Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nové BMW M5 Touring: pohonné ústrojenstvo M HYBRID s motorom V8 a celkovým výkonom 727 k

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.automotive). Nové BMW M5 Touring je vozidlo, ktoré spája výkon s komfortom a všestrannosťou. Je to prvý model v ponuke, ktorý je vybavený plug-in hybridným...

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.automotive).

Nové BMW M5 Touring je vozidlo, ktoré spája výkon s komfortom a všestrannosťou. Je to prvý model v ponuke, ktorý je vybavený plug-in hybridným pohonom, ktorý ponúka výkonný motor V8 aj elektromotor s celkovým výkonom až 727 koní.

Nové BMW M5 Touring: pohonné ústrojenstvo M HYBRID s motorom V8 a celkovým výkonom 727 k.
Foto: youtube.com/@mr.automotive

Jeho športový dizajn obsahuje charakteristické prvky BMW M a umožňuje rozmanité každodenné používanie. Má tiež moderný interiér a pokročilé technológie vrátane systémov autonómnej jazdy a najmodernejšieho informačno-zábavného systému. Oficiálne uvedenie na trh je naplánované na november 2024.

Systém M HYBRID kombinuje vysokootáčkový spaľovací motor V8 a elektromotor s technológiou BMW eDrive piatej generácie.

Vynikajúci výkon: motor V8 a špičková výbava

Systémový výkon je až 535 kW/727 k, vyvinutý kombináciou benzínového motora s výkonom až 430 kW/585 k a elektromotora s výkonom až 145 kW/197 k) Maximálny krútiaci moment je 1 000 Nm, vyvinutý kombináciou benzínového motora s výkonom až 750 Nm a elektromotora s výkonom až 280 Nm. Zrýchlenie 0-100 km/h: je 3,6 sekundy a 0-200 km/h za 11,1 sekundy. Maximálna rýchlosť je 250 km/h, s voliteľným balíkom M Drive 305 km/h. Okamžitý prenos výkonu elektromotora sa kombinuje s prevádzkou pohonnej jednotky V v širokom rozsahu otáčok, čím sa dosahujú typické M výkonové charakteristiky s dynamickou odozvou v každej situácii. Systém pohonu je odvodený od prototypu BMW M Hybrid V8 Endurance. Ďalší krok v rámci prebiehajúcej stratégie elektrifikácie modelového radu BMW M GmbH.

Je to prvý model v ponuke, ktorý je vybavený plug-in hybridným pohonom.
Foto: youtube.com/@mr.automotive

Motor V8 novej generácie

Motor V8 novej generácie je stredobodom pohonného systému M HYBRID. Objem 4,4 litra, najmodernejšia technológia M TwinPower Turbo využívajúca systém twin scroll turbín umiestnených vo valcoch, priečna výfuková galéria a optimalizovaný proces separácie oleja. Hranica otáčok je 7 200 ot/min. Chladiaci systém a prívod oleja sú navrhnuté na okruhové použitie. Športový výfukový systém s elektricky ovládanými klapkami vám dáva na výber medzi útulnou prevádzkou alebo mimoriadne športovými zvukovými tónmi. Akustický sprievod, ktorý zabezpečuje BMW IconicSounds Electric, je súčasťou štandardnej výbavy.

Extra krútiaci moment je k dispozícii hneď od začiatku vďaka kompaktnému elektromotoru integrovanému v prevodovke. Aj pri kompaktnej konštrukcii jedinečné riešenie s redukčnou prevodovkou zvyšuje efektívny krútiaci moment elektromotora na vstupe do prevodovky na maximálnych 450 Nm.

Osemstupňová prevodovka M Steptronic s technológiou Drivelogic ponúka tri programy radenia a ovláda sa pomocou nového voliča prevodových stupňov alebo radiacich pádiel na volante. Štandardne dostupná funkcia Launch Control a voliteľná funkcia Boost Control zabezpečujú maximálnu dynamiku pri každom rozjazde alebo keď potrebujete trochu vyššiu rýchlosť.

Nové BMW M5 Touring.

BMW M5 Touring – Výkon a účinnosť: hybridný pohon Plug-In

Vysokonapäťová batéria má čistú kapacitu 18,6 kWh. To zabezpečuje elektrický dojazd 61-67 km meraný v cykle WLTP. Jazda na čisto elektrický pohon je možná až do maximálnej rýchlosti 140 km/h. Štandardne je k dispozícii striedavé nabíjanie s výkonom až 11 kW, ktoré umožňuje plné nabitie batérie za menej ako dve hodiny.

Systém pohonu všetkých kolies M xDrive a aktívny M diferenciál optimalizujú trakciu, smerovú stabilitu a dynamiku. Prostredníctvom menu M Setup je možné zvoliť tri režimy: 4WD, 4WD Sport, ako aj 2WD pre čisto zadný pohon s deaktivovaným systémom DSC.

Model je vybavený širokou škálou systémov autonómnej jazdy a parkovania. Patrí k nim varovanie pred čelnou kolíziou, varovanie pred vybočením z jazdného pruhu, asistent vyhýbania sa zmene jazdného pruhu, informácie o rýchlostných obmedzeniach, parkovací asistent s asistentom cúvania a cúvacia kamera ako štandardná výbava. K voliteľnej výbave patrí Driving Assistant Professional s asistentom jazdy v jazdnom pruhu a riadenia, aktívny tempomat, asistent automatického obmedzenia rýchlosti, detekcia svetelnej signalizácie (dostupná na obmedzenom počte trhov v závislosti od infraštruktúry) a aktívna navigácia, ako aj parkovací asistent Professional na ovládanie parkovacích manévrov prostredníctvom smartfónu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BMW si nie je isté elektrickou budúcnosťou. Predstavuje novú stratégiu

Nový SsangYong Actyon debutuje pod značkou KG Mobility


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov