Elektro, Tipy, Zaujímavosti,

Koľko stojí výmena batérií vo vozidle Dacia Spring a v hybridnom modeli Duster 3

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DriveGreen). Mnohí ľudia sa stále obávajú kúpiť si elektrické alebo hybridné vozidlo zo strachu z batérií, ktoré je potrebné po niekoľkých rokoch vymeniť. A tie...

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DriveGreen).

Mnohí ľudia sa stále obávajú kúpiť si elektrické alebo hybridné vozidlo zo strachu z batérií, ktoré je potrebné po niekoľkých rokoch vymeniť. A tie často stoja viac ako polovicu ceny vozidla. Tu sa dozviete, koľko stojí výmena batérií v modeloch Dacia Spring a Duster 3 Hybrid.

Koľko stojí výmena batérií vo vozidle Dacia Spring a v hybridnom modeli Duster 3.
Foto: youtube.com/@DriveGreen

Hoci ceny batérií pre elektromobily v posledných rokoch klesli, mnohí ľudia sa stále zdráhajú kúpiť si ich. Dokonca aj hybridné vozidlá sa zdráhajú, keďže majú aspoň jeden elektromotor.

Koľko stojí výmena batérií v Dacii Spring

Cena batérie pre elektromobily sa líši v závislosti od použitej technológie. Najdrahším komponentom je lítium. Nové technológie, ktoré obsahujú veľa železa, však ponúknu nielen nižší výkon, ale ceny výrazne klesnú. Dovtedy sa však batérie budú naďalej spoliehať na dnešnú technológiu založenú na lítiu.

Napríklad jedným z najpredávanejších elektromobilov v Európe je Dacia Spring. Pre tých, ktorých zaujíma, koľko bude stáť výmena batérií v Dacii Spring, má francúzska publikácia L’Argus odpoveď.

Popredajná cena 26,8 kWh batérie pre tento model je 7 000 EUR. To znamená, že cena za kilowatthodinu je 261 EUR, čo je najnižšia cena v celom sortimente skupiny Renault.

Podľa publikácie je to takmer dvojnásobok nákupnej ceny, o ktorej sa hovorí v automobilovom priemysle: necelých 150 USD za kWh.

Výhodou modelu Spring oproti iným modelom je jeho 262,8-voltová architektúra, ktorá neumožňuje vysokorýchlostné nabíjanie. To je cítiť aj na schopnosti rekuperácie energie.

Koľko stojí výmena batérií v Renault Megane a Renault 5

Francúzska publikácia analyzovala aj obstarávaciu cenu novej sady batérií pre Renault Megane a Renault 5. Cena batérií Renault sa pohybuje okolo 280 eur/kWh.

Výmena batérií v modeli Renault Megane E-Tech stojí 17 000 eur a v prípade modelu Renault 5 – 14 400 eur.

Najdrahšia súprava batérií pre elektrifikovaný modelový rad Renault je určená pre model Scenic. V prípade verzie s kapacitou 87 kWh stoja 25 000 EUR.

Výmena batérií v modeli Dacia Duster 1,6 Hybrid stojí podľa francúzskych novinárov 3 500 eur.
Foto: youtube.com/@whatcar

Koľko stojí výmena batérií vo vozidle Dacia Duster 3 Hybrid

Aj v hybridných modeloch je potrebné časom vymeniť batérie. V porovnaní s elektrickými modelmi však potrebujú oveľa menšie batérie. Cena za kWh je však vyššia.

Výmena batérií v modeli Dacia Duster 1,6 Hybrid stojí podľa francúzskych novinárov 3 500 eur. To je takmer 3 000 eur za kWh pri 230V batérii s kapacitou 1,2 kWh.

Rovnaká cena je aj v prípade modelu Dacia Jogger, ktorý má rovnaký motor a batériu ako Duster 3 Hybrid.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford Capri: koľko musíte zaplatiť za novú inkarnáciu klasiky a s čím sa dodáva?

Lacný Volkswagen ID.1 – čo o ňom vieme?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tisíce prepustených pracovníkov v priemysle. Elektromobilita ublíži

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GommeBlog). Automobilový priemysel čelí jednej zo svojich najväčších výziev: prechodu na elektromobily, ktorý si vyžaduje obrovské investície a zníženie nákladov.…

Takto sa v priebehu rokov zmenil dojazd elektromobilov. Od roku 2010 je to obrovský skok.

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evgonetwork). Nemecký ADAC už roky testuje elektromobily na dojazd na plné nabitie. Ako sa tento parameter v priebehu rokov zmenil?…

Nový Citroen C5 Aircross nebude postavený na platforme nízkonákladového vozidla. Aký bude?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Eurocarfg). Citroen, ktorý chce byť nízkonákladovou značkou skupiny Stellantis, pripravuje novú generáciu modelu C5 Aircross. Nový automobil nahradí aj vlajkový…

Sú bezpečnostné pásy pre cestujúcich na zadných sedadlách povinné?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Aleksey Korchemkin). Vodiči musia mať zapnutý bezpečnostný pás vždy, keď si sadnú za volant vozidla. Platí pravidlo pripútania aj pre…

Opel Movano Hydrogen

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@martinreviews). V januári skupina Stellantis oznámila svoj zámer vybaviť v budúcnosti stredné a veľké dodávky systémami palivových článkov. Medzi veľké…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov