Novinky, Zaujímavosti,

Hviezda je na svojom mieste. Žiadny továrenský SL nie je luxusnejší

20.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Znalci Mercedesu SL vedia, že na kapote nikdy nebola vztýčená hviezda, emblém bol vždy v mriežke chladiča, až doteraz. Pridajte sa k nám a...

20.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Znalci Mercedesu SL vedia, že na kapote nikdy nebola vztýčená hviezda, emblém bol vždy v mriežke chladiča, až doteraz. Pridajte sa k nám a privítajte nový rad Mercedes-Maybach SL 680 Monogram. Luxusné vozidlo s dlhým menom má teraz premiéru na Monterey Car Week.

Hviezda je na svojom mieste. Žiadny továrenský SL nie je luxusnejší.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Séria SL 680 Monogram je priekopníkom, konkrétne prvým „Maybachizovaným“ SL od spoločnosti Mercedes. Preto sa už nenazýva Mercedes-AMG SL. Jedinečná je aj integrovaná farebná a materiálová koncepcia exteriéru a interiéru, keďže logo Maybach je jednotiacim dizajnovým prvkom. Od prednej časti až po zadnú časť vozidla kladie zvláštne akcenty zvonku aj zvnútra. Tvorcovia hovoria „zmyselný“ a „celistvý“, my hovoríme: bling. Alebo tiež: Louis Vuitton na kolesách.

Kontúry mriežky chladiča s chrómovou povrchovou úpravou, ktorá je špecifická pre značku, sú osvetlené, rovnako ako nápis Maybach. Charakteristická maska chladiča so vztýčenou hviezdou Mercedes má v strede pochrómovanú pozdĺžnu lamelu. Na ďalšie zvýšenie exkluzivity je k dispozícii obsidiánovo čierna kapota s voliteľným integrovaným vzorom Maybach v grafitovo sivej.

Tento proces je veľmi zložitý a čiastočne sa vykonáva ručne. Najprv sa kapota natrie základnou vrstvou, ktorá sa potom ručne obrúsi. Potom nasleduje potlač vzorom Maybach. Každý krok procesu podlieha vysokým technickým požiadavkám a vyžaduje si maximálnu precíznosť prevedenia. Nakoniec sa kapota nalakuje matným bezfarebným lakom, opäť sa ručne prebrúsi a opäť sa dokončí matným bezfarebným lakom.

Vnútornú stranu svetlometov zdobí kvalitný ružovo-zlatý akcent. Špecifický predný nárazník zdôrazňuje šírku vozidla horizontálnymi vstupmi vzduchu. Rám čelného skla je vyhotovený v lesklom chróme. Ďalšia chrómová vložka sa nachádza v obložení bočných členov. Mercedes-Maybach SL sa odvaľuje na 21-palcových kovaných diskoch s 5- alebo viaclúčovým dizajnom.

2026 Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series odhalený.

Dva kuriózne dizajnové koncepty

Pri uvedení na trh budú k dispozícii dva kuriózne dizajnové koncepty dvojmiestneho otvoreného vozidla. Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series Red Ambience sa vyznačuje novým dvojfarebným lakovaním v čiernej metalíze Obsidian Black v hornej časti karosérie a v červenej metalíze MANUFAKTUR Garnet Red v spodnej časti karosérie.

Na vozidle Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series White Ambience kontrastuje obsidiánovo čierna metalíza s opálovo bielym magnom MANUFAKTUR. Ďalšie farby exteriéru sú k dispozícii na špeciálne želanie zákazníka. Interiér žiari v udržateľne vyčinenej krištáľovo bielej koži MANUFAKTUR Exclusive Nappa a ozdobných dieloch v lesklom striebornom chróme. Uvedenie na trh sa začne v Európe na jar 2025, ďalšie trhy budú nasledovať. Cena? Zatiaľ nie je známa, ale pravdepodobne šesťmiestna s dvojkou vpredu.

Komplexné riešenia sú navrhnuté tak, aby zaručovali tichú a pohodlnú jazdu. Patrí k nim výfukový systém s optimalizovaným hlukom, rozsiahly balík izolačných a absorpčných prvkov, ako aj komfortne orientovaná konštrukcia podvozku a mäkké uloženie motora.

Bohužiaľ, V12 nie je k dispozícii. Pod kapotou sa nachádza kombinácia 4,0-litrového motora V8 biturbo s výkonom 585 k, hladko radiacej automatickej prevodovky 9G-TRONIC s upravenou charakteristikou plynového pedála a pohonu všetkých kolies 4MATIC+. Súčasťou štandardnej výbavy je aj riadenie zadnej nápravy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Veľký hit značky Kia. Teraz je lacnejší ako hybrid a veľmi spoľahlivý

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV. Bolo by skvelou voľbou pre konkurentov Seat a Škoda


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový Citroen C5 Aircross nebude postavený na platforme nízkonákladového vozidla. Aký bude?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Eurocarfg). Citroen, ktorý chce byť nízkonákladovou značkou skupiny Stellantis, pripravuje novú generáciu modelu C5 Aircross. Nový automobil nahradí aj vlajkový…

Sú bezpečnostné pásy pre cestujúcich na zadných sedadlách povinné?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Aleksey Korchemkin). Vodiči musia mať zapnutý bezpečnostný pás vždy, keď si sadnú za volant vozidla. Platí pravidlo pripútania aj pre…

Opel Movano Hydrogen

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@martinreviews). V januári skupina Stellantis oznámila svoj zámer vybaviť v budúcnosti stredné a veľké dodávky systémami palivových článkov. Medzi veľké…

Plynulá jazda v meste. 5 jednoduchých tipov pre vodičov

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@InfilmAfterEffectsTemplates). Zablokovaná križovatka, pol auta v jazdných pruhoch, keď majú chodci zelenú, čudné manévre iných vodičov, hlasné trúbenie… známe obrazy…

Pontiac Tempest Monte Carlo Concept 1961 – rýchlik, ktorý sa nikdy nenarodil

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@retrocarchannel). Verejnosti bol predstavený na autosalóne v Chicagu v roku 1962 a bol navrhnutý v duchu súčasných európskych automobilov, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov