Elektro, Motorky, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

E-motocykle Roadster od spoločnosti Ola dosahujú rýchlosť viac ako 120 km/h za menej ako 3000 USD

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@OlaElectric). V auguste minulého roka indická spoločnosť Ola Electric oznámila svoj pripravovaný rad plnohodnotných elektrických motocyklov. Firma teraz poskytla špecifikácie jednej rodiny týchto motocyklov, Roadsters,...

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@OlaElectric).

V auguste minulého roka indická spoločnosť Ola Electric oznámila svoj pripravovaný rad plnohodnotných elektrických motocyklov. Firma teraz poskytla špecifikácie jednej rodiny týchto motocyklov, Roadsters, ktoré sa môžu pochváliť dojazdom až 579 km a maximálnou rýchlosťou 194 km/h.

E-motocykle Roadster od spoločnosti Ola dosahujú rýchlosť viac ako 120 km/h za menej ako 3000 USD.
Foto: youtube.com/@OlaElectric

Existujú tri základné modely Roadster – štandardný Roadster, Roadster X a Roadster Pro. Aby sa to skomplikovalo, existujú aj tri verzie štandardného Roadsteru, ktorých názvy sú odvodené od kapacity batérií v kilowatthodinách: 3,5, 4,5 a 6. Existujú aj tri verzie/kapacity batérií Roadster X, a to 2,5, 3,5 a 4,5.

Bezpečnostné prvky

Všetky motocykle sú vybavené bezpečnostnými prvkami, ako je varovanie pred kolíziou a iné asistenčné systémy pre vodiča, systém kontroly trakcie, ktorý zabraňuje preklzávaniu a šmyku. Ako bonus sa ruky a zadky jazdcov udržia v pohodlí vďaka integrovanému systému vyhrievania/chladenia riadidiel a sedadla.

Roadster 6, ktorý je na vrchole štandardného zoznamu Roadster, má maximálny výkon 13 kW, maximálnu rýchlosť 126 km/h a zrýchlenie z 0 na 40 km/h za 2,6 sekundy. Jazdci si môžu vybrať medzi režimami Hyper, Sport, Normal a Eco, pričom posledný z nich poskytuje deklarovaný dojazd na jedno nabitie batérie 248 km.

Systém ABS možno nastaviť na režimy Race, Urban alebo Rain, aby vyhovoval každému jazdnému scenáru. Tento systém tiež automaticky moduluje brzdenie pri prejazde zákrutami, aby sa dosiahol optimálny výkon a bezpečnosť.

K ďalším prvkom modelu Roadster 6 patria dvojlúčové zliatinové kolesá s kotúčovými brzdami, zadné odpruženie s mono tlmičmi, systém brake-by-wire a 6,8-palcový dotykový displej TFT na riadidlách s pripojením 5G/Wi-Fi.

Roadster X 4.5 sa trochu uskromnil a odstránil režim Hyper, ABS a mono tlmiče a navyše vymenil menšiu 4,3-palcovú LED obrazovku. Motocykel tiež znižuje maximálny výkon na 11 kW, čo má za následok maximálnu rýchlosť 124 km/h (77 mph) a čas z 0 na 40 za tri sekundy. Na jedno nabitie batérie by mal motocykel prejsť 200 km.

Ola Roadster X – najdokonalejší indický elektrický upgrade.

Všetky vychytávky

Na vrchol rebríčka sa dostáva jediná verzia Roadster Pro, ktorá má všetky vychytávky modelu Roadster 6 a navyše dosahuje výkon 52 kW a deklarovanú maximálnu rýchlosť 194 km/h.

Jeho 16 kWh batéria údajne zabezpečí dojazd až 579 km (360 míľ)… opäť v režime Eco. Model Pro dostal aj väčší dotykový displej s uhlopriečkou 10 palcov od rohu po roh.

Ak náhodou žijete na ázijskom trhu spoločnosti Ola a chcete si zaobstarať elektrický motocykel, cena štandardného modelu Roadster začína na 104 999 rupií (približne 1 250 USD), cena modelu Roadster X klesne na 74 999 rupií (893 USD) a cena modelu Roadster Pro sa vyšplhá na stále rozumných 250 000 rupií (2 977 USD).

Spoločnosť Ola Electric teraz prijíma predobjednávky, pričom dodávky by sa mali začať až vo štvrtom štvrťroku 2026. Roadstery si môžete pozrieť v akcii na videu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Pamätáte si skúter na fotografii? Dizajn, ktorý predbehol svoju dobu, si ľudia nekúpili z dvoch dôvodov

Poznáte takéto motorky? Iba v jednej krajine sú bežným javom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov