Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Čínsky gigant Chery uvádza na trh model Kia Sportage. Tigo 8 L je inteligentné SUV len na benzín

12.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GOCARSTV). Chery Tiggo 8L v novej modernizovanej verzii sa v čínskych médiách objavil už v júni. Teraz SUV oficiálne debutovalo na ázijskom trhu. Celkovo gigant...

12.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GOCARSTV).

Chery Tiggo 8L v novej modernizovanej verzii sa v čínskych médiách objavil už v júni. Teraz SUV oficiálne debutovalo na ázijskom trhu. Celkovo gigant predstavil dve verzie tohto modelu: päťmiestnu a sedemmiestnu. Aké sú ceny a výbava?

Chery Tiggo 8L v novej modernizovanej verzii sa v čínskych médiách objavil už v júni.
Foto: youtube.com/@GOCARSTV

Chery Tiggo 8 L je SUV strednej veľkosti

SUV strednej veľkosti Chery Tiggo 8 L vstúpilo na čínsky trh 8. augusta. Nový automobil čínskeho giganta je poháňaný výlučne palivom. Vo svojej vrcholnej verzii má pohon všetkých štyroch kolies a v kabíne je na výber päť alebo sedem miest na sedenie.

Výrobca ponúka nové SUV s peňažnou zľavou, ale pre tých, ktorí si ho objednajú do 31. augusta. Tá predstavuje 10 000 jüanov, pričom cenníková cena je 129 900 až 174 900 jüanov. Model si teda možno kúpiť pre seba, ak minieme 16 590 EUR, resp. 22 340 EUR bez zľavy. Dotácia na kúpu náhradného vozidla je až 15 000 juanov. Otázka znie, či je to pre Číňanov dostatočne lákavá ponuka?

Vozidlo poháňa preplňovaný motor 2.0 TGDI Kunpeng Power. Maximálny výkon SUV je 187 kilowattov (254 k) s maximálnym krútiacim momentom 390 Nm. Motor je spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou vyvinutou spoločnosťou Kunpeng.

Dve obrazovky sú 10-palcový prístrojový panel a 15,6-palcová veľká obrazovka s vysokým rozlíšením. Foto: youtube.com/@GOCARSTV

Spotreba paliva nového Chery Tiggo 8 L podľa cyklu WLTC pre model s pohonom dvoch kolies je 7,8 l/100 km. Priemerná spotreba paliva podľa cyklu WLTC pre model s pohonom všetkých štyroch kolies je 8,5 l/100 km. Ako sme už spomenuli, Tiggo 8L môže mať pohon všetkých kolies, toto inteligentné riešenie zvláda celý scenár, poskytuje 7 režimov a ovládanie pohonu všetkých kolies pre akýkoľvek terén. To je dôležité pre uspokojenie potrieb rôznych zákazníkov, takže z hľadiska ovládania povrchu vozovky môže dosiahnuť 50 % rozdelenia krútiaceho momentu zadnej nápravy.

Čínska „Kia Sportage“ dostala novú estetiku

Nové Tiggo 8 L nemá teraz populárne delené svetlomety. Stále vidíme tónované LED svetlomety v súlade s populárnou estetikou, ale celkovo sú svetlomety štíhle.

Podľa publikácií v čínskych médiách je samotný dizajn dekorácie nasávania vzduchu na oboch stranách veľmi prehnaný. Naopak, páči sa pomerne dynamický pohľad na karosériu v zadnej časti. Na prvý pohľad upútajú zatmavené zadné svetlá „priechodného“ typu. Špeciálne zdobený zadný rám a obojstranné výfukové potrubie zdôrazňujú športový charakter modelu.

Chery Tiggo 8 L je postavený na dizajnovej koncepcii „Umenie v pohybe“ a využíva klasický bionický dizajn pripomínajúci revúceho tigra. Sieťovaná mriežka chladiča je navrhnutá tak, aby pripomínala tigrie kly a vzbudzovala strach.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška nového vozidla sú 4795/1930/1729 mm v uvedenom poradí a rázvor náprav je 2770 mm.

Interiér nového Chery Tiggo 8 L má osobitý dizajn

Stredová konzola pozostáva z textúrovaných panelov, ktorými prenikajú výduchy klimatizácie a kožené ozdoby. Chery nezabudlo ani na ambientné osvetlenie audiosystému. Volant má dvojfarebný dizajn, ktorý je jednoduchý a elegantný a je vybavený tlačidlami citlivými na dotyk.

Chery Tiggo 8 Pro Max – 7-miestne rodinné SUV.

Dve obrazovky sú 10-palcový prístrojový panel a 15,6-palcová veľká obrazovka s vysokým rozlíšením 2,5 tisíc bodov. SUV je vybavené čipom Qualcomm 8155, takže podporuje hlasového asistenta a umelú inteligenciu, ktoré nie je potrebné neustále prebúdzať. Okrem toho je teraz možné rozpoznávanie tváre s rozlíšením 2 milióny pixelov.

Pokiaľ ide o rozhranie vozidla, je teraz stručnejšie. Je možné sa pripojiť k mobilnému telefónu Huawei Hicar 4.0; a zvuk zabezpečuje 14 reproduktorov Sony, ktoré sú umiestnené aj v opierke hlavy. Nové vozidlo si zachovalo tlačidlové ovládanie klimatizácie a štandardom sa stalo 50W bezdrôtové nabíjanie.

Nezanedbateľná je aj pohodlnejšia konštrukcia sedadla s hrubými vankúšmi. Cestujúci si môže „pohodlne ľahnúť“ jediným kliknutím. Nová 7-miestna verzia vozidla využíva usporiadanie sedadiel 2+3+2. Druhý a tretí rad sedadiel sa dá tiež rozložiť jedným kliknutím. Presun medzi radmi sedadiel je z rovnakého dôvodu bezproblémový. Predné sedadlá dostali elektrické nastavovanie, vyhrievanie, ventiláciu a masáž. Okrem toho je stĺpik B druhého radu dodatočne vybavený vetracími otvormi. Maximálny objem batožinového priestoru SUV je 2065 litrov.

Nie je tajomstvom, že Chery Tiggo 8 L by mohlo slúžiť ako základ pre firemné modely európskeho giganta v Európe. Rebranding čínskej značky bol aplikovaný na pripravované SUV od EBRO a konkurenčnej značky DR Automobiles. Po uvedení modelu Chery Tiggo 8 L na čínsky trh sa z radu Tiggo 8 stane veľká rodina. Bude okrem iného zahŕňať modely Tiggo 8, Tiggo 8 Pro a Tiggo 8 PLUS, ktoré pokryjú širšie cenové rozpätie a uspokoja rôzne potreby zákazníkov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Kia Sportage. Odhaľuje prekvapivé zmeny

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh…

Ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla?

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChavezDIY). Mnohí vodiči nevedia, ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla. A možno sa zdá, že…

Plán rozvoja elektromobility je v troskách. Takto reagujú výrobcovia

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Vývoj elektromobility neprebieha podľa predstáv analytikov. Trh nielenže nerastie, ale dokonca sa prepadol. Z tohto dôvodu sú najväčší svetoví…

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Toto jedinečné lietadlo sľubuje nielen zníženie spotreby paliva a emisií o obrovských 50 %, ale vďaka novému partnerstvu by…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov