Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV. Bolo by skvelou voľbou pre konkurentov Seat a Škoda

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL). Nie je žiadnym tajomstvom, že čínski zákazníci spoločnosti SAIC Volkswagen majú k dispozícii najširšiu ponuku vozidiel SUV značky Volkswagen na svete. V blízkej budúcnosti...

18.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL).

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínski zákazníci spoločnosti SAIC Volkswagen majú k dispozícii najširšiu ponuku vozidiel SUV značky Volkswagen na svete. V blízkej budúcnosti pribudne do ponuky nemeckého výrobcu ďalší model z módneho segmentu.

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV.
Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL

Nové SUV spoločného podniku SAIC Volkswagen vyplní medzeru v ponuke

Čínski zákazníci majú prístup k najširšej ponuke SUV značky Volkswagen na svete, ktorá sa neustále rozširuje o nové modely. Najnovším príkladom je model Tharu XR.

Ide o nové SUV zo spoločného podniku SAIC Volkswagen, ktorého cieľom je vyplniť medzeru medzi o niečo menším modelom T-Cross a väčším Tharu. Podľa najnovších správ bude model predstavený 21. augusta. Predtým sa hovorilo, že výrobca ho ukáže na autosalóne v Čcheng-tu 2024, ktorý sa začína 30. augusta.

Volkswagen Tuyue (Tharu) XR je nové SUV, ale z hľadiska vzhľadu sa predná časť stále vracia ku klasickému štýlu značky Volkswagen. Predná časť vozidla je vybavená LED svetlometmi s rozptylovými šošovkami a v strede vidíme LED svetelnú lištu priechodného typu. Predná časť vozidla dostala aj tónovanú mriežku nasávania vzduchu s veľkou plochou a spodný rám zdobia strieborné lamely. Dizajn línie karosérie na boku zdôrazňuje kompaktný a agilný štýl SUV, ktorý dopĺňajú čierne viaclúčové kolesá.

Vonkajší vzhľad je pomerne známy. Dizajnéri Volkswagenu sa nijako nesnažili zakryť úzke prepojenie Tharu XR s inými SUV. Tvarovaná línia profilu je spoločná s modelmi VW T-Cross, ako aj s dvojičkami: VW Taigun a Škoda Kushaq z Indie. Na ich pozadí Tharu XR vyniká úplne prepracovanou prednou časťou, ktorá skôr odkazuje na model Tiguan L Pro. V zadnej časti dostalo vozidlo módne priechodné svetlá, ktoré sú na oboch koncoch hrubšie a v strede tenšie. Tónované sú jedinečné pre tento model a ladia s okolitým strieborným lemovaním.

Tharu XR bude v ponuke s dvoma motormi na výber

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška sú 4355/1762/1605 mm. Rázvor Volkswagen Tharu je 2651 mm. Celkové rozmery sú teda menšie ako v súčasnosti ponúkaný model Tuyue.

Pod kapotou VW Tharu XR budú na výber dva benzínové motory s objemom 1,5 litra. Jeden z nich bude výkonnejší s turbodúchadlom. V súlade s tým bude mať prvý výkon 81 kW (110 k) a druhý 118 kW (158 k/250 Nm). Prenos výkonu na prednú nápravu, bude s najväčšou pravdepodobnosťou prostredníctvom automatickej prevodovky DSG.

Motor 1,5T využíva viacero pokročilých technológií, ako napríklad turbodúchadlo VTG s variabilným objemom, vysokotlakový systém vstrekovania paliva s tlakom 350 barov, Millerov cyklus, plazmový náter valcov APS atď. To do určitej miery môže kompenzovať výkon a nízku spotrebu paliva.

Cena ekonomického SUV Volkswagen Tharu XR v Číne zatiaľ nie je známa. Očakáva sa však, že v tomto ohľade sa zaradí medzi VW T-Cross a Tharu. Žiaľ, do Európy, kde by mohol byť alternatívou k Seatu Ateca alebo Škode Karoq, sa nedostane. Ako nový Taos by si mohol nájsť cestu na severoamerický a juhoamerický trh.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen ukázal vrcholnú verziu svojho SUV. Má 300 koní a jeho predaj sa začína vo štvrtok

Čínsky Defender za 17 500 EUR nás privádza do šialenstva!


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Veľký problém BMW. 1,5 milióna áut na opravu, pokles zisku

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWGroup). Spoločnosť BMW musela v dôsledku závažnej recidívy súvisiacej s poruchou bŕzd prehodnotiť svoju prognózu zisku na fiškálny rok 2024.…

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla…

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Beyondmedia10). Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025. Kia EV2 (2025): Malé…

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evdrivex1091). Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SoNowYouKnowMan). Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov