrchole ponuky, obsahuje obloženie interiéru z materiálu Alcantara, ale v kombinácii s prešívanou kožou Premium. O najvyššiu úroveň cestovného komfortu sa okrem iného starajú sedadlá s masážnou funkciou. Na príťažlivosti pridávajú 20″ disky kolies z ľahkých zliatin a čierno lakovaná spodná časť karosérie.

Prvé kusy nového Nissanu Qashqai sú už k dispozícii u predajcov značky. Zákazníci sa môžu spoľahnúť na atraktívne ponuky financovania a akciové poistenie. Nie je tajomstvom, že facelift modelu a výborné známky od špecialistov ADAC sú veľkou výhodou v súboji s konkurentmi v módnom segmente.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

TOP 5 hybridných vozidiel do mesta

Nová Kia Sportage. Odhaľuje prekvapivé zmeny


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov