Novinky, Zaujímavosti,

Rodina Mercedes-Maybach sa práve rozšírila. Pribudol do nej model SL

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.benz). Mercedes-Maybach rozšíril svoju modelovú ponuku. K modelom triedy S, GLS a SUV EQS pribudol model SL. Je to exkluzívny kabriolet pre individualistov, ktorí oceňujú...

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mr.benz).

Mercedes-Maybach rozšíril svoju modelovú ponuku. K modelom triedy S, GLS a SUV EQS pribudol model SL. Je to exkluzívny kabriolet pre individualistov, ktorí oceňujú luxus.

Mercedes-Maybach rozšíril svoju modelovú ponuku. K modelom triedy S, GLS a SUV EQS pribudol model SL.
Foto: youtube.com/@mr.benz

Modely z rodiny Mercedes-Maybach sa väčšinou spájajú s limuzínami, ktoré na luxusných zadných sedadlách a pohovkách prevážajú svojich rozprávkovo bohatých majiteľov. Až doteraz. Nový rad SL 680 Monogram je možnosťou pre tých, ktorí sa nechcú vzdať luxusu a pohodlia, ale rozhodne im viac vyhovuje úloha vodiča ako len pasažiera.

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series

Najnovší člen kráľovskej rodiny Mercedesu sa od štandardného modelu SL odlišuje predovšetkým maskou chladiča, ktorá je bez veľkej hviezdy a má výrazné vertikálne lamely. Navyše ju zdobí podsvietený nápis Maybach. Samozrejme, trojramenný odznak stuttgartskej značky nemohol byť úplne odstránený. Rovnako ako u ostatných členov modelového radu má podobu klasického, vztýčeného „zameriavača“.

Ďalším výrazným prvkom je nárazník, ktorého vnútorná časť je dokonca posiata charakteristickým logom Maybach Motorenbau. Pozornosť púta aj kapota s obsidiánovou povrchovou úpravou, ktorú tiež bohato zdobí znak s dvojitým M. Ďalšími zaujímavosťami sú početné chrómové detaily vrátane rámu čelného skla a 21-palcové disky dostupné v dvoch dizajnoch.

Interiér bol tiež primerane upravený. Biela koža nappa pokrýva boky dverí, prvky stredovej konzoly a sedadlá. Čalúnenie sedadiel má nový kvetinový vzor, ktorý tiež odkazuje na logo Maybach. Dopĺňajú ho galvanizované poťahy operadiel a strieborné chrómové lišty.

Čo sa týka technických aspektov, inžinieri boli zdravo zdržanliví. O pohon sa stará 4-litrový V8 biturbo s výkonom 585 koní, ktorý sa montuje aj do Mercedesu-AMG SL 63. Bublajúci motor však dostal lekciu z chovania a už neblučí ako predtým.
Foto: youtube.com/@mr.benz

Čo sa týka technických aspektov, inžinieri boli zdravo zdržanliví. O pohon sa stará 4-litrový V8 biturbo s výkonom 585 koní, ktorý sa montuje aj do Mercedesu-AMG SL 63. Bublajúci motor však dostal lekciu z chovania a už neblučí ako predtým. To všetko vďaka upravenej výfukovej sústave, ktorá je teraz tichšia. Interiér bol navyše dodatočne odhlučnený a o komfort sa stará o niečo mäkšie odpruženie, než je štandardom.

A ako vyzerá cenník? Zatiaľ zostáva v rovine dohadov. Vzhľadom na to, že cena modelu Mercedes-AMG SL63 začína na 305 000€ za najnovšieho člena rodiny Mercedes-Maybach k zákazníkom dostanú v druhej polovici roka 2025. V článku sú použité snímky od výrobcu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Prvý Mercedes-Maybach SL v histórii. Luxusný kabriolet využíva motor V8 s výkonom 585 k

Čína sa dokonca dostáva na trh s luxusnými automobilmi. Môže nové európske SUV a sedan Aehra ohroziť BYD a Chery?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov