Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Takto Škoda oslavuje úspech tretej generácie modelu Superb: 477 koní a pohon 4×4

26.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@THEAFRICANCARGUY). Škoda Superb tretej generácie bola koncom minulého roka nahradená úplne novým modelom. Teraz britská pobočka českej značky pripravila špeciálnu verziu tohto vozidla s označením...

26.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@THEAFRICANCARGUY).

Škoda Superb tretej generácie bola koncom minulého roka nahradená úplne novým modelom. Teraz britská pobočka českej značky pripravila špeciálnu verziu tohto vozidla s označením Sleeper Edition. Bohužiaľ, nie je na predaj.

Takto Škoda oslavuje úspech tretej generácie modelu Superb: 477 koní a pohon 4×4.
Foto: youtube.com/@THEAFRICANCARGUY

Fanúšikovia tuningu poznajú slovo sleeper veľmi dobre. Používa sa pre autá, ktoré majú v skromnom balení veľký výkon. A práve výraz Sleeper Edition sa dokonale hodí na model, ktorý pripravili Briti.

Vychádza z modelu Superb Combi tretej generácie, ktorý uvádza do pohybu motor 2.0 TSI s výkonom 280 koní, ktorý prenáša krútiaci moment na štyri kolesá prostredníctvom prevodovky DSG. Ide o najvýkonnejší variant tohto vozidla vo verzii Laurin & Klement, t. j. s najvyššou výbavou.

Škoda Superb Sleeper Edition: 477 k

Škoda Superb Sleeper Edition vznikla s pomocou britskej tuningovej spoločnosti RE Performance. Ten istý tuner sa podieľal aj na modeli Octavia, ktorý v roku 2011 vytvoril rýchlostný rekord pre vozidlá s motorom 2.0.

Na slávnom soľnom jazere v americkom Bonneville sa český automobil rozbehol až na 368 km/h. Napriek tomu sa za rekordný výkon považuje 365 km/h, čo je priemerná rýchlosť z dvoch jázd.

Škoda Superb Sleeper Edition má takmer o 200 koní vyšší výkon ako sériový model. Jeho 2-litrový motor dosahuje výkon 477 k a ešte silnejší maximálny krútiaci moment 661 Nm (štandardne 350 Nm).

Takýto veľký nárast počtu „štvoriek“ sa dosiahol predovšetkým výmenou štandardného turbodúchadla za väčšie – Garrett Powermax. To bolo skombinované s účinnejším medzichladičom. Okrem toho špecialisti RE Performance upravili sací a palivový systém.

Výkon? Tým sa britská divízia Škody bohužiaľ nechváli. Štandardný Superb Combi 2.0 TSI s výkonom 280 k zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 250 km/h (elektronicky obmedzenú).

V kráľovskej farbe

Zvonka je Škoda Superb Sleeper Edition lakovaná štandardnou tmavou metalickou farbou (kráľovská zelená). Zaujímavosť: na trh vo Veľkej Británii bola uvedená v roku 2023 pri príležitosti korunovácie kráľa Karola III.

Nová edícia Škoda Superb Sleeper (2024).

Aby zvyšok vozidla dokázal „držať krok“ s motorom, v podvozku sa objavilo závitové zavesenie. V dôsledku toho má vozidlo v porovnaní so sériovým modelom o 5 cm nižšiu svetlú výšku. Medzi ďalšie zmeny patrí použitie brzdového systému AP Racing a športových pneumatík Yokohama.

A to by bolo z hľadiska úprav všetko. Celá kabína je štandardne vybavená hnedou kožou a auto má stále mohutný kufor (660-1950 litrov) a rodinný charakter.

Škoda Superb Sleeper Edition: nepredáva sa

Škoda Superb Sleeper Edition bola vyrobená len v jednom exemplári, ktorý nie je na predaj. Briti oznámili, že sa v blízkej budúcnosti dostane do novinárskeho parku


Pripomeňme, že Škoda Superb 3. generácie zaznamenala impozantný predajný úspech. Od jej uvedenia na trh v roku 2015 sa na ňu po celom svete nechalo zlákať až 860 000 zákazníkov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Škoda pripravuje svoje najmenšie SUV. Na výber budú dva motory, ale len spaľovacie

„Čínska Škoda Octavia“ mieri do Európy. Má 224 koní a stojí len 18 500 eur.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov