Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Zeekr 007 by mohol byť najrýchlejšie sa nabíjajúcim elektromobilom na svete

19.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Nová verzia elektrického modelu Zeekr 007 by mohla byť najrýchlejšie sa nabíjajúcim elektromobilom. Vozidlo bude vybavené novou batériou, ktorá umožňuje superrýchle nabíjanie. Elektromobily sa...

19.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Nová verzia elektrického modelu Zeekr 007 by mohla byť najrýchlejšie sa nabíjajúcim elektromobilom. Vozidlo bude vybavené novou batériou, ktorá umožňuje superrýchle nabíjanie.

Zeekr 007 by mohol byť najrýchlejšie sa nabíjajúcim elektromobilom na svete.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Elektromobily sa neustále vyvíjajú a najväčšou prekážkou dnes nie je nevyhnutne dojazd, ale nabíjanie. Nabíjacia infraštruktúra má veľký význam, rovnako ako spôsob, akým môžu vozidlá využívať výkonné nabíjacie stanice.

Nová verzia Zeekr 007 údajne najrýchlejšie sa nabíjajúcim elektromobilom na svete. Konkurent Tesly Model 3 má byť vybavený novou lítium-železofosfátovou (LFP) batériou, ktorú možno nabiť z 10 na 80 % len za 10,5 minúty, ak sa dá veriť čínskemu výrobcovi.

Prvý model, ktorý dostane batériu novej generácie

Zeekr 007 je prvý model vybavený novou batériou. Táto nová technológia umožňuje ultrarýchle nabíjanie pri 5,5C. Rýchlosť nabíjania 1C znamená, že celú batériu možno nabiť za hodinu.

Rýchlosť nabíjania 5,5C teda zodpovedá 5,5-krát rýchlejšiemu nabíjaniu, a teda času nabíjania skrátenému na 10,5 minúty.

Nové batérie Zeekr EV sa môžu nabíjať najrýchlejšou rýchlosťou na svete.

Čas nabíjania iba 10,5 minúty sa dosahuje pomocou nabíjacích staníc Zeekr V3 800 V Zeekr V3, ktoré spoločnosť vyvinula vo vlastnej réžii. V Číne je už 500 miest, čím sa ich celkový počet zvýšil na 2 700.

Vďaka inteligentnému riadeniu batérie by sa podľa výrobcu mala zachovať dobrá rýchlosť nabíjania aj pri nízkych teplotách. Aj pri teplote -10 stupňov Celzia by sa mal štandardný čas nabíjania udržať okolo 30 minút.

Nová batéria s kapacitou 75 kWh bude poháňať aktualizovanú verziu elektrického sedanu Zeekr 007, ktorý má nové kolesá, farby exteriéru a vylepšený výkon. Začiatok dodávok je v Číne naplánovaný na budúci týždeň.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová čínska značka bude uvedená na trh do mesiaca a dostane sa do pol tisícky showroomov. Bude to hit?

MG prináša do Európy nové SUV. Testovací exemplár modelu S5 sa už objavil na cestách


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov