Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Porsche oslavuje 50 rokov modelu Turbo špeciálnou edíciou 911

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Pri príležitosti 50. výročia modelu 911 Turbo uvádza spoločnosť Porsche na trh exkluzívny jubilejný model svojho ikonického športového vozidla. Spoločnosť Porsche má dlhú históriu...

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Pri príležitosti 50. výročia modelu 911 Turbo uvádza spoločnosť Porsche na trh exkluzívny jubilejný model svojho ikonického športového vozidla.

Porsche oslavuje 50 rokov modelu Turbo špeciálnou edíciou 911.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Spoločnosť Porsche má dlhú históriu preplňovaných motorov a pri príležitosti 50. výročia modelu 911 Turbo predstavila limitovanú edíciu svojho výkonného modelu. Interiér a exteriér evokujú historické modely 911 Turbo, doplnené o moderné prvky.

Voliteľný dizajnový balík Heritage ďalej vylepšuje estetiku jubilejného modelu. Porsche obmedzilo počet kusov modelu 911 Turbo 50 Years, ktorý vychádza z najnovšej generácie 911 Turbo S, na 1 974 kusov na počesť roku, v ktorom debutoval prvý model 911 Turbo.

Na maske chladiča sa nachádza aj výrazné logo s turbínou a nápisom 1974-2024.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Zvonka 911 Turbo 50 Years ťaží z niekoľkých prvkov pripomínajúcich pôvodný model 930 Turbo, ako napríklad zadný spojler lakovaný antracitovou sivou farbou. Na maske chladiča sa nachádza aj výrazné logo s turbínou a nápisom 1974-2024.

Porsche 911 Turbo oslavuje polstoročie špeciálnou edíciou

Interiér modelu 911 Turbo 50 Years tiež vzdáva hold histórii modelu Turbo. Ako exkluzívna pocta prvým modelom Porsche 911 Turbo zdobí ikonický tartan McKenzie stredové panely vretien sedadiel a výplne dverí v interiéri.

Ďalšie kontrastné prvky vo farbe Turbonite ešte viac odlišujú vozidlo od bežnej sériovej verzie 911 Turbo S. Medzi tieto akcenty vo farbe Turbonite patria bezpečnostné pásy, ovládacie prvky, ozdobné švy, ozdobné pásy s dekoratívnymi vložkami z čiernej kože a emblém Porsche na športovom volante GT.

Porsche 911 Turbo 2025 odhalených 50 rokov vzdáva česť modelu 930.

Na zadnej strane ľavej zadnej lavice sa nachádza aj logo Turbo 50. Nad odkladacou schránkou glo je umiestnená hliníková výročná plaketa s logom Turbo 50 a číslom individuálnej limitovanej edície športového vozidla.

Zákazníci si môžu vybrať aj voliteľný balík Heritage Design. Základná farba balíka Heritage Design sa ponúka v zelenej metalíze Aventurine Green. Alternatívne sú k dispozícii štandardné farby 911 aj farby Paint to Sample.

Určujúcim prvkom tohto balíka je špeciálna grafika pozostávajúca z troch prvkov: bubliny s číslom na dverách (od 0 do 99), nápisu 50. výročia a loga Porsche.

Výročná edícia vychádza z modelu 911 Turbo S a používa 3,7-litrový šesťvalcový motor typu boxer. Vďaka dvojitému preplňovaniu produkuje 650 k a 800 Nm. Všetok tento výkon využíva 8-stupňová dvojspojková automatická prevodovka, ktorá prenáša výkon na všetky štyri kolesá prostredníctvom systému pohonu všetkých kolies.

Vďaka tomuto balíku zrýchli 911 Turbo S z 0 na 100 km/h za 2,7 sekundy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový SsangYong Actyon debutuje pod značkou KG Mobility

Nízkonákladový crossover značky Dacia, náhrada modelu Logan, má digitálnu podobu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov