Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Čínsky Defender za 17 500 EUR nás privádza do šialenstva!

14.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto:). Volá sa Jetour Traveller a je celkom fajn, nemyslíte? Skutočnosť, že čínske značky nakoniec obsadia náš trh, sa zdá byť nevyvrátiteľným faktom, najmä keď sa...

14.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto:).

Volá sa Jetour Traveller a je celkom fajn, nemyslíte? Skutočnosť, že čínske značky nakoniec obsadia náš trh, sa zdá byť nevyvrátiteľným faktom, najmä keď sa rozšíria elektromobily. Niekomu sa to bude páčiť viac, niekomu menej, ale už teraz by mi autá ako Jetour Traveller T2 nevadili.

Čínsky Defender za 17 500 EUR nás privádza do šialenstva!
Foto: youtube.com/@InOutAuto

Skutočnosť, že čínske značky nakoniec obsadia náš trh, sa zdá byť nevyvrátiteľným faktom, najmä keď sa rozšíria elektromobily. Niekomu sa to bude páčiť viac, niekomu menej, ale už teraz by mi autá ako Jetour Traveller T2 nevadili.

Ide o čínsku kópiu Land Roveru Defender a pri pohľade zozadu a zboku vyzerá naozaj dosť podobne. Viete, koľko stojí v Číne? Len 17 500 EUR pri súčasnom výmennom kurze! Prečo by si ho nikto nekúpil?

S pohonom 4WD a diferenciálom LSD

Samozrejme, nemá takú terénnu príťažlivosť ako „skutočný“ Defender. V skutočnosti majú pohon všetkých štyroch kolies s centrálnou uzávierkou a zadným diferenciálom LSD (s obmedzeným preklzom) len niektoré verzie. Aspoň že rozmery v teréne sú dobré: 27º nájazd a 30º výjazd, plus 22 cm svetlá výška a 70 cm hĺbka brodenia.

Mechanická ponuka zahŕňa dve benzínové možnosti z preplňovaných blokov, 1,5-litrový s výkonom 184 k a 2,0-litrový s výkonom 254 k, oba spojené so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. K dispozícii je aj variant PHEV, o ktorom je známe len to, že kombinuje 1,5-litrový motor a elektrickú jednotku.

Nízkonákladové vozidlo 4×4? Iba v cene

Odpruženie oboch náprav je nezávislé (McPherson vpredu a multi-link vzadu) a aby sa predišlo žalobám za plagiátorstvo, predná časť má úplne inú estetiku ako britské 4×4.

Jetour T2 Traveler – 2,0 l luxusné terénne SUV.

Ako môžete vidieť, interiér má moderný dizajn a kvalitné materiály. Konkrétne je k dispozícii s 10,25-palcovými digitálnymi prístrojmi LCD, 15,6-palcovou centrálnou obrazovkou, splošteným multifunkčným volantom a audiosystémom Sony s 12 reproduktormi.

Zmestil by sa do Európy?

Nechýbajú ani elektronické jazdné pomôcky, a to až do takej miery, že Jetour Traveller T2 dosahuje úroveň 2 poloautonómnej jazdy. A čo sa týka komfortu, k dispozícii sú vyhrievané a vetrané sedadlá, ako aj bezdrôtová nabíjačka smartfónov.

Chápem, že Land Rover sa k vozidlám tohto typu stavia odmietavo, ale Číňania sú už takí a zatiaľ sa tento klon predáva len v niektorých juhoamerických krajinách.

Súvisiace články:

Novinky pre Land Rover Defender. SUV dostane viac funkcií a výkonnejší dieselový motor

Land Rover Defender v teréne: britské SUV si zachovalo svoje terénne schopnosti


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh…

Ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla?

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChavezDIY). Mnohí vodiči nevedia, ako skontrolovať správnu hladinu motorového oleja za studena alebo za tepla. A možno sa zdá, že…

Plán rozvoja elektromobility je v troskách. Takto reagujú výrobcovia

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Vývoj elektromobility neprebieha podľa predstáv analytikov. Trh nielenže nerastie, ale dokonca sa prepadol. Z tohto dôvodu sú najväčší svetoví…

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Toto jedinečné lietadlo sľubuje nielen zníženie spotreby paliva a emisií o obrovských 50 %, ale vďaka novému partnerstvu by…

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov