Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

MG ONE: Pozor, CUPRA Formentor!

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutodealPh). Na ostatných trhoch stojí len 14 500 EUR. Spoločnosť MG spôsobila revolúciu na európskom trhu s modelom ZS, lacným SUV, a teraz chce urobiť...

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutodealPh).

Na ostatných trhoch stojí len 14 500 EUR.

MG ONE: Pozor, CUPRA Formentor!
Foto: youtube.com/@AutodealPh

Spoločnosť MG spôsobila revolúciu na európskom trhu s modelom ZS, lacným SUV, a teraz chce urobiť to isté s modelom MG3, výkonným hybridným SUV s prijateľnou cenou. Ale pozor, pretože britská značka vlastnená Čínou má v rukáve ďalšie eso.

Hovoríme o športovo vyzerajúcom SUV, ktoré na iných trhoch, napríklad v Čile, stojí podľa aktuálneho kurzu len 14 500 EUR. Ide o model MG ONE, ktorý, ako môžete vidieť na fotografiách, by bol cenovo dostupným konkurentom modelu CUPRA Formentor.

Vášnivá estetika

Z vonkajšej strany vyniká mriežka chladiča Alpha so vzorom v podobe malých trojuholníkov, ktoré akoby vychádzali z centrálneho loga. Nechýbajú však ani mnohé ďalšie športové detaily, ako napríklad ostré línie na kapote a bokoch, veľké zliatinové disky a dvojfarebná karoséria.

2024 MG ONE.

Samozrejmosťou je aj strecha, ktorá sa mierne zvažuje smerom dozadu, čím vytvára atraktívnu líniu kupé, ktorá je na trhu žiadaná. Farebná paleta pozostáva zo šiestich možností, niektoré sú tak výrazné ako oranžová, ktorú môžete vidieť na fotografiách, červená alebo svetlomodrá.

Moderné a dobre vybavené SUV

Ak prejdeme k interiéru, MG ONE 2024 ponúka duálnu obrazovku v širokouhlom formáte, ktorá pozostáva zo 7-palcového prístroja a 12,3-palcového centrálneho monitora. Jeho multimediálna výbava je kompatibilná so systémami Android Auto a Apple CarPlay.

Vozidlo je veľmi dobre vybavené aj po technologickej stránke a má širokú škálu jazdných asistentov: adaptívny tempomat, svetelný asistent, upozornenie na mŕtvy uhol a upozornenie na krížovú premávku pri vychádzaní z parkovacieho miesta, aby sme uviedli len niekoľko príkladov.

Benzínový motor s výkonom 170 koní

Aký motor je v modeli ONE? Benzínový 1,5-litrový turbomotor s výkonom 170 k, ktorý je spojený výlučne s bezstupňovou automatickou prevodovkou CVT. S týmto motorom SUV udáva maximálnu rýchlosť 175 km/h a kombinovanú spotrebu paliva 6 litrov, hoci nepoznáme homologizačný cyklus.

Benzínový 1,5-litrový turbomotor s výkonom 170 k, ktorý je spojený výlučne s bezstupňovou automatickou prevodovkou CVT.
Foto: youtube.com/@AutodealPh

Mimochodom, toto SUV meria 4,58 m, čo z neho robí plnohodnotné C-SUV. Má pohon predných kolies a vzadu je vybavené pokročilým viacprvkovým zavesením.

Zaručený úspech!

Na čílskom trhu je verzia s cenou 14 500 EUR štandardne vybavená 18-palcovými zliatinovými kolesami, klimatizáciou, LED svetlometmi a svetlami, štartovaním tlačidlom, svetelným senzorom, zrkadlami s integrovanými ukazovateľmi a mnohým ďalším.

Skrátka, málokto z nás pochybuje o okamžitom úspechu tohto vozidla v Európe, ak príde s upravenými cenami. Dúfajme, že nám o ňom MG čoskoro poskytne správy, pretože z jeho strany by to bol víťazný ťah.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

MG HS (2024): Rozmery a batožinový priestor nového vydania

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV. Bolo by skvelou voľbou pre konkurentov Seat a Škoda


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tisíce prepustených pracovníkov v priemysle. Elektromobilita ublíži

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GommeBlog). Automobilový priemysel čelí jednej zo svojich najväčších výziev: prechodu na elektromobily, ktorý si vyžaduje obrovské investície a zníženie nákladov.…

Takto sa v priebehu rokov zmenil dojazd elektromobilov. Od roku 2010 je to obrovský skok.

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evgonetwork). Nemecký ADAC už roky testuje elektromobily na dojazd na plné nabitie. Ako sa tento parameter v priebehu rokov zmenil?…

Nový Citroen C5 Aircross nebude postavený na platforme nízkonákladového vozidla. Aký bude?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Eurocarfg). Citroen, ktorý chce byť nízkonákladovou značkou skupiny Stellantis, pripravuje novú generáciu modelu C5 Aircross. Nový automobil nahradí aj vlajkový…

Sú bezpečnostné pásy pre cestujúcich na zadných sedadlách povinné?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Aleksey Korchemkin). Vodiči musia mať zapnutý bezpečnostný pás vždy, keď si sadnú za volant vozidla. Platí pravidlo pripútania aj pre…

Opel Movano Hydrogen

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@martinreviews). V januári skupina Stellantis oznámila svoj zámer vybaviť v budúcnosti stredné a veľké dodávky systémami palivových článkov. Medzi veľké…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov