Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Xiaomi chce uviesť do výroby elektromobil s výkonom 1500 koní

29.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Xiaomi uvedie do výroby najvýkonnejšiu verziu svojho prvého elektromobilu. SU7 Ultra bude mať výkon viac ako 1 500 koní a má konkurovať modelu Porsche...

29.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official).

Xiaomi uvedie do výroby najvýkonnejšiu verziu svojho prvého elektromobilu. SU7 Ultra bude mať výkon viac ako 1 500 koní a má konkurovať modelu Porsche Taycan.

Xiaomi chce uviesť do výroby elektromobil s výkonom 1500 koní.
Foto: youtube.com/@GU_Official

Približne pred mesiacom spoločnosť Xiaomi predstavila prototyp založený na sedane SU7, svojom prvom elektromobile. Teraz sa zdá, že výrobca dáva zelenú projektu, ktorý sa zhmotní do elektrického modelu s výkonom viac ako 1 500 koní.

Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun schválil sériovú verziu najvýkonnejšieho modelu SU7, a to len mesiac po tom, ako bol odhalený jeho prototyp. Spoločnosť Xiaomi chce so svojím doteraz najvýkonnejším modelom SU7, ktorý bude konkurovať modelu Porsche Taycan Turbo GT, prekonať rekord na Nürburgringu.

Zvonka bude pripravovaný Xiaomi SU7 Ultra profitovať zo zmien na zlepšenie aerodynamiky a prítlaku. Tie budú zahŕňať rozšírené blatníky, veľký spojler, predný splitter, rozšírené prahy a špeciálne kolesá.

Xiaomi dáva zelenú výrobe elektromobilu s výkonom viac ako 1 500 koní

Okrem dodatočných aerodynamických prvkov bude SU7 Ultra využívať nové elektromotory vyvinuté vo vlastnej réžii, ktoré budú produkovať celkovo 1 548 koní. To podľa výrobcu umožní vozidlu zrýchliť z 0 na 60 km/h za 1,97 sekundy.

Xiaomi uvedie tento divoký 1 527 HP SU7 Ultra do výroby začiatkom roka 2025.

Vzhľadom na to, aký je SU7 Ultra výkonný, nie je prekvapujúce, že majitelia budú musieť absolvovať vodičský kurz, aby mohli vozidlo riadiť. Podľa Lei budú musieť vodiči absolvovať test, aby mohli naplno využiť potenciál vozidla, hoci podrobnosti o teste nie sú známe.

Xiaomi otvorí objednávky na automobil v prvom štvrťroku 2025. Neboli oznámené žiadne podrobnosti o cene, ale zrejme bude stáť viac ako štandardný SU7, ale menej ako Porsche Taycan Turbo GT.

Vďaka úpravám exteriéru vozidlo vytvára prítlak 2 145 kg. Vďaka panelom z uhlíkových vlákien tiež váži len 1,9 tony. Cieľom spoločnosti je do konca tohto roka prekonať rekord, ktorý na Nurburgringu vytvoril Taycan Turbo GT. Číňania budú musieť prekonať čas 7:07,55 min.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosti Huawei a Chery sú pripravené debutovať so svojím SUV. Luxeed R7 je zlou správou nielen pre Teslu

Uvedenie nového SUV na trh. Bude hviezdou módneho segmentu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov