Novinky, Zaujímavosti,

Prvý Mercedes-Maybach SL v histórii. Luxusný kabriolet využíva motor V8 s výkonom 585 k

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MercBenzKing). Spoločnosť Mercedes-Benz predstavila na Monterey Car Week 2024 svoj vôbec prvý Maybach SL. Najluxusnejší model nemeckej automobilky využíva motor V8 s výkonom 585 koní....

21.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MercBenzKing).

Spoločnosť Mercedes-Benz predstavila na Monterey Car Week 2024 svoj vôbec prvý Maybach SL. Najluxusnejší model nemeckej automobilky využíva motor V8 s výkonom 585 koní.

Spoločnosť Mercedes-Benz predstavila na Monterey Car Week 2024 svoj vôbec prvý Maybach SL.
Foto: youtube.com/@MercBenzKing

Kabriolet SL sa stal s poslednou generáciou produktom divízie AMG. Teraz nemecký výrobca predstavuje vôbec prvý Maybach SL. Celý názov nového luxusného kabrioletu je Mercedes-Maybach SL 680 Monogram.

Oproti bežnému SL sa Maybach SL odlišuje výraznou prednou časťou, ktorá obsahuje aj tradičnú mriežku chladiča Maybach, ako aj emblémy rozmiestnené po celej karosérii. Maybach SL dostal aj špeciálne disky kolies s dizajnom špecifickým pre túto verziu kabrioletu.

Chrómové prvky pokračujú aj na bokoch vozidla a rám čelného skla je tiež celý pochrómovaný. Vzadu sa nachádza štýlový nárazník a exteriér dotvára kapota motora vyhotovená v čiernej farbe, ale s množstvom malých znakov Maybach.

Mercedes-Maybach SL je najluxusnejší kabriolet v ponuke nemeckého výrobcu

Interiér nového modelu charakterizuje biele kožené čalúnenie. Biele sú nielen sedadlá, ale aj prístrojová doska, výplne dverí, koberček a volant. Pre výrazný kontrast je biele čalúnenie kombinované s čiernymi prvkami.

Ďalším dôležitým rozdielom v porovnaní so štandardným SL je, že Maybach SL je dvojmiestny, a nie štvormiestny. Dve zadné sedadlá boli nahradené aerodynamickými prvkami. V neposlednom rade strechu zdobia malé emblémy Maybach.

Nový Maybach SL využíva rovnaký 4,0-litrový motor V8, aký sa nachádza v modeli AMG SL63

Nový Maybach SL využíva rovnaký 4,0-litrový motor V8, aký sa nachádza v modeli AMG SL63. Tento benzínový agregát dosahuje výkon 585 k a 800 Nm a je spojený s 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Všetkých 585 k a 800 Nm sa prenáša na všetky štyri kolesá prostredníctvom systému pohonu všetkých kolies.

Aj pri rovnakom výkone je Maybach SL pomalší ako AMG SL63. Šprint z 0 na 100 km/h zvládne za 4,1 sekundy a dosiahne obmedzenú maximálnu rýchlosť 260 km/h. Pre porovnanie, SL63 zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 315 km/h.

Motor bol prekalibrovaný, takže reakcia na plynový pedál nie je taká brutálna. Maybach SL je tiež lepšie odhlučnený ako bežný SL a využíva mäkšie odpruženie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

McLaren bol na Maybach očividne nahnevaný. Sériový búrač bez vodiča

Tu je nové synonymum pre luxus. Maybach S 580 v japonskej verzii sa vôbec nehanbí


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Takto sa v priebehu rokov zmenil dojazd elektromobilov. Od roku 2010 je to obrovský skok.

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evgonetwork). Nemecký ADAC už roky testuje elektromobily na dojazd na plné nabitie. Ako sa tento parameter v priebehu rokov zmenil?…

Nový Citroen C5 Aircross nebude postavený na platforme nízkonákladového vozidla. Aký bude?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Eurocarfg). Citroen, ktorý chce byť nízkonákladovou značkou skupiny Stellantis, pripravuje novú generáciu modelu C5 Aircross. Nový automobil nahradí aj vlajkový…

Sú bezpečnostné pásy pre cestujúcich na zadných sedadlách povinné?

11.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Aleksey Korchemkin). Vodiči musia mať zapnutý bezpečnostný pás vždy, keď si sadnú za volant vozidla. Platí pravidlo pripútania aj pre…

Opel Movano Hydrogen

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@martinreviews). V januári skupina Stellantis oznámila svoj zámer vybaviť v budúcnosti stredné a veľké dodávky systémami palivových článkov. Medzi veľké…

Plynulá jazda v meste. 5 jednoduchých tipov pre vodičov

10.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@InfilmAfterEffectsTemplates). Zablokovaná križovatka, pol auta v jazdných pruhoch, keď majú chodci zelenú, čudné manévre iných vodičov, hlasné trúbenie… známe obrazy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov