Elektro, Novinky, Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Nové auto od známeho výrobcu. Elegantné, lacné a dobré vstupuje do Európy

28.8.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@EVPedia). V Európe sa objavuje množstvo nových značiek s čínskou DNA, ktoré sa snažia dobyť trh a zosadiť z trónu domácich výrobcov. Nový Dongfeng je...

28.8.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@EVPedia).

V Európe sa objavuje množstvo nových značiek s čínskou DNA, ktoré sa snažia dobyť trh a zosadiť z trónu domácich výrobcov. Nový Dongfeng je silným konkurentom Citroenu ë-C3. Podobne ako francúzsky automobil je cenovo dostupný a pomerne vkusne navrhnutý.

Nové auto od známeho výrobcu. Elegantné, lacné a dobré vstupuje do Európy.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Spoločnosť Dongfeng posiela do Európy svoju škatuľu Nammi Box

Nie je žiadnym tajomstvom, že výrobcovia robia všetko pre to, aby svojimi elektrickými ponukami zasiahli zákazníkov. Nový Citroen ë-C3 je vhodnou voľbou pre ekologickú značku vďaka atraktívnej cene, výkonu a dojazdu, ktorý je viac než dostatočný na dochádzanie do práce a ďalšie cesty. Situácia sa však výrazne skomplikuje, keď na starý kontinent dorazí jeho čínsky konkurent Dongfeng Nammi Box.

Elektromobil Box je založený na platforme S3 čínskej automobilky. Nammi Box využíva batériu s kapacitou 42,3 kWh, ktorá poháňa elektromotor s výkonom 95 koní. Z hľadiska výkonu teda mierne zaostáva za 113 koňmi Citroenu.

Nový Dongfeng je silným konkurentom Citroenu ë-C3.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Zatiaľ nie je známe, ako rýchlo sa dá nabíjať, ale spoločnosť Dongfeng potvrdila, že vozidlo má dojazd 311 km (WLTP). Na druhej strane francúzsky model sa môže pochváliť dojazdom až 320 km. Vo výsledku je medzi týmito dvoma nízkorozpočtovými elektromobilmi len malý rozdiel. Bolo by preto vhodné hovoriť o cenách a výbave.

Čínsky elektromobil Dongfeng od 23 000 eur

Nammi Box príde na začiatok do Švajčiarska, kde bude jeho dojazdová cena bez započítania dotácií približne 23 000 EUR. To je v podstate toľko, koľko sa platí za spaľovacie verzie nových vozidiel.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška Nammi Box sú 4030 mm/1810 mm/1570 mm v uvedenom poradí. Rázvor vozidla je 2660 mm. Z toho vyplýva batožinový priestor s objemom 326 litrov.

Dongfeng práve uviedol na trh jedno z najlacnejších európskych elektromobilov.

Pokiaľ ide o dizajn exteriéru, čínsky súper Citroenu sa prispôsobuje vkusu európskych zákazníkov. Vozidlo je elegantné zvonku aj zvnútra a je možné ho zakúpiť so strechou, ktorá kontrastuje so zvyškom exteriéru.

V interiéri zaujme elegantný dvojfarebný volant potiahnutý kožou. Koža sa v skutočnosti nachádza aj na výplniach dverí a spodnej polovici palubnej dosky, čo dodáva interiéru nádych luxusu. Vodič má k dispozícii malý prístrojový panel a veľkú obrazovku infotainmentu v strede palubnej dosky. Okrem množstva odkladacích priestorov je na stredovej konzole k dispozícii aj bezdrôtová nabíjačka telefónu. Celkový dojem dotvárajú elegantné vetracie otvory.

Nammi Box, ktorý bude v ponuke spoločnosti Dongfeng vo Švajčiarsku, sa bude spočiatku dovážať z Číny. Je však známe, že existuje možnosť, že čínsky výrobca otvorí továreň v susednom Taliansku. Je to dôsledok sklamania talianskej vlády z konania spoločnosti Stellantis, ktoré neveští nič dobré pre oživenie dôležitého automobilového priemyslu v krajine. Bolo by to výhodné aj pre čínskeho výrobcu, pretože by sa vyhol sankčným dovozným clám EÚ.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosti Huawei a Chery sú pripravené debutovať so svojím SUV. Luxeed R7 je zlou správou nielen pre Teslu

Nový Citroën C3 sa dostal do Európy. Svojou cenou poráža konkurenciu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spotrebiteľské správy. Lexus – spoľahlivé auto na dlhé roky

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LexusAustralia). Lexus sa stal lídrom Consumer Reports v oblasti spoľahlivosti vozidiel vo veku 5 - 10 rokov, pričom v rokoch…

Vozidlá Tesla sa môžu pri nesprávnom ťahaní vznietiť. Ako ťahať vozidlo Tesla

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť poskytla zákazníkom podrobné pokyny, ako ťahať vozidlá Tesla. Pri nesprávnom ťahaní môže dôjsť k požiaru elektrických vozidiel.…

Nové batérie zvýšia dojazd elektromobilov o 70 percent – a to nie je všetko

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@TheEngineersPost). Švédski výskumníci vyvinuli nové batérie, ktoré možno použiť ako zdroj energie pre telefóny, notebooky aj elektrické vozidlá. Očakáva sa, že…

Špionážne zábery prvého elektrického Ferrari. Auto vydáva zvuky motora V8 – VIDEO

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Acriore). Nový model Ferrari bol spozorovaný v akcii. Vozidlo v kamufláži je údajne vôbec prvé čisto elektrické Ferrari. Vozidlo v…

Volkswagen odhaľuje svoje nové SUV. Nástupca modelu Tiguan Allspace je skvelou voľbou pre rodiny

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volkswagen je pripravený uviesť na trh nástupcu modelu Tiguan Allspace. Ako bude nové SUV vyzerať a čo by mohlo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov