Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Robustný samoobslužný mikro karavan vás vyzýva, aby ste si upravili svoje vlastné dobrodružstvo

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Ushi Chuck sa vlečie celkom malý, ale vďaka modulárnemu systému príslušenstva MOLLE sa rozrastá na schopný základný tábor. Ak niekedy existoval obytný automobil, ktorý...

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272).

Ushi Chuck sa vlečie celkom malý, ale vďaka modulárnemu systému príslušenstva MOLLE sa rozrastá na schopný základný tábor.

Ushi Chuck sa vlečie celkom malý, ale vďaka modulárnemu systému príslušenstva MOLLE sa rozrastá na schopný základný tábor.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

Ak niekedy existoval obytný automobil, ktorý by sa mal volať „Chuck“, bol to pôvodný príves Ushi Outdoors. Tento startup zo Severnej Karolíny si zrejme uvedomil svoje nedopatrenie, pretože jeho druhý príves nesie toto meno.

Aj keď to nie je taký prirodzený Chuckwagon ako originál, táto malá, ľahká súprava sa dá rýchlo prispôsobiť a majitelia si tak vytvoria dokonalého partnera na dobrodružstvo.

Chuck unesie takmer dvojnásobok svojej vlastnej suchej hmotnosti a Ushi ponúka dlhý zoznam možností pripravených na doplnenie tohto užitočného zaťaženia na otvorenom lôžku a nosiči MOLLE.

Nižšie ťažisko

Ushi Chuck nie je tak okamžite očarujúci ako pôvodný príves Ushi – teraz príznačne pomenovaný Ushi OG – ale je to najmä preto, že pôsobí impozantnejšie, čo je dôsledok jeho nižšieho a pevnejšieho ťažiska, mierne širšieho rozchodu kolies s dĺžkou 70 palcov (178 cm), ktorý presahuje šírku karosérie, a silnejších pneumatík do bahna. Očividne túži vyraziť mimo asfalt a žiť život naplno, bez zbytočných kompromisov a luxusu.

Je to doslova stan a batoh na kolesách.

S hmotnosťou iba 323 kg na začiatok a dĺžkou 2,5 m od nárazníka po špičku jazyka sa Chuck radí medzi najmenšie terénne prívesy určené na pripojenie k cestným štvorkolesovým vozidlám, nie k motocyklom, bicyklom alebo ľudským bedrám.

Je o niečo väčší ako 2,3 metrový 227 kilogramový Road Warrior, hybridný príves na auto/motocykel, ale má podobnú etickú koncepciu. Je navrhnutý na báze exoskeletov, ktoré si môžete sami pripevniť.

Ushi Chuck unesie takmer dvojnásobok svojej vlastnej hmotnosti.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

V skutočnosti Chuck predstavuje najnovší debut vo vlne vysoko modulárnych dobrodružných kempingových prívesov, ktoré nám prinášajú neustály prúd noviniek, ako je napríklad Beaver Built, Genimax HR, VanMe Bobo s možnosťou nakladania a odvážania motora a Runaway Venturist.

Nový dizajn

Nový dizajn Ushi je rovnako modulárny ako všetky ostatné vďaka kombinácii krabicového lôžka s rozmermi 109 x 99 x 53 cm a oceľového nosiča v štýle MOLLE. Ten slúži na uloženie veľkých a objemných vecí, ako sú chladiace boxy, tašky, grily, variče a debny s výbavou. Kupujúci si môžu doplniť sadu výsuvov pre ľahší prístup k nákladu hneď za výklopnými zadnými dverami. K dispozícii je aj hliníkový kryt s diamantovým plechom, ktorý zvyšuje bezpečnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom a zároveň pridáva druhú úroveň úložného priestoru.

Nadstavbový nosič je miestom, kde sa veci stávajú skutočne zábavnými a otvorene sa tu podporuje kreativita. V prvom rade, ak chcete na tomto prívese kempovať, budete musieť hore pridať strešný stan. Ushi ponúka stan pre dve/tri osoby, ale so statickou nosnosťou 318 kg na nosiči a užitočným zaťažením 585 kg by kupujúci mali mať určitú voľnosť pri výbere vlastného stanu bez toho, aby si ukrátili slobodu pre ďalšie príslušenstvo.

Veže a priečniky nosiča sú oceľové nosníky s montážnymi bodmi v štýle MOLLE, ktoré sú navrhnuté tak, aby pridávanie komponentov bolo čo najjednoduchšie. Tie dopĺňajú väčšie panely MOLLE, ktoré sa tiahnu po bokoch a v dolnej prednej časti stojana.

Kompaktný a robustný: Prečo je Ushi Chuck váš nový najlepší mikrokaravan na zábavu vonku.

Držiaky od výmyslu sveta

Mnohé nosiče a príslušenstvo pre nákladné vozidlá už používajú rovnaký štýl upevnenia, takže Chuck je pripravený začať nakladať komponenty hneď od začiatku. Spoločnosť Ushi vychádza z brány s pomerne dlhým, komplexným zvitkom možností, ktorý zahŕňa kempingové doplnky, ako sú tlakové 15- alebo 30-litrové nádrže na vodu, markíza, drezová batéria, držiak na gril, batéria a množstvo ďalších. Kupujúci si môžu pridať aj možnosti na prepravu vybavenia, ako je nosič na kajak, nosič na ebajk a držiak na rybárske prúty.

Okrem vlastného zoznamu možností od spoločnosti Ushi možno nosič ľahko vybaviť kompatibilnými držiakmi na vybavenie, ako sú trakčné dosky, náhradné pneumatiky, lopaty a kanistre Rotopax.

V prednej časti nosiča Ushi je v uzamykateľnej schránke na jazyku odolnej voči poveternostným vplyvom uložený ešte väčší náklad. V rámci štandardnej výbavy prináša aj pripojiteľnú bočnú pracovnú dosku a držiak umývadla, brzdové svetlá a textúrované blatníky z 12-kolesovej ocele s polyuretánovou povrchovou úpravou. Hliníkový nárazník aj jazyk sú odnímateľné, vďaka čomu môže malý Chuck uložiť ešte menšie množstvo vecí, ako ťahá.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Maximálna rýchlosť, ktorou môžete jazdiť pri ťahaní prívesu alebo karavanu. Čo stanovuje zákon o cestnej premávke

Rozkošný batoh VW camper je dokonalým doplnkom pre život v dodávke


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov