Novinky, Zaujímavosti,

Čína sa dokonca dostáva na trh s luxusnými automobilmi. Môže nové európske SUV a sedan Aehra ohroziť BYD a Chery?

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto.youtube.com/@YouCarTV). Nie je žiadnym tajomstvom, že na európsky automobilový trh vstúpilo niekoľko významných hráčov z Číny. Dokonale načúvajú potrebám zákazníkov a prispôsobujú svoje ponuky SUV tak,...

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto.youtube.com/@YouCarTV).

Nie je žiadnym tajomstvom, že na európsky automobilový trh vstúpilo niekoľko významných hráčov z Číny. Dokonale načúvajú potrebám zákazníkov a prispôsobujú svoje ponuky SUV tak, aby boli atraktívnejšie z hľadiska ceny, výkonu a výbavy. Teraz to BYD a ďalšie značky robia v segmente luxusných vozidiel.

Nie je žiadnym tajomstvom, že na európsky automobilový trh vstúpilo niekoľko významných hráčov z Číny.
Foto.youtube.com/@YouCarTV

Nielen BYD SEAL osloví bohatších zákazníkov

Čínsky gigant BYD aktualizuje svoj elektrický sedan a postaví ho priamo proti Tesle, svetovej hviezde elektromobilov. Hoci BYD Seal patrí k najatraktívnejším vozidlám v segmente elektrických sedanov, je pravda, že stále zďaleka nedosahuje úroveň Tesly Model 3. Zdá sa však, že aktualizovaný Seal, ktorý dostal dôležité prvky [moderný trochu futuristický imidž, časom získa na popularite.

Čoraz viac čínskych konkurentov ohrozuje vládu amerického giganta v Európe. Dôležité je, že čoraz viac vodičov zabúda na svoje predsudky voči čínskym značkám. V dôsledku toho elektrický start-up Aehra oficiálne požiadal taliansku vládu o čiastočné financovanie svojho plánu vývoja a výroby vo výške 1,2 miliardy eur. Talianska značka plánuje vyrábať dve luxusné vozidlá, navyše tak chce robiť výlučne v Taliansku.

Nie je žiadnym tajomstvom, že miestna vláda sa už pokúšala vzkriesiť automobilový priemysel. Po tom, čo sa Stellantis vo veľkej miere spoliehal na výrobu vozidiel talianskej značky v zahraničí, došlo k viacerým nezhodám. V dôsledku toho je návrh na výrobu SUV a sedanu Aehra veľmi atraktívnym návrhom.

SUV s názvom Impeto a sedan Estasi sa objavia už v roku 2026?

Taliansky start-up plánuje začať výrobu modelu SUV s karosériou Impeto a sedanu Estasi v polovici roka 2026. Miestom výroby má byť Mosciano Sant’Angelo v Abruzzách v strednom Taliansku. Okrem toho sa má plánovaný výrobný závod postupne rozširovať. Konečná ročná výrobná kapacita má byť 25 000 kusov každého modelu.

Nie je tajomstvom, že oba modely navrhol Filippo Perinii, ktorý v minulosti pracoval pre značky ako Alfa Romeo, Lamborghini a Italdesign. Začínajúci podnik založil syn egyptského bankára žijúceho vo Švajčiarsku Hazim Nada. V minulosti sa zaoberal obchodovaním s komoditami prostredníctvom svojej švajčiarskej spoločnosti Lord Energy. Ďalším zakladateľom je Sandro Andreotti. Je to bývalý výsadkár talianskej armády a spolu s Nadom zakladateľ spoločnosti AeroGravity, ktorá vyrába vertikálne veterné tunely.

Vozidlá Aehr majú byť poháňané jedným motorom vpredu a dvoma motormi vzadu s celkovým výkonom 800 koní. To im umožní dosiahnuť maximálnu rýchlosť 260 km/h a zrýchliť na stovku za menej ako tri sekundy. Sedan Estasi aj SUV Impeto majú veľkú batériu s kapacitou 120 kWh, ktorá poskytuje výnimočný dojazd 800 km. Okrem toho použitie uhlíkových vlákien umožnilo použiť prispôsobené bezrámové dvere.

Bude mimoriadne potešujúce, keď talianska vláda schváli našu žiadosť o financovanie a vyberie ju ako projekt strategického národného významu, ktorého cieľom je nanovo definovať ultraprémiovú udržateľnú mobilitu prostredníctvom využitia najnovších technických, batériových a výrobných technológií,“ povedal zakladateľ a hlavný akcionár spoločnosti Aehra.

Pre Taliansko znamená návrh spoločnosti Aehra stovky nových pracovných miest. Hovoríme o 540 pracovných miestach v Mosciane a ďalších 110 v sídle spoločnosti v Miláne.

Bude pre Melloniho vládu vytvorenie vozidiel Aehra dobrou voľbou pre čínskych výrobcov?

Pre Taliansko znamená návrh spoločnosti Aehra stovky nových pracovných miest. Hovoríme o 540 pracovných miestach v Mosciane a ďalších 110 v sídle spoločnosti v Miláne. Ak sa vláda rozhodne poskytnúť finančné prostriedky na vývoj oboch vozidiel a výstavbu nového výrobného závodu, spoločnosť Aehra získa podporu vo výške 1,2 miliardy EUR. Očakáva sa, že SUV Impeto bude stáť od 160 000 do 180 000 eur.

Talianska vláda v súčasnosti vedie pokročilé rokovania s čínskou spoločnosťou Dongfeng. Tie sa týkajú výstavby továrne tohto výrobcu v Taliansku.
Taliansky start-up Aehra nie je prvým, ktorý sa pokúša vyrábať svoje autá v krajine. V roku 2021 sa americko-čínsky spoločný podnik Silk EV chystal postaviť svoje superauto v Emílii-Románii. Bohužiaľ, projekt stroskotal pre nedostatok finančných prostriedkov.

Talianska vláda sa začiatkom augusta stretla v Ríme s výrobcami automobilov, dodávateľmi a odbormi. Diskutovalo sa o plánoch zvýšiť výrobu vozidiel v Taliansku na 1,3 milióna kusov zo 750 000 vyrobených v roku 2023.
Okrem toho sa minister obchodu Adolfo Urso dlhodobo snaží presvedčiť spoločnosť Stellantis, ktorá vlastní talianske značky Fiat a Alfa Romeo, aby zvýšila výrobu vozidiel skupiny v krajine na jeden milión. Úplne iným riešením sú námluvy so zahraničnými výrobcami automobilov, vrátane čínskych. Je to lepšie ako nové modely s talianskou DNA a logom?

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD uvádza na trh svoj prvý pickup v zahraničí. Na trhu spôsobí rozruch

Spoločnosť BYD oznámila, že v roku 2025 uvedie na európsky trh 3 modely PHEV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov