Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Žiadny facelift. Najpredávanejšie SUV značky KIA prejde zásadnou modernizáciou

19.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@halooto). Juhokórejský výrobca KIA začal intenzívne pracovať na svojom sortimente. Napriek zdaniu nejde len o ten elektrický. Najpredávanejšie SUV Sportage, ktoré bude mať premiéru budúci...

19.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@halooto).

Juhokórejský výrobca KIA začal intenzívne pracovať na svojom sortimente. Napriek zdaniu nejde len o ten elektrický. Najpredávanejšie SUV Sportage, ktoré bude mať premiéru budúci rok, prekvapí zákazníkov nielen úplne prepracovaným imidžom.

Žiadny facelift. Najpredávanejšie SUV značky KIA prejde zásadnou modernizáciou.
Foto: youtube.com/@halooto

Takto môže vyzerať nová KIA Sportage 2025

Obľúbené SUV mnohých Slovákov nedostane žiadny facelift. KIA totiž plánuje model Sportage úplne zmeniť. Zmení nielen jeho imidž, ale vybaví ho aj novými prvkami.

Štýlové zmeny najpredávanejšieho modelu juhokórejskej značky zahŕňajú úplne nový imidž. Už sme videli, ako spoločnosť revolučne mení svoju ponuku elektrických modelov. Na druhej strane, obrázok nižšie je ukážkou úplne novej KIA Sportage. Pre súperov v módnom segmente je to náznak, že značka nešetrí na tom, aby bola na vrchole rebríčka predajnosti.

Na fotografií má KIA Sportage rovnako odvážny dizajn ako elektrické modely. V uliciach sa bude od svojich konkurentov výrazne odlišovať.

Nové SUV nemá nič zo štvrtej generácie modelu Sportage

Juhokórejská značka nás pripravuje na skutočnú revolúciu. KIA Sportage 2025 má pred sebou neľahkú úlohu vyšplhať sa na vrchol rebríčka predajnosti. Nový dizajn nemá so štvrtou generáciou najpredávanejšieho SUV nič spoločné.

Pri pohľade na dizajn je to jasné. Svetlomety modelu Sportage 2025 preberajú štýl elektrických modelov výrobcu. Svetlomety sú v novom dizajne umiestnené vertikálne a zabudované do novej masky chladiča, ktorá sa tiahne po celej šírke prednej časti.

Svetlomety modelu Sportage 2025 preberajú štýl elektrických modelov výrobcu.
Foto: youtube.com/@AutoYaINTERIOR

V tejto vizualizácii nová KIA Sportage grafickým podpisom svetiel veľmi pripomína model EV3. Tento krok zo strany dizajnérov podčiarkuje snahu značky o inováciu, ktorá spája príťažlivosť tradičných modelov s futuristickým šarmom elektrického radu. Nadšenci značky a potenciálni kupujúci to už očakávajú.

Vzadu dostane KIA Sportage tiež novú svetelnú grafiku, ale zmeny nebudú také radikálne. Prepracovaný bol aj zadný nárazník so štíhlymi svetlometmi a centrálne umiestneným svetlom.

To je v kontraste s interiérom. V kabíne SUV bude novinkou zobrazovací systém s tromi digitálnymi obrazovkami, vrátane dvoch dotykových obrazoviek na prednej stredovej konzole a na strane spolujazdca.

Kia Sportage 2025.

KIA zmení aj ponuku motorov špičkového SUV

Výrazne technologicky vyspelejšie SUV si vyžaduje zodpovedajúcu paletu motorov. Výrobca vsádza na oveľa účinnejšie a elektrifikované motory. Okrem dvoch hybridov PHEV a HEV sa určite objavia aj elektrifikované spaľovacie varianty so 48V technológiou.

Podobne ako modernizovaný Hyundai Tucson, aj nová KIA Sportage by mala dostať nižší výkon, aby výrobca mohol splniť prísne emisné normy. To však umožní prejsť ďalších 100 km bez nutnosti tankovania.

Nová KIA Sportage sa dostane k predajcom v prvej polovici roka 2025. Preto nezostáva nič iné, len trpezlivo čakať.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV. Bolo by skvelou voľbou pre konkurentov Seat a Škoda

Volkswagen už má nástupcu svojho SUV Tiguan Allspace. Tayron sa objavil na prvých snímkach


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tisíce prepustených pracovníkov v priemysle. Elektromobilita ublíži

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GommeBlog). Automobilový priemysel čelí jednej zo svojich najväčších výziev: prechodu na elektromobily, ktorý si vyžaduje obrovské investície a zníženie nákladov.…

Takto sa v priebehu rokov zmenil dojazd elektromobilov. Od roku 2010 je to obrovský skok.

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evgonetwork). Nemecký ADAC už roky testuje elektromobily na dojazd na plné nabitie. Ako sa tento parameter v priebehu rokov zmenil?…

Nový Citroen C5 Aircross nebude postavený na platforme nízkonákladového vozidla. Aký bude?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Eurocarfg). Citroen, ktorý chce byť nízkonákladovou značkou skupiny Stellantis, pripravuje novú generáciu modelu C5 Aircross. Nový automobil nahradí aj vlajkový…

Sú bezpečnostné pásy pre cestujúcich na zadných sedadlách povinné?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Aleksey Korchemkin). Vodiči musia mať zapnutý bezpečnostný pás vždy, keď si sadnú za volant vozidla. Platí pravidlo pripútania aj pre…

Opel Movano Hydrogen

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@martinreviews). V januári skupina Stellantis oznámila svoj zámer vybaviť v budúcnosti stredné a veľké dodávky systémami palivových článkov. Medzi veľké…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov