Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Cybertruck nákladiak na letecké palivo sa môže pochváliť dojazdom 650 km

29.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia). Nikdy by sme si nepomysleli, že nám budú chýbať pokrčené, hranaté panely pôvodného Cybertrucku. No zdá sa, že to tak je. Verzia Cybertruck Sting,...

29.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia).

Nikdy by sme si nepomysleli, že nám budú chýbať pokrčené, hranaté panely pôvodného Cybertrucku. No zdá sa, že to tak je. Verzia Cybertruck Sting, ktorá sa prezentuje ako pripravená na akúkoľvek katastrofu, skutočne posúva vozidlo ďalej od siete. Vďaka konektivite Starlink a leteckému generátoru, ktorý dokáže nabiť batériu Tesly úplne, je pripravený na všetko.

Cybertruck nákladiak na letecké palivo sa môže pochváliť dojazdom 650 km.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Nová séria Sting je výsledkom spolupráce spoločností Archimedes Defense a Unplugged Performance. Spoločnosť Archimedes so sídlom v Temecule v Kalifornii sa špecializuje na hybridné elektrické pohonné systémy leteckej triedy a generátorové sústavy určené pre obranné a vládne aplikácie. Spoločnosť Unplugged v kalifornskom Hawthorne sa zameriava na modernizačné súpravy a komponenty pre vozidlá Tesla vrátane taktických balíkov pre vojenskú armádu a vládu.

Ľahká, kompaktná 800V elektrocentrála

Ak si na chvíľu odmyslíme túto nesúrodú súpravu pancierovania, spoločnosť Archimedes prináša do nového balíka spolupráce ústredný prvok – pohon AMP Drive G125, ktorý sa bude nachádzať v batožinovom priestore. Ľahká, kompaktná 800V elektrocentrála, ktorá dokáže preplňovať Cybertruck až do plánovaného výkonu 125 kW, bude pri výrobe energie využívať priamy pohon bez prevodovky. Budú ju poháňať palivá Jet A, JP-8, nafta a bionafta, čo zvýši jej dojazd mimo siete. Dodaný nabíjací kábel NACS a voliteľné adaptéry umožnia majiteľom nabíjať iné elektrické vozidlá.

Archimedes nám hovorí, že G125 bude schopný plne nabiť batériu Cybertrucku, pričom skutočný dojazd s predĺženým dojazdom sa bude líšiť v závislosti od veľkosti batérie, výbavy vozidla, užitočného zaťaženia atď..

Ak G125 bude fungovať podľa plánu, plné nabitie batérie zdvojnásobí odhadovaný dojazd vozidla Cybertruck z 250 až 340 míľ (402 až 547 km) na potenciálnych 680 míľ (1 094 km). To výrazne prevyšuje 470 míľ (757 km), ktoré Tesla inzeruje pre svoju možnosť predĺženia dojazdu tohto vozidla. V takom prípade budú môcť vodiči vyraziť do neznáma bez obáv, že nebudú mať dostatok energie na návrat, čo je elektrická verzia prevážania niekoľkých kanistrov benzínu alebo nafty na korbe nákladného auta s pohonom na tuhé palivo.

Tesla Cybertruck pre skutočných miliardárov Apokalypsa Bunker nie je súčasťou dodávky.

Dá objednať s generátorom

Dobrou správou pre všetkých, ktorí sa stále nevedia zmieriť s tým škaredým nákladným autom, je, že Sting si môžu objednať s generátorom Archimedes a elegantnejším, lacnejším karosériou. Tento základný model sa nazýva Sting Baja a je vybavený jednoduchším balíkom Unplugged Invincible.

Súprava Invincible inšpirovaná krajinou ponecháva väčšinu karosérie Cybertruck nedotknutú, s výnimkou karbónovej kapoty a blatníkov. Zameriava sa viac na funkčnosť v teréne, pričom kombinuje ochranu proti pošmyknutiu podvozku, vylepšené odpruženie so zdvíhacou súpravou, prídavné LED osvetlenie, odolné oceľové nárazníky a skalné klzáky, panely MOLLE a niekoľko ďalších vylepšení. Svetelná lišta LED zabudovaná v kapote je trochu veľa, ale balík pôsobí oveľa menej invazívne ako to, čo čaká o líniu vyššie. Baja obsahuje aj satelitné internetové pripojenie Starlink na komunikáciu po celom svete.

Kybernetický bunker

S ochranou strednej triedy „Sting Protector“ sa veci rýchlo stanú naozaj robustnými. Tento model vytvára osobný kybernetický bunker za vonkajším oceľovým opláštením, ktoré sa dá pripevniť a odskrutkovať a je schopné zniesť paľbu z útočnej pušky kalibru 7,62 mm z „kľúčových azimutov“ – ideálny pre vojnových lordov, medzinárodných zločincov a vážnych zbojníkov. Tento balík si môžete objednať s pohonom Archimedes AMP Drive G125 alebo bez neho – predpokladáme, že v závislosti od toho, či chcete mať možnosť dobiť vozidlo a vrátiť sa späť cez vražedné prostredie, ktoré ste prežili na únikovej časti cesty.

Ak sa chcete aktívnejšie zapojiť do vojnových konfliktov a nepokojov, ktoré vás obklopujú, a nie len náhodne pozorovať spoza nepriestrelnej karosérie, odporúčame vám kúpiť si vlajkovú loď Sting APC. Zabezpečí, že aj najpohodovejšie cesty do práce a späť budú chránené proti výbuchom a mínám na úrovni IED. Vylepšené vonkajšie opláštenie z ocele a keramiky so skrutkami ochráni cestujúcich aj pred priamym zásahom z ťažkého guľometu kalibru 14,5 mm. A áno, stále hovoríme o kľúčových azimutoch.

Tento model vytvára osobný kybernetický bunker za vonkajším oceľovým opláštením.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Plánuje ju mať hotovú do konca roka 2025, pričom obrnené nákladné vozidlá Sting bez generátorovej sústavy uvedie na trh skôr.

Hoci sú k dispozícii rezervácie na 500 USD, informácie o tom, koľko kupujúci nakoniec zaplatia, nie sú k dispozícii. Spoločnosť Archimedes v súčasnosti nezverejňuje informácie o cenách s tým, že sa očakáva, že stavby budú veľmi prispôsobené a ceny sa budú podľa toho líšiť.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla Cybertruck očami majiteľa. Čo sa mu na tomto aute páči a čo nie?

Uvedenie nového SUV na trh. Bude hviezdou módneho segmentu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov