Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nízkonákladový crossover značky Dacia, náhrada modelu Logan, má digitálnu podobu

14.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GadgetReport). Momentálne je to len digitálna rekonštrukcia, ale stane sa realitou? Zostaňme nohami na zemi, pretože o crossoveri značky Dacia zatiaľ nie je nič isté,...

14.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GadgetReport).

Momentálne je to len digitálna rekonštrukcia, ale stane sa realitou?

Nízkonákladový crossover značky Dacia, náhrada modelu Logan, má digitálnu podobu.
Foto: youtube.com/@GadgetReport

Zostaňme nohami na zemi, pretože o crossoveri značky Dacia zatiaľ nie je nič isté, ale v budúcnosti by to mohol byť nový model v ponuke rumunskej značky. Samozrejme, zdieľal by platformu CMF-B s modelmi Sandero, Duster a Jogger a zaradil by sa do segmentu C.

Bol by duchovným nástupcom modelu Logan, ktorý už na našom trhu neexistuje, hoci s oveľa atraktívnejšou estetikou a terénnym formátom zodpovedajúcim súčasnému vkusu. V tomto článku si ho môžete pozrieť v digitálnej podobe prostredníctvom rekonštrukcie prednej aj zadnej časti. Nie, nie je to „skutočné“ auto, ale vyzerá mimoriadne, však?

Štýlový a výrazný crossover

Ak chcete, pozrime sa na dizajn tohto virtuálneho vozidla. Vyznačuje sa korporátnou prednou časťou a navyše ochranou spodnej časti karosérie, strešnými lištami, objemnými podbehmi zadných kolies a formátom fastback s výrazným poklesom línie strechy od C-stĺpika.

Britská tlač predstavuje nový model Dacia Logan.

Veľké zliatinové disky a spojler integrovaný do zadných dverí dodávajú vozidlu športový a zároveň osobitý vzhľad. Vzorec Stepway z modelu Sandero sa k tomuto lacnému vozidlu hodí ako uliaty.

Motory s environmentálnou značkou

Hneď nad tým je ďalšia hypotetická Dacia, Duster Coupé. Ak Renault úspešne predáva Arkanu, prečo nie kupé SUV od rumunskej firmy? Ale späť ku crossoveru, bol by elegantnejšou alternatívou k modelom Duster a Jogger. Uznávam, sedany nie sú v móde, ale tento vyzerá veľmi zaujímavo.

Aké motory by ho poháňali? Dáva zmysel, že v tejto oblasti by sa Dacia mala držať jednoduchosti a použiť niektoré známe motory z iných modelov, ako napríklad 1,0-litrový ECO-G s dvojitým preplňovaním s výkonom 100 k, ktorý by bol dobrým vstupným motorom, 1,2-litrový benzínový TCe s výkonom 130 k s ľahkou hybridizáciou a hybridný agregát s výkonom 140 k.

Veľké zliatinové disky dodávajú vozidlu športový a zároveň osobitý vzhľad.
Foto: youtube.com/@GadgetReport

Od 20 000 EUR

Podobne ako v prípade iných modelov Dacia by mali byť k dispozícii maximálne tri alebo štyri stupne výbavy, počnúc výbavou Essential. Výbava by nebola revolučná, ale bola by dostatočná na to, aby sa ceny v celom sortimente udržali na nízkej alebo aspoň blízkej úrovni.

Keď už hovoríme o cenách, čo by ste povedali na to, keby tento crossover začínal na 20 000 EUR? Vzhľadom na to, že Jogger je k dispozícii cca od 18 500 EUR a Duster od 19 000 EUR, zdá sa to byť určite celkom férová suma. Loptička je teraz na strane Dacie a je na nej, aby urobila nejaký krok. Dúfajme, že sa čoskoro objaví nejaká novinka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nárazový test modelu Dacia Duster nedopadol dobre. Koľko hviezdičiek Euro NCAP?

Nissan Qashqai, ktorý je vo všetkých ohľadoch lepší, už má slovenský cenník. Koľko musíte zaplatiť za modernizovaný bestseller?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Veľký problém BMW. 1,5 milióna áut na opravu, pokles zisku

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWGroup). Spoločnosť BMW musela v dôsledku závažnej recidívy súvisiacej s poruchou bŕzd prehodnotiť svoju prognózu zisku na fiškálny rok 2024.…

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla…

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Beyondmedia10). Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025. Kia EV2 (2025): Malé…

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov