Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Ohlásené modely Ford Transit Nugget Camper (2024) Active a LWB

27.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Nové kempingové modely Ford s hybridným pohonom a dlhým rázvorom. Spoločnosť Ford pridala nové modely do svojej novej generácie Transit Custom Nugget Camper. Tie...

27.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272).

Nové kempingové modely Ford s hybridným pohonom a dlhým rázvorom. Spoločnosť Ford pridala nové modely do svojej novej generácie Transit Custom Nugget Camper. Tie ponúkajú nové varianty a pokročilé funkcie navrhnuté pre všestrannosť a pohodlie na cestách a v cieli.

Ohlásené modely Ford Transit Nugget Camper (2024) Active a LWB.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

Nový model Active ponúka robustný štýl a výbavu, zatiaľ čo variant s dlhším rázvorom poskytuje viac priestoru a úložného priestoru.

Nový Transit Custom Nugget teraz ponúka flexibilné možnosti plug-in hybridného pohonu a pohonu všetkých štyroch kolies. Tieto možnosti predstavili už pri prvom uvedení obytného vozidla na trh v lete minulého roka vo výbave Titanium s výsuvnou strechou. Motorom EcoBlue s výkonom 170 k a osemstupňovou automatickou prevodovkou.

„Náš úplne nový modelový rad Transit Custom Nugget posúva hranice ponuky kompaktných obytných vozidiel,“ povedal Barry Quested, produktový manažér Ford Transit Custom Nugget. „Počúvali sme spätnú väzbu našich zákazníkov, aby sme mohli ponúknuť funkcie, ktoré vytvárajú nezabudnuteľné zážitky z Nuggetu – od vylepšení pre aktívny životný štýl a inteligentných priestorových riešení až po pokročilé pohonné jednotky vrátane všestranného PHEV pre jazdu v meste bez emisií a pohonu všetkých kolies pre objavovanie náročnejších miest.“

Interiér je vybavený odolnými, vodoodpudivými poťahmi sedadiel.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

Vyvinutý v spolupráci

Rozšírený, úplne nový modelový rad Transit Custom Nugget – vyvinutý v spolupráci s popredným výrobcom obytných vozidiel Westfalia – sa verejnosti po prvýkrát predstaví na veľtrhu Caravan Salon v nemeckom Düsseldorfe od 30. augusta do 8. septembra 2024.

Podľa spoločnosti Ford je nový model Active navrhnutý ako „základný tábor pre dobrodružstvo“. Nadväzuje na štartovaciu výbavu Titanium a vyznačuje sa štýlom inšpirovaným SUV vrátane výraznej mriežky chladiča, čiernych plastových prahov, vonkajšieho obloženia, jedinečných 17-palcových hliníkových kolies a zadných LED svetiel.

Odolné, vodoodpudivé poťahy sedadiel zabezpečujú, že interiér zostane suchý a pohodlný, aj po celodennom dobrodružstve na vode alebo na pláži.

Komfort na cestách zvyšujú aj pokročilé jazdné technológie: štandardný balík asistenčných systémov pre vodiča zahŕňa predkolízny asistent, asistent brzdenia pri cúvaní a informačný systém mŕtveho uhla na zvýšenie bezpečnosti na diaľnici a pri manévrovaní, ako aj adaptívny tempomat – v prípade automatických modelov aj s funkciou Stop&Go.

Vďaka systému Smart Camper od Fordu s dotykovou obrazovkou môžeš centralizovane ovládať a monitorovať funkcie karavanu, ako je osvetlenie, kúrenie, hladina vody a ďalšie, keď stojíš na mieste.

Model Transit Custom Nugget s úsporným pohonom PHEV.
Foto: youtube.com/@coolideas3272

Vybavený voliteľným systémom pohonu

Rovnako ako model Titanium, aj Transit Custom Nugget Active môže byť vybavený voliteľným systémom pohonu všetkých štyroch kolies pre dieselový motor EcoBlue s výkonom 170 k. A osemstupňovou automatickou prevodovkou. Táto kombinácia poskytuje vynikajúcu trakciu na nerovnom a klzkom povrchu a pomáha vodičom dostať sa na vzdialené miesta na kempovanie a outdoorové aktivity. Transit Custom Nugget Active ponúka aj ťažnú kapacitu až do 2,3 tony na prepravu vybavenia vrátane prívesov na člny a prívesov na kone.

Nová verzia Transit Custom Nugget s dlhším rázvorom je k dispozícii vo verziách Titanium aj Active a s celým radom pohonných jednotiek. Priestrannejší model, navrhnutý pre väčšie pohodlie na dlhších cestách. Ponúka väčší kuchynský priestor s väčším pracovným priestorom na prípravu jedla a lepším úložným priestorom na hrnce a náčinie.

Na druhej strane obytného priestoru sa zvýšila úložná kapacita vďaka väčšej vstavanej skrini, ktorá udržiava interiér tichý a uprataný. Dobrodruhovia, ktorí sa radi zdržiavajú mimo civilizácie, si môžu vybrať aj alternatívne usporiadanie interiéru, ktoré zahŕňa zabudovanú toaletu.

Transit Custom Nugget: Ford’s Ultimate Camper Van odhalený.

Štandardný variant aj variant s dlhším rázvorom ponúkajú luxusné prvky avizované pri uvedení na trh vrátane integrovanej varnej dosky a drezu. To dopĺňa štandardný bojler na teplú vodu. Interiér je tiež vybavený vyhrievanými otočnými prednými sedadlami pre väčšie pohodlie, praktickou zásuvkovou chladničkou pre efektívne skladovanie a širšími posteľami s voliteľným vyhrievaním pod posteľou. Multifunkčný dotykový systém Smart Camper je navyše vybavený vodováhou na vyrovnanie vozidla pri parkovaní na nerovnom teréne.

K dispozícii aj ako hybrid

Model Transit Custom Nugget s úsporným pohonom PHEV, ktorý je už možné objednať, je podobný modelu Ford Kuga Plug-In Hybrid. Kombinuje 2,5-litrový benzínový motor s Atkinsonovým cyklom s batériou s kapacitou 11,8 kWh a elektromotorom. Čím vytvára výkon 233 k na bezproblémovú jazdu na dlhé vzdialenosti spolu s možnosťou čisto elektrickej jazdy v mestskom prostredí s nízkymi emisiami, v tichých kempoch alebo v divočine.

Špecifikácia zahŕňa aj elektrické kúrenie, ktoré v kombinácii s tradičným kúrením poskytuje energeticky úsporné teplo na použitie mimo siete. Batériu pohonu možno nabíjať zo zdroja striedavého prúdu pomocou dodaného kábla Mode 3 alebo dostupného kábla Mode 2.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tu je nový Volkswagen California. Je väčší, má priestrannejšiu kabínu a systém 4MOTION

Nový Volkswagen Transporter T7 si zachová motor TDI, ale dostane elektrickú verziu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov