Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Land Rover oživuje klasický Defender, ale zákazníci si budú musieť namastiť vrecká

31.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autobics). Land Rover naskakuje na trend restomodov a ponúka zákazníkom možnosť kúpiť si klasický Defender s modernou technológiou. Starý Land Rover Defender prestal byť vyrábaný...

31.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autobics).

Land Rover naskakuje na trend restomodov a ponúka zákazníkom možnosť kúpiť si klasický Defender s modernou technológiou.

Land Rover oživuje klasický Defender, ale zákazníci si budú musieť namastiť vrecká.
Foto: youtube.com/@Autobics

Starý Land Rover Defender prestal byť vyrábaný v roku 2016, čím zarmútil mnohých fanúšikov, ktorí sú presvedčení, že nová generácia nemá také off-roadové schopnosti.

Pre tých, ktorí si myslia, že nový Defender je príliš „mäkký“, Land Rover a Works Bespoke oživujú klasický Defender modernými prvkami.

Land Rover v snahe uspokojiť dopyt nadšencov Defenderu obrátil na svoju divíziu Works Bespoke, ktorá ponúka vylepšené prvky, vylepšenia podvozku a nespočetné možnosti prispôsobenia.

Klasický Defender V8 od Works Bespoke je k dispozícii v karosárskych verziách 90 a 110. Všetky objednávky budú vychádzať z vozidiel vyrobených v rokoch 2012 až 2016 a budú „ručne obnovené v Spojenom kráľovstve“ inžiniermi Land Rover Classic. Okrem renovácie budú Defendery prepracované a zmodernizované prostredníctvom „stoviek hodín náročnej práce“.

Môžeme vozidlo nalakovať v akejkoľvek farbe a strechu dokončiť v kontrastnom odtieni. V závislosti od preferencií si zákazníci môžu vybrať z rôznych predných mriežok – Heritage, Standard alebo Adventure – všetky doplnené LED svetlometmi.

Ceny začínajú od 225 000 €

Môžeme vozidlo nalakovať v akejkoľvek farbe a strechu dokončiť v kontrastnom odtieni. Zákazníci si môžu vybrať, či chcú autá vybaviť prahmi dverí, strešnými kuframi, rebríkom, prídavnými svetlami alebo navijakom. K dispozícii sú dokonca balíky, ktoré premenia auto na skutočný karavan.

Land Rover Classic Defender V8 od Works Bespoke.

Interiér bude čalúnený kožou, ktorá je k dispozícii v piatich jednofarebných a ôsmich dvojfarebných vyhotoveniach. Zákazníci si môžu vybrať medzi prémiovými sedadlami alebo sedadlami Recaro, ktoré ponúkajú väčšiu bočnú oporu. Stredová konzola si zachováva klasický vzhľad a je doplnená o nový 3,5-palcový dotykový displej, ktorý pridáva pripojenie Bluetooth, navigáciu a rádio DAB. Land Rover prepracoval volič prevodovky, aby sa prispôsobil novej automatickej prevodovke.

To preto, že všetky vozidlá budú používať 5,0-litrový motor V8, ktorý v tomto prípade produkuje 405 k a 515 Nm. Ten je spojený výlučne s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá ďalej prenáša výkon na všetky štyri kolesá. Odpruženie bolo vylepšené vinutými pružinami Eibach, protišmykovými tyčami a tlmičmi Bilstein.

Defender Classic V8 má štartovaciu cenu 225 877 eur za karosársky variant 90, zatiaľ čo Defender 110 začína na 236 576 eur za 5-miestnu verziu. Zákazníci, ktorí chcú sedem miest, musia zaplatiť 242 521 EUR. Všetky tieto ceny nezahŕňajú DPH ani voliteľnú príplatkovú výbavu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Land Rover predstavuje nový Defender OCTA – SUV s výkonom 635 koní

Novinky pre Land Rover Defender. SUV dostane viac funkcií a výkonnejší dieselový motor


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov